Οριστικό: Ανεβαίνουν Χαρίλαος και Διαγόρας, παραμένει στην Α2 ο Ολυμπιακός Β’

Οριστικό: Ανεβαίνουν Χαρίλαος και Διαγόρας, παραμένει στην Α2 ο Ολυμπιακός Β’

Η ΕΟΚ προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας στην Α2 Ανδρών, με τις δύο πρώτες ομάδες να ανεβαίνουν στην Basket League. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλη ομάδα, οπότε ο Ολυμπιακός Β' παραμένει στην Α2.

Στην επικύρωση των βαθμολογιών όλων των πρωταθλημάτων της προχώρησε η ΕΟΚ, με την Α2 να είναι αυτή που έχει το περισσότερο ζουμί από όλες. Η ομοσπονδία λοιπόν προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας, η οποία δίνει την άνοδο στην Basket League σε Χαρίλαο Τρικούπη και Διαγόρα Δρυοπιδέων, οι οποίες έχουν όπως είναι λογικό το δικαίωμα να επιλέξουν να μην ανέβουν και να παραμείνουν στην κατηγορία.

Η ΕΟΚ όμως αποφάσισε ότι σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο σωματείο. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά… φράζει τον δρόμο οποιασδήποτε ομάδας θέλει να δηλώσει συμμετοχή για την άνοδο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού παραμένει στην Α2, κατηγορία στην οποία επιθυμούν και να παραμείνουν οι άνθρωποι των Ερυθρόλευκων, καθώς δεν έχουν εκφράσει ποτέ την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Basket League, αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως από την στιγμή που αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να αγωνιστούν μονάχα στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Επικύρωση βαθμολογίας Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών όπως κατέληξε στις 9/03

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ
ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ
ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ
ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ