Σερέλης: «Φαίνεται η δουλειά του Τσαλδάρη, τα παιδιά βγαίνουν κερδισμένα από τον Ολυμπιακό Β’»

Σερέλης: «Φαίνεται η δουλειά του Τσαλδάρη, τα παιδιά βγαίνουν κερδισμένα από τον Ολυμπιακό Β’»

Ο προπονητής του Λαυρίου μίλησε στο «10» για το φιλικό προετοιμασίας της ομάδας του με την αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική τους μέσω του προγράμματος της.

Ασχολούμαστε διαρκώς με την ομάδα του Ολυμπιακού και τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι όμως μονάχα αυτοί που αγωνίζονται για λογαριασμό των Ερυθρόλευκων.

Υπάρχει και η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία θα δώσει την μάχη της στην Α2. Την Τετάρτη (09/09), οι παίκτες του Δημήτρη Τσαλδάρης αγωνίστηκαν απέναντι στο Λαύριο στο ΣΕΦ, μία ομάδα της Basket League, η οποία έπαιξε με τους τρεις από τους Αμερικανούς της.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους δεν είχαν δύο βασικούς παίκτες τους όπως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Βασίλης  Χρηστίδης, οι οποίοι προπονούνται με την ομάδα της Ευρωλίγκας υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αρκετά από τα νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού Β’ αγωνίστηκαν στο φιλικό προετοιμασίας, όπως ο Τσόχλας, ο Παπαδιονυσίου, αλλά και οι μικροί που έχουν ενσωματωθεί στην αναπτυξιακή ομάδα των Πειραιωτών, προερχόμενοι από τους Έφηβους.

Το «10» μίλησε με τον προπονητή του Λαυρίου, Χρήστο Σερέλη, για να μάθει πληροφορίες για το εγχείρημα του Δημήτρη Τσαλδάρη. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύνολο που έχει ελπίδες διάκρισης στην Α2 και ότι κάτι… καλό γίνεται στην βοηθητική σάλα στο ΣΕΦ.

Αρχικά ερωτώμενος για το φιλικό με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού και τις εντυπώσεις του από το μεταξύ τους ματς, ο Χρήστος Σερέλης σχολίασε: «Είναι μία νεανική ομάδα που έχει όμως και έμπειρα παιδιά όπως ο Τσόχλας και ο Μελισσαράτος. Αυτοί σίγουρα μπορούν, όπως και πέρσι, να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά για να γίνουν καλύτερα μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες που θα δώσουν στην δύσκολη ομολογουμένως Α2.

Φαίνεται ξεκάθαρα η δουλειά που έγινε και πέρσι αλλά γίνεται και φέτος από τον κόουτς Τσαλδάρη. Κοιτάζοντας ένα πρόχειρο δείγμα γραφής τώρα, πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν, καθώς την είχα παρακολουθήσει πολλές φορές στην Α2.  Πραγματοποιήσαμε ένα φιλικό προετοιμασίας που εντάξει δεν μπορείς και να το πάρεις στα σοβαρά αφού έγιναν δοκιμές. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεσαν δυνατά, είδα πολλά πικ εν ρολ και πολλές όμορφες συνεργασίες».

Σχετικά με το πώς βλέπει το εγχείρημα του Ολυμπιακού Β’ και την πρόβλεψή του για την θέση που μπορεί να καταλάβει στην Α2, ο κόουτς του Λαυρίου είπε: «Η χρονιά που ακολουθεί από μόνη της είναι πολύ περίεργη. Δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις συνθήκες και πρέπει και από μόνοι μας να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσει στην Α2 Ανδρών. Δεν υπάρχει κι όλας και το +6 που είναι μεγάλο εμπόδιο την περσινή αγωνιστική περίοδο και θεωρώ ότι θα είναι από τις ομάδες που θα κυνηγήσουν τις δύο πρώτες θέσεις που φέρνουν και την αγωνιστική άνοδο» για να σχολιάσει σχετικά με το επίπεδο της κατηγορίας: «Ενταξει όντως έχει πέσει το επίπεδο, όπως γενικά έχουμε πρόβλημα σε όλο το μπάσκετ λόγω των συνθηκών. Για μένα στην Α2 θα αναδειχθούν οι ομάδες που διαθέτουν ομοιογένεια. Ας πούμε δυνατά έχει κινηθεί ο Πανερυθραϊκός και η Ελευθερούπουλη. Είναι από τις ομάδες που έχουν πολύ ενδιαφέρον».

Ο Ολυμπιακός Β’ έχει πάρα πολλά νεαρά παιδιά στο ροτέισόν του. Δεν είναι ψέμα πως στον Πειραιά θέλουν να βγουν παιδιά από αυτό το πρότζεκτ και αν όχι για την πρώτη ομάδα, θα μπορέσει από αυτήν την διαδικασία ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει τους επόμενους πρωταγωνιστές του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Χρήστος Σερέλης τόνισε για αυτό το εγχείρημα: «Τα παιδιά του Ολυμπιακού μόνο κερδισμένα βγαίνουν εκεί που αγωνίζονται ή ακόμα για τις προπονήσεις που κάνουν στο ΣΕΦ. Έχουν παραστάσεις από αντρικό επίπεδο. Και φαίνεται αυτό στο παρκέ όταν αγωνίζονται. Είναι ξεκάθαρο ακόμα και με τον τρόπο που βάζουν το κορμί τους για ένα ριμπάουντ. Βάζουν διαφορετικά και πιο δυνατά τα σώματά τους στις φάσεις. Το κορμί τους διαμορφώνεται διαφορετικά και η σκέψη τους γίνεται ακόμα πιο ώριμη από αυτήν την διαδικασία. Είναι πιο έτοιμοι από τους υπόλοιπους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ