Ολυμπιακός : Υπάρχει κινητικότητα και στην αναπτυξιακή ομάδα

Ολυμπιακός : Υπάρχει κινητικότητα και στην αναπτυξιακή ομάδα

Οι Ερυθρόλευκοι μετά την ολοκλήρωση του ρόστερ τους, προετοιμάζουν το έδαφος και για τον Ολυμπιακό Β’, ο οποίος θα δώσει την «μάχη» του στην Α2.

Η δουλειά στον Ολυμπιακό δεν έχει σταματήσει. Και αυτό επειδή όπως έχουμε τονίζει αρκετές φορές οι Ερυθρόλευκοι έχουν να χτίσουν δύο ομάδες για τη νέα σεζόν και να διαχειριστούν κοντά στα 30 συμβόλαια.

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο αριθμός καθώς ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί και φέτος με άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα και εννοείται με άλλη ομάδα στην Α2.

Αυτήν την στιγμή η ομάδα του Πειραιά έχει δηλωμένους στην Ευρωλίγκα τους: Κώστα Σλούκα, Άαρον Χάρισον, Τσαρλς Τζένκινς, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Λιβιό Ζαν Σαρλ, Χασάν Μάρτι, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, Αντώνη Κόνιαρη, Βασίλη Σπανούλη, Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Οκτάβιους Έλις, Βασιλη Χρηστίδη και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Συνολικά 17 παίκτες! Τι γίνεται στην Α2 με τα περσινά δεδομένα; Αν πάρουμε ως παράδειγμα την προηγούμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός Β είχε ακόμα 12 συμβόλαια και συνολικά 15 παίκτες αφού ήταν μέσα και οι Ποκουσέφσκι-Νικολαΐδης-Χρηστίδης που υπολογίζονται και για την πρώτη ομάδα.

Τι γίνεται όμως τώρα με την αναπτυξιακή ομάδα των Πειραιωτών που θα αγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας; Αρχικά αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα κουβαλούν κάποια τιμωρία αυτήν την σεζόν, καθώς την προηγούμενη ξεκίνησε με -6.

Στόχος της θα είναι με τη νόμιμη οδό, μέσα από τους αγώνες, να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1, κάτι που θα έκανε έτσι κι αλλιώς και τη σεζόν 2019-20. Το εάν θα δεχθεί να ανέβει κατηγορία, είναι κάτι που θα αποφασίσει η διοίκηση, όμως αγωνιστικά η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη θα παλέψει για την πρωτιά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για αυτό το ρόστερ θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό και αυτήν την σεζόν.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ… ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με τις υπάρχουσες συνθήκες, ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Α2. Και το λέμε αυτό γιατί η ΕΟΚ αποφάσισε σε μία μέρα να αλλάξει την προκήρυξη και λόγω… κορωνοϊού να μην επιτρέψει την χρησιμοποίηση ξένου παίκτη στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21. Απόφαση που πρέπει πάντως να εγκριθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη πρώτα.

Πάμε όμως παρακάτω. Μπορεί ο Δημήτρης Τσαλδάρης και οι συνεργάτες του τώρα να έχουν εστιάσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων με τον Ολυμπιακό (πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αφήσει στον αυτόματο την ομάδα της Α2.

Κάθε άλλο…

Η αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό της. Αρχικά στόχος της είναι να επιβραβεύσει τα παιδιά που τράβηξαν κουπί την προηγούμενη χρονιά. Παίκτες όπως οι Πέτρος Μελισσαράτος, Θωμάς Νίκου, ο Νίκος Καμπούρης και ο Ανδρέας Πετρόπουλος είναι από αυτούς που θα ήθελαν στον Πειραιά να συνεχίσουν κανονικά και να αποτελέσουν στυλοβάτες στην προσπάθεια για την αγωνιστική άνοδο.

Κουβέντα θα γίνει (όπως και έχει γίνει) με την πλευρά του Νίκου Αρσενόπουλου, με τον παίκτη να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στα μέσα της σεζόν και να έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει.

Για τα παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες, δεν τίθεται κουβέντα (ίσως υπάρχουν νέες αναβαθμίσεις), ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Βασίλης Χρηστίδης για το συγκρότημα του Τσαλδάρη.

Ποιοι έρχονται τώρα. Αυτήν την στιγμή έχουν συμφωνήσει ήδη τρεις παίκτες για το νέο… ταξίδι της Αναπτυξιακής ομάδας των Πειραιωτών.

Μετά από την πολύ θετική του σεζόν με τον Χαρίλαο Τρικούπη και την άνοδο στην Basket League, ο Στάθης Παπαδιονυσίου θα παραμείνει στην Α2 για λογαριασμό του Ολυμπιακού Β’. 0 29χρονος φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός και τελείωσε τη σεζόν με 15,6 πόντους κατά μέσο όρο, 5 ριμπάουντ ανά ματς, 2,8 ασίστ και 40% στο τρίποντο.

Μαζί του θα έρθουν δύο παιδιά επένδυση για τους Ερυθρόλευκους, ο Βαλάντης Κουρτίδης και ο Κωνσταντίνος Κάδρας, που αμφότεροι είναι 19 ετών.

Ο πρώτος είναι πάουερ φόργουορντ ύψους 2,03μ και πέρσι έπαιξε στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου όπου είχε 5,1 πόπντους κατά μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κάδρας, είναι ένα σχετικά βαρύ σέντερ, αν και κοντός για την θέση του (2,03μ) και αγωνίστηκε για 14 λεπτά κατά μέσο όρο στην Πάτρα  με τον Απόλλωνα έχοντας 6,3 πόντους κατά μέσο όρο με 2,9 ριμπάουντ. Ταυτόχρονα εξετάζεται και η περίπτωση του Διονύση Σκουλίδα, που επίσης έπαιξε πέρσι στον Χαρίλαο Τρικούπη με 6,5 πόντους κατά μέσο όρο, παίκτη που τον μάθαμε από το πέρασμά του στην ΑΕΚ και το Περιστέρι που αγωνίζεται ως 2-3.

Γενικότερα πάντως εξετάζονται αθλητές για την στελέχωση της ομάδας, βλέποντας και τι ακριβώς θα γίνει με τον Ποκουσέφσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ