Δια πυρός και σιδήρου με Μελισσαράτο κορυφαίο

Δια πυρός και σιδήρου με Μελισσαράτο κορυφαίο

Ο Ολυμπιακός Β' Τράπεζα Πειραιώς επικράτησε δύσκολα της Ελευθερούπολης στην παράταση με σκορ 89-85 (75-75 κ. δ.) για την 7η αγωνιστική της Α2, έχοντας τον Έλληνα σέντερ σε εξαιρετική μέρα με 24 πόντους.

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, ο Ολυμπιακός Β Τράπεζα Πειραιώς επικράτησε στην παράταση με 89-85 της Ελευθερούπολης για την 7η αγωνιστική της Α2 Ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη δεν κράτησε την διαφορά που είχε από την αρχή, τα βρήκε σκούρα και η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε στο 75-75.

Το ματς οδηγήθηκε στην ρουλέτα των ελεύθερων βολών, εκεί που ο Ποκουσέφσκι ήταν ψύχραιμος, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, ενώ κομβικός ήταν και ο Βαγγέλης Τζόλος με το καλάθι στο τέλος που έδωσε ανάσα στους Ερυθρόλευκους.

Γρήγορη αρχή με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με έξι πόντους αλλά τον Ολυμπιακό Β να τρέχει ένα 8-0 με τρίποντα των Νοέα και Πετρόπουλου και να περνάει μπροστά. Το καλάθι και φάουλ του Μελισσαράτου έφερε το 13-8 και ο Ποκουσέφσκι με τρίποντο διαμόρφωσε το 18-12. Η Ελευθερούπολη βρήκε σκορ από την περιφέρεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλησιάσει στον πόντο (19-18), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-18.

Το πρώτο καλάθι στην δεύτερη περίοδο ήρθε και πάλι από τον Πόκου, ενώ ο Νοέας μετά από κλέψιμο έγραψε το 26-18. Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν με 11 έπειτα από τρίποντο του Αρσενόπουλου (34-23), ο Ολυμπιακός Β πίεσε και έκλεισε το ημίχρονο στο 40-30 έπειτα από καλάθι του Κολοβέρου.

Βασιζόμενο στον Μελισσαράτο το συγκρότημα του Τσαλδάρη πέρασε με 46-35 στο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, με τον Έλληνα σέντερ να είναι η αιτία του 55-41 έπειτα από όμορφη προσπάθεια κοντά στο καλάθι.

Η Ελευθερούπολη προσπάθησε να μειώσει, ο Νίκου έκανε το 57-45, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 57-46 για τους γηπεδούχους.

Ο Γοργόνης έκανε το 59-50 για την Ελευθερούπολη, όμως ο Τζόλος με 6 λεπτά να απομένουν έστειλε και πάλι την διαφορά στους 11. Η ομάδα από την Καβάλα πάντως βρήκε λύσεις στην επίθεση και με τον Μανοΐλοβιτς πλησίασε σε 61-55.

Ο Μπένας έφερε το ματς στους τέσσερις, ο Τζόλος σκόραρε και πάλι, για να απαντήσει ξανά ο Μπένας για το 63-59.

Ο Μελισσαράτος ήταν ο παίκτης που κράτησε την ομάδα του Τσαλδάρη με τέσσερις σερί πόντους (67-60), ο Τσούτσος με τον Μπένα όμως έκαναν το 67-65 με το ματς να γίνεται ντέρμπι. Δύο βολές του Νοέα έγραψαν το 69-65, ο Μανοΐλοβιτς μείωσε εκ νέου και ο Ολυμπιακός Β Τράπεζα Πειραιώς είχε την επίθεση.

Ο Πετρόπουλος αστόχησε για τρεις, όπως και ο Δεληγεωργής από τις βολές, με τον γκαρντ των γηπεδούχων να μην λαθεύει και με 2/2 από την γραμμή να διαμορφώνει το 71-67.

Ο Νίκου έπραξε το ίδιο (73-69), το παιχνίδι πήγε στην ρουλέτα των ελεύθερων βολών, όμως ο Μανοϊλοβιτς δεν εκμεταλλεύτηκε το.. δώρο που του έγινε (φάουλ σε τρίποντο) και και με 2/3,ο Τζόλος έχασε το δικό του ζευγάρι και ο ξένος της Ελευθερούπολης έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με δύο πόντους, ο Ποκουσέφσκι από τις βολές μείωσε και ο Νίκου με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα 81-81. Από την μία ο Σταμπουλής και από την άλλη ο Πετρόπουλος για το 83-83, σε ένα τεράστιο ντέρμπι στο ΣΕΦ. Ο Μελισσαράτος μετά από επιθετικό του ριμπάουντ και προσωπική ενέργεια το 85-83, αλλά μια βολή από τον Σταμπουλή έφερε το ματς στον πόντο.

Ο Τζόλος με φόλοου πραγματοποίησε το 87-84, ο Μανοΐλοβιτς είχε 1/2, ο Ποκουσέφσκι όμως δεν αστόχησε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και τελείωσε το ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ