Τα σενάρια για την Α2, για τον Ολυμπιακό και η «wild card»

Τα σενάρια για την Α2, για τον Ολυμπιακό και η «wild card»

Ο Ολυμπιακός δεν «καίγεται», δεν επιστρέφει αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ, δεν πρόκειται να ζητήσει «wild card».

Με το πρωτάθλημα της Α1, το γράψαμε και παλιότερα, ουδείς ασχολείται. Για πολλούς (τους περισσότερους) είναι καλύτερα να μην τελειώσει, καθώς έτσι θα σωθούν Άρης και ΠΑΟΚ. Αντίθετα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την Α2, καθώς εκεί βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Τι θα γίνει αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα, αν δεν γίνουν τα πλέι οφ; Υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί «wild card»; Έχουμε τις απαντήσεις…

Το αν και κατά πόσο επηρέασε η απουσία του Ολυμπιακού το φετινό πρωτάθλημα της Basket League είναι αυταπόδεικτο, δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Αν στις σκέψεις των παραγόντων είναι η πάση θυσία παραμονή των Άρη και ΠΑΟΚ, ώστε να μην φθαρεί κι άλλο το προϊόν, η απουσία των «ερυθρόλευκων» λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής.

Αν σε αυτό συνυπολογίσετε την οικονομική ύφεση, απότοκο του κορωνοϊού, που θα πλήξει τη χώρα μας (όχι μόνο, αλλά για την Ελλάδα συζητάμε), αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα κι αν υπήρχαν σε πλήρη διάταξη όλα τα… βαριά χαρτιά, αν ήταν καθέτως ανταγωνιστικοί όλοι οι σύλλογοι με ιστορία και κόσμο (οι λεγόμενοι «μεγάλοι»), η αναζήτηση χορηγών θα ήταν εξ αντικειμένου δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον αν λείπει ο ένας εκ των δύο βασικών πυλώνων.

Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θα ανεβεί κατηγορία, ακόμα κι αν κατακτήσει την άνοδο (σε περίπτωση που γίνουν πλέι οφ και φέρει τα επιθυμητά γι’ αυτόν αποτελέσματα), αν δεν αλλάξει η διοίκηση της ΕΟΚ, ο τρόπος λειτουργίας στη διαιτησία (ξήλωμα της ΚΕΔ/ΕΟΚ), αν δεν αλλάξει ρότα ο ΕΣΑΚΕ. Ως εκ τούτου, ακόμα κι αν αγωνιστικά ανεβεί, δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματός του, θα επιλέξει την παραμονή στην Α2 κατηγορία.

Όλα αυτά έχουν μικρή σημασία, από τη στιγμή που δεν γίνονται αγώνες. Αν δεν ολοκληρωθεί η χρονιά, η ΕΟΚ θα κληθεί να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα πάρουν δύο ομάδες την άνοδο. Θα είναι οι δύο πρώτες, που σήμερα βρίσκονται στις αντίστοιχες θέσεις, ή θα δοθούν «wild card»; Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο ορθολογιστική, αλλά ο Ολυμπιακός ΔΕΝ πρόκειται να ζητήσει «wild card» από την ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου.

Την ίδια στιγμή, οι παράγοντες που ασχολούνται με την αναζήτηση εσόδων στον ΕΣΑΚΕ γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη απουσία των «κόκκινων» είναι καταστροφική και σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη οικονομική κατάσταση, μοιάζει με… ταφόπλακα για τη λίγκα. Κι αν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιλέξει να γίνουν εκλογές τον Δεκέμβριο (έχει το δικαίωμα), ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην Α2 κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ