Μπλατ: «Η ομάδα της Α2 δεν φτιάχτηκε για να ανέβει, σε δύο χρόνια στο ντραφτ ο Ποκουσέφσκι»

Μπλατ: «Η ομάδα της Α2 δεν φτιάχτηκε για να ανέβει, σε δύο χρόνια στο ντραφτ ο Ποκουσέφσκι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε σε μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε στην Α2, την ομάδα που θα παίξει εκεί αλλά και το νεαρό ταλαντούχο φόργουορντ από την Σερβία

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη προχώρησε ο Ντέιβιντ Μπλατ σε μέσο της πατρίδας του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το Μουντομπασκετ αλλά και για την ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα όμως αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι Ερυθρόλευκοι έφτιαξαν ένα σύνολο που θα συμμετέχει στην Α2 χωρίς να έχει σκοπό να ανέβει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για την προετοιμασία της ομάδας:«Δουλεύουμε καλά και όμορφα, αλλά μας έλειπαν έξι παίκτες λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου και μικροτραυματισμών, οπότε είναι δύσκολο να έχουμε καθαρή εικόνα ακόμη. Αλλά, έτσι γίνεται αυτό και πλέον περιμένουμε να επιστρέψουν οι παίκτες μας», δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ στον για την προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού ανέφερε: «Δεν έχει να κάνει με εμένα η ομάδα που θα παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Έχω έναν νεαρό Σέρβο 18 ετών, ο οποίος εκτιμώ πως σε δύο χρόνια θα γίνει επιλογή στο ντραφτ. Εκείνος θα είναι στη δεύτερη ομάδα, όπου έχει δικαίωμα συμμετοχής βάσει κανονισμού ξένων. Εάν αλλάξει η συμπεριφορά της ομοσπονδίας, τότε θα επιστρέψει η ομάδα στο μέλλον, στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή την στιγμή, η ομάδα που δημιουργήθηκε είναι για να μείνει και όχι να ανέβει.

Για το αν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του από την ημέρα που γνωστοποίησε την πάθησή του: «Προσπαθώ να κάνω προσαρμογές στη συμπεριφορά μου, το δουλεύω και νομίζω ότι πηγαίνει καλά. Με βοηθάει σε κάποια πράγματα, αλλά έχω μία διαδικασία μπροστά μου. Μπορώ να γίνω πιο σοφός από όλο αυτό».

Για την αποτυχία των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο: «Για μένα δεν είναι έκπληξη, μόνο ο κόσμος ένιωσε έκπληξη με αυτό. Μιλάμε για ένα σύνολο που δεν ήταν έτοιμο για τη διοργάνωση. Έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι ο μπάσκετ της Ευρώπης με του ΝΒΑ είναι εντελώς διαφορετικό και τώρα θα πρέπει να το καταλάβουν οι Αμερικανοί. Δεν ήρθαν οι 15 καλύτεροι παίκτες του κόσμου που θα έκαναν τη διαφορά και γι’ αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη αυτό».

Για το πώς πιστεύει ότι ο Πόποβιτς αποδέχθηκε την πρόταση χωρίς να έχει τους καλύτερους παίκτες: «Ο Πόποβιτς είναι ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Νομίζω ότι δεν τον ενδιαφέρει αν οι 15 παίκτες δεν ήρθαν. Σίγουρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι με φουλ ρόστερ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ