Οι εκλογές είναι… μακριά. Ο έλεγχος έρχεται εδώ και τώρα!

Οι εκλογές είναι… μακριά. Ο έλεγχος έρχεται εδώ και τώρα!

Στην ΕΟΚ μπαίνει το πολύ σε έναν μήνα έλεγχος. Εκείνοι που θα ελέγξουν (πιθανολογούμε θα τα βρουν όλα καλά) είναι διαβασμένοι.

Μπορεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να οραματίζεται ανατροπή των νομικών δεδομένων, κάθοδο στις εκλογές και πανηγυρική επιβεβαίωση της κυριαρχίας του στην ΕΟΚ, μπορεί να λέει δεξιά κι αριστερά «εγώ θα είμαι υποψήφιος, δεν ξέρω αν θα είναι Υπουργός ο Αυγενάκης», όμως ο Σεπτέμβριος είναι… μακριά. Χρονικά προηγείται ο… Ιούνιος κι είναι γνωστός ως… θεριστής. Βεβαίως, αν όλα είναι καλώς καμωμένα (και δεν έχουμε στοιχεία περί του αντιθέτου) ο έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχουν εκκρεμότητες.

Όπως και να ‘χει, η είδηση είναι πως στο δεύτερο μισό του Ιουνίου θα ξεκινήσει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών της Ομοσπονδίας. Κι εκείνοι που θα τον διενεργήσουν θα είναι καλά διαβασμένοι. Πριν πάνε στην ΕΟΚ θα έχουν ανοίξει όλα τα σχετικά βιβλία, προκειμένου να πράξουν αυτό που ορίζει ο θεσμικός τους ρόλος. Και για να προχωρήσουμε στην… επόμενη μέρα, πρέπει να τα βρουν όλα καλά, κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβεί.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός. Γιατί υπάρχουν έλεγχοι κι έλεγχοι (δεν αναφέρομαι σε αυτούς, που κατά καιρούς έγιναν στην ΕΟΚ). Έλεγχοι τυπικοί, έλεγχοι για τα… μάτια του κόσμου, έλεγχοι για να επιβεβαιώσουν πως όλα είναι καλώς καμωμένα, έλεγχοι επιμελείς, έλεγχοι σε πλάτος και βάθος. Λέγεται ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν θα είναι από εκείνους, που «πέρασαν, σκούπισαν, τέλειωσαν», αλλά από αυτούς που αν είναι όλα καλά, επιθυμείς να γίνουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται συζήτηση περί ελέγχου στην ΕΟΚ. Ενδέχεται, όμως, να είναι η τελευταία επί της συγκεκριμένης διοίκησης, οπότε όσοι μετέχουν οφείλουν να μην αφήσουν τίποτα να αιωρείται, καμία υπόνοια, καμία σκιά. Να γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε (αν δεν ανατραπεί ο νόμος) να φύγει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον τρόπο που πρέπει, μετά τόσες δεκαετίες διοίκησης. Λευκός σαν περιστέρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ