Παναθηναϊκός : Οι μπροστάρηδες, το συναίσθημα, η… ένδεια «κραχτών»

Παναθηναϊκός : Οι μπροστάρηδες, το συναίσθημα, η… ένδεια «κραχτών»

Στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν (για την ώρα) να ποντάρουν, παρά μόνο στο συναίσθημα. Δεν υπάρχουν «παίκτες κράχτες», έμειναν οι σημαίες.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό διαφέρει από τα συνηθισμένα, απ’ όσα βίωνε μέχρι πέρυσι, απλά έχει επιλέξει να κατοικεί στο δικό του… ροζ συννεφάκι. Κι είναι δικαίωμά του, αλλά πρέπει να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα και το συναίσθημα είναι το μοναδικό, που προβάλουν για την ώρα οι «πράσινοι», προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν τον κόσμο τους.

Αν δει κανείς την αφίσα, που συνοδεύει την ανακοίνωση για τα εισιτήρια διαρκείας (θυμίζουμε, πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ρεκόρ), θα διαπιστώσουμε ότι γίνεται η απόλυτη επίκληση στο συναίσθημα. Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης, ερεθίζουν τις… παλιές καλές αναμνήσεις, φέρνοντας στο μυαλό των φίλων του «τριφυλλιού» τις εποχές που η ομάδα έραβε αστέρια στη φανέλα.

Μοναδική σύνδεση με το «σήμερα» είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος προβάλλεται ως η… νέα σημαία, κυρίως επειδή είναι ο τελευταίος παίκτης που μετακόμισε από την απέναντι όχθη, που «πικάρει» τους φίλους του Ολυμπιακού. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την αξία του Ιωάννη, το αντίθετο θεωρώ ότι είναι ένα από τα ελάχιστα ασημικά, που έχουν απομείνει στον Παναθηναϊκό.

Άλλες εποχές, παίκτες «κράχτες» θα έκαναν τους φίλους του Παναθηναϊκού να σπεύσουν για το εισιτήριο διαρκείας. Κανείς δεν υποτιμά και τον covid 19, και την ασάφεια για το αν θα επιτραπεί κόσμος στις εξέδρες, και τον ενδεχόμενο φόβο αρκετών, για συγκεντρώσεις μεγάλου πληθυσμού σε μικρό χώρο. Όλα αυτά είναι στα όρια του αυτονόητου, εξ ου κι οι μειωμένες τιμές στα εισιτήρια.

Από την άλλη γνωρίζει καθένας από τους ανθρώπους που θα πάει στα εκδοτήρια, ότι περισσότερη αξία έχει η οικονομική συνδρομή και λιγότερη η φυσική παρουσία, αν αυτό δεν καταστεί απολύτως εφικτό, διαφορετικά ο κόσμος θα… παίξει μπάλα.

Από μόνη της η φωτογραφία, η επίκληση στο συναίσθημα, η προβολή των δύο εμβληματικών αρχηγών, καταδεικνύει αυτό που έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε, αυτό που παρατηρεί καθένας, ο οποίος βλέπει τη δυστοκία στην προσέγγιση μεταγραφικών στόχων: Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στη μετά Γιαννακόπουλου εποχή κι η περίοδος της ξηρασίας μοιάζει να είναι ιδιαιτέρως απειλητική, για τις καλές συνήθειες του παρελθόντος.
Απαιτείται όλοι, όσοι είναι κοντά στην ομάδα, να αντιληφθούν τα δεδομένα, να αναπροσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους, να καταλάβουν ότι το «στις χαρές και στις λύπες μαζί» θα γέρνει προς το δεύτερο μισό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ