Ολυμπιακός Β’ : Μία ομάδα ανάπτυξης ταλέντων στον Πειραιά

Ολυμπιακός Β’ : Μία ομάδα ανάπτυξης ταλέντων στον Πειραιά

Οι Ερυθρόλευκοι θα είναι άκρως νεανικοί στην Α2 και θα στηριχθούν σε τεράστιο βαθμό στα παιδιά της Ακαδημίας, τα οποία θα πλαισιωθούν από κάποιες παλιοσειρές της κατηγορίας.

Μετρούν αντίστροφα στον Ολυμπιακό Β’ Τράπεζα Πειραιώς για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της δεύτερης σεζόν του στην Α2 Ανδρών. Στις επόμενες ημέρες θα περάσουν όλοι από το ΣΕΦ για αιματολογικές εξετάσεις (17-18) και για τις εργομετρικές τους και στις 19 του μηνός θα ξεκινήσουν τα… βάσανα. Ήδη έχουν ανακοινωθεί κάποια φιλικά (με την Δάφνη Δαφνίου), ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα που θα γίνουν γνωστά το προσεχές διάστημα.

Η αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων φέτος θα στηριχθεί ακόμα περισσότερο στα νέα παιδιά. Από τη στιγμή που δεν έχει τον… βραχνά του -6 βαθμών και τον φόβο μην πέσει στην Β Εθνική, ο Ολυμπιακός Β’ θα στηρίξει σε τεράστιο βαθμό τους παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία κάνοντας πράξη 100% τον όρο αναπτυξιακή ομάδα. Όπως έκανε και πέρσι βέβαια, αν και ο Δημήτρης Τσαλδάρης προσπάθησε σταδιακά να εντάξει στο ροτέισόν του τους νεαρούς αθλητές του.

Και έτσι έπρεπε και στην τελική, καθότι η Α2 είναι μία σκληρή κατηγορία, με βετεράνους και μπαρουτοκαπνισμένους αθλητές και η μετάβαση είναι δύσκολη για νεαρούς παίκτες.

Ας  σταχυολογήσουμε τα δεδομένα για την ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη. Πηγαίνοντας ανάποδα σχετικά με όσα λέμε τόση ώρα, αναφορικά με τα νεαρά παιδιά.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΕΣ

Πρώτα λοιπόν με τους πιο… ψημένους. Ο Ολυμπιακός θα έχει ως μπροστάρη του στο «5» τον Πέτρο Μελισσαράτο, ένα παιδί που ήρθε την προηγούμενη σεζόν μαζί με τον Νίκου (αποχώρησε και υπέγραψε στην Ελευθερούπολη) και τράβηξε όλο το κουπί στη ρακέτα. Δεν είναι… παππούς. Κάθε άλλο. Στα 26 του (ύψος 2,05μ) θα είναι ο παίκτης που και πάλι θα έρθουν μπάλες στα χέρια του για να τελειώσει φάσεις στο «ζωγραφιστό». Ένας σέντερ που έχει θέση ουσιαστικά στην Basket League αλλά στην Α2 είναι πολυτέλεια για κάθε ομάδα.

Οπως στην πρώτη τη τάξει κατηγορία ανήκει και ο Απολλωνας Τσόχλας. Στα 37 ουσιαστικά θα είναι ο παίκτης που θα βοηθήσει με την εμπειρία του τους νεότερους γκαρντ του Τσαλδάρη. Θα οργανώσει και όταν είναι αναγκαστικό θα εκτελέσει. Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο ύψους 1,89μ πλέι μέικερ θα είναι κάτι σαν… δάσκαλος στους μικρούς.

Τρίτος των… μεγάλων ο Στάθης Παπαδιονυσίου που την προηγούμενη σεζόν ήταν το μεγάλο όπλο του Χαρίλαου Τρικούπη στον δρόμο για την άνοδο στην Basket League. Στα 28 του, ο υψους 1,98μ γκαρντ/φόργουορντ θα πάρει ουσιαστικά τη θέση του Ανδρέα Πετρόπουλου, ο οποίος θα αγωνίζεται στον Ιωνικό Νικαίας και στα μεγάλα σαλόνια. Ήταν δήμιος του Ολυμπιακού στην ήττα στο Μεσολόγγι έχοντας 26 πόντους, ενώ την σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού είχε 15,6 πόντους κατά μέσο όρο, 5 ριμπάουντ ανά ματς, 2,8 ασίστ και 40% στο τρίποντο.

Απο τους παίκτες που θα προσφέρουν παντού και ουσιαστικά θα είναι όπως όλα δείχνουν βασικός στην πεντάδα. Στους βετεράνους είναι και ο Νίκος Καμπούρης και κάπου εδώ σταματάνε οι… over 28 του Ολυμπιακού Β’΄! Και όμως..

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 23 ΕΤΩΝ

Το ρόστερ του Ολυμπιακού Β’ δεν θα είναι φορτωμένο την επόμενη χρονιά και γενικότερα θα απαρτίζεται όπως προείπαμε από παιδιά της Ακαδημίας. Μερικά απο αυτά ξεχώρισαν και στο Πανελλήνιο Εφήβων, όπως ας πούμε ο Οικονομόπουλος, ο οποίος σίγουρα θα είναι στην προετοιμασία της ομάδας και βλέπουμε στη συνέχεια. Οπως και άλλα παιδιά που κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο θα ακολουθήσουν στην προετοιμασία.

Στα της ομάδας της Α2 τώρα; Πέρα των όσων τονίσαμε στην αρχή του κειμένου για τους… ψημένους, ακολουθούν εννιά παίκτες που ο μεγαλύτερός τους είναι 23 ετών! Αυτός είναι ο Διονύσης Σκουλίδας, θα είναι κάτι σαν… μπαλαντέρ στο ρόστερ των Πειραιωτών. Θα αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στο «3» και θα ακουμπάει όταν… χρειαστεί στο «4» υπό συνθήκες. Στα 23 του είναι ήδη έμπειρος, ξέρει την κατηγορία, διαθέτει ένα τρίποντο που το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός Β’.

Ο αμέσως επόμενος ηλικιακά είναι ο 22χρονος Βασίλης Χρηστίδης! Και όμως στην δεύτερή του χρονιά στην αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων, θα επωμιστεί ρόλο βασικού είτε στο 4 είτε στο 5. Τον πιστεύουν στο Λιμάνι, θέλουν να τον ρίξουν στα βαθιά και γι αυτό θα… πηγαινοέρχεται μεταξύ της πρώτης ομάδας και  της Α2.  Βελτιώθηκε από πέρσι, δουλεύει πολύ και θα αποτελέσει τον πόλο στην ρακέτα ή έξω από αυτήν για το συγκρότημα του Τσαλδάρη.

Ανοίγουμε μία μικρή παρένθεση. Φέτος δεν θα υπάρχει Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Με αυτά και με αυτά και την απόφαση της ΕΟΚ, ο Σέρβος δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ταυτόχρονα θεωρείται από τους ειδικούς ως μία επιλογή κοντά στο 20 (ή και παραπάνω) άρα συγκεντρώνει τεράστιες πιθανότητες να αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ. Θα προπονηθεί με την ομάδα της Ευρωλίγκας και λογικά στα τέλη το Σεπτέμβρη θα μεταβεί στις ΗΠΑ για προπονήσεις και δοκιμαστικά εκεί. Εάν γίνουν βέβαια.

Κλείνουμε την παρένθεση και πάμε παρακάτω.

Όποιος παρακολούθησε το εφηβικό θα δει πολλά από αυτά τα παιδιά και σε αυτήν την ομάδα. Αρχή όλων το δίδυμο των Ιωσήφ Κολοβέρου και Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Και οι δύο 17 ετώ αλλά υπερταλαντούχοι. Ειδικα για τον δεύτερο έχουμε αναφερθεί άπειρες φορες, αλλά και ο Κολοβέρος είναι από τα παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία, είναι προϊόν της, και διαρκώς βελτιώνεται.

Στην ομάδα δεν θα υπάρχει ο Αρσενόπουλος (υπογράφει Κολοσσό) και ο Παναγιώτης Οικονόμου (Αμύντας), όμως θα υπάρχουν κι άλλοι που θα πάρουν ευκαιρίες.

Ας πάμε στις… μεταγραφές που τις έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Αρέσει και θα πάρει αρκετό χρόνο ο Βαλάντης Κουρτίδης, ο οποίος είναι 18 ετών, αγωνίζεται στις θέσεις των ψηλών και διαθέτει και αξιόλογο σουτ. Στα 18 και αυτός, είναι 2,03μ και είναι από τους παίκτες που θέλουν να δουλέψουν και με το παραπάνω στον Πειραιά σε όλη αυτήν την παραγωγική διαδικασία. Την ίδια ώρα, ο Κωνσταντίος Κάδρας, επίσης 18 ετών και 2,03μ. είναι ένα βαρύ κορμί που ταιριάζει ταμάμ στην κατηγορία. Ξεχώρισε στην εθνική όπου έπαιζε ο Νικολαΐδης στην Κρήτη και θα επωμιστεί αρκετές ευθύνες επίσης στη ρακέτα. Κοντά του θα είναι ο εκ των κορυφαίων του Τσαλδάρη στο Πανελλήνιο Εφήβων στο Μαρούσι.

Ο Παναγιώτης Τσάμης αναμένεται να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Βασικά στο χέρι του είναι. Στα 18 του και από τα 2,05μ θα είναι εκ των πρώτων επιλογών του τεχνικού τιμ στο ροτέισον της ομάδας. Ένα παιδί που έχει συγκεντρώσει βλέμματα επάνω του (ακόμα και από κολέγια των ΗΠΑ) και ο Ολυμπιακός θέλει να τον αξιοποιήσει. Επίσης είναι πιθανόν να τον δούμε ακόμα και στο Μέτσοβο μαζί με τους μεγάλους, ώστε να τον έχει από κοντά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Διαρκώς θα… τσεκάρεται μέσα στη σεζόν και είναι ένα πρότζεκτ που αρέσει στην ομάδα και δεν είναι απλά ένα συμπληρωματικό μέλος του Ολυμπιακού Β’.

Κάθε άλλο… Επίσης στο ρόστερ της αναπτυξιακής ομάδας, θα είναι και ο Ηλίας Μωραΐτης, γιος του Κώστα Μωραϊτη που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στους Πειραιώτες, αλλά και αδερφός του Δημήτρη Μωραΐτη που θα βρεθεί στην ΑΕΚ και φέτος.

Είναι στα 19, έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θα τον υπολογίζει για την περιφέρειά του ο Τσαλδάρης.

Last but not least που λένε και στην Αμερική, ο Ζεϊντ Μουόσα. Ο 17χρονος Κύπριος γκαρντ, ο οποίος από τον Μάιο προπονείται στο ΣΕΦ. Ένα παιδί που μέχρι στιγμής, έχει κλέψει τις εντυπώσεις αλλά βέβαια είναι άγουρο ακόμα όντα ακόμα ανήλικος.

Παρότι Κύπριος, μπορεί να αγωνιστεί στην Α2, αφού δεν έχει συμπληρώσει τα 18 έτη της ηλικίας του. Έχει γεννηθεί 03/07/2003, παίζει στις θέσεις των γκαρντ αλλά κατά κύριο λόγο είναι πλέι μέικερ. Μιλάμε για ένα δίμετρο παιδί, που λογικά θα ψηλώσει κι άλλο. Με μακριά χέρια που μπορεί να παίξει άμυνα από 1 έως και το 4. Είναι αρκετά νευρώδης για την ηλικία του και όπως λένε οι ειδικοί είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός που είναι και το δυνατό του χαρτί. Πρέπει να βελτιώσει το σουτ του και τον τρόπο που βάζει τα πόδια του όταν προσπαθεί να σουτάρει. Βέβαια για αυτό βρίσκεται στον Πειραιά. Για να γίνει καλύτερος. Είναι αλτικός και γενικότερα από τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν. Η λογική είναι να μείνει και να παίξει στην Α2 αλλά και στην εφηβική ομάδα που θα ανήκει ουσιαστικά.

Τέλος δεν θα φανεί περίεργο αν αποκτηθούν κι άλλοι νεαροί για να στελεχώσουν τον Ολυμπιακό Β’.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ