Σοκ στον χώρο του μπάσκετ: «Έφυγε» ο Δημήτρης Γκίμας

Σοκ στον χώρο του μπάσκετ: «Έφυγε» ο Δημήτρης Γκίμας

Ο 55χρονος προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, με τους φίλους και τους συγγενείς του να τον ψάχνουν τις τελευταίες μέρες.

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Φίλιππος Βέροιας και η τοπική κοινωνία, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Γκίμας, απεβίωσε στο σπίτι του.

Ο 55χρονος προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, με τους φίλους και τους συγγενείς του να τον ψάχνουν τις τελευταίες μέρες.

Τα αίτια του θανάτου του Έλληνα τεχνικού δεν έχουν γίνει γνωστά, με τα πρώτα στοιχεία να κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Ο Γκίμας ήταν αθλητής του Φιλίππου από το 1977 μέχρι το 1994, ενώ από 1999 εργαζόταν ως προπονητής στον σύλλογο και είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τον Φίλιππο στην άνοδο στην Α2 κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τη φετινή σεζόν η ομάδα της Βέροιας πάλευε για την παραμονή της στην Α2, μέχρι να έρθει η οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την ΕΟΚ.

Μάλιστα ήδη ο Προμηθέας και η ΑΕΚ έστειλαν με ανακοίνωση τους τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Δημήτρη Γκίμα.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Οι στιγμές, που τα λόγια περιττεύουν… Ένας Κύριος, ένας Δάσκαλος, ένας εκ των Σκαπανέων του ημαθιώτικου μπάσκετ, ο Δημήτρης Γκίμας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Το σπάνιο ήθος του και η διαρκής εργατικότητά του συνιστούν «οδηγό» για όλους όσοι ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα. Με τον άνθρωπο και προπονητή Δημήτρη η ΑΕΚ ήρθε πιο κοντά την εποχή των δικών της πέτρινων χρόνων, των χρόνων της περισυλλογής και της ευθύνης στις μικρότερες κατηγορίες, και στις αναμετρήσεις με τον Φίλιππο Βεροίας. Ανείπωτη η θλίψη…

Ο μεγαλομέτοχος Μάκης Αγγελόπουλος, ο Κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου και όλη η οικογένεια της ΑΕΚ BC, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς το Δ.Σ. και τη Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ του Φιλίππου και στους οικείους του εκλιπόντος».

Η ανακοίνωση του Προμηθέα:

«Τα μέλη του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Προμηθέα Πατρών – και προσωπικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ευάγγγελος Λιόλιος – εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα, καθώς και στην Οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας για τη βαριά κι εντελώς απρόσμενη απώλεια τους.

Ο εκλιπών υπηρέτησε τον μπάσκετ και ιδιαίτερα τον Φίλιππο Βέροιας ως αθλητής και προπονητής με αυθεντικό πάθος, σπάνιο αθλητικό ήθος και ιδιαίτερη αγάπη. Όταν συναντηθήκαμε ως αντίπαλοι στην Α2 Εθνική (2015-16), αλλά και πρόσφατα με αφορμή τις κοινές τηλεπροπονήσεις των Ακαδημιών των 2 ομάδων μάς εντυπωσίασε η πηγαία αυθεντικότητα, η άοκνη μαχητικότητα και η μοναδική αγάπη του για την ομάδα του, το Φίλιππο Βέροιας, αυτού του αληθινού εργάτη του αθλήματος.

Το κενό τέτοιων ανθρώπων είναι βαρύ και δυσαναπλήρωτο για όλους όσους αγαπούν το ελληνικό μπάσκετ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ