Περιστέρι : Η οργάνωση του, βάση για την «εκτόξευση»

Περιστέρι : Η οργάνωση του, βάση για την «εκτόξευση»

Το Περιστέρι φέτος δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ για το επόμενο βήμα και to10.gr καταγράφει τις κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα των Δυτικών Προαστίων για να κάνει τη διαφορά.

Σε μία περίεργη περίοδο λόγω της πανδημίας το Περιστέρι δηλώνει παρών.

Μέχρι στιγμής έχει «κλέψει» τη παράσταση στα… ελληνικά μεταγραφικά δρώμενα, δείχνοντας πως προσδοκά η ερχόμενη σεζόν να είναι ακόμα καλύτερη.

Η παραμονή του Χρήστου Σαλούστρου, η ανανέωση των Γάιου Σκορδίλη και Στίβεν Γκρέι και η απόκτηση των Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Γιάννη Αθηναίου, Μάρβιν Τζόουνς, Τεράν Πέτεγουέϊ, Αμπντούλ Γκάντι δείχνει πως ο ήλιος στα Δυτικά Προάστεια… ανατέλλει και οι βλέψεις δεν σταματούν.

Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ευρωπαϊκά όνειρα και παρόλο την κατάσταση, είναι έτοιμοι να τα κάνουν πραγματικότητα με πράξεις.

Το «μένουμε σπίτι» των Σαλούστρου, Σκορδίλη και Γκρέι

Για να έχει μια ομάδα βάσεις, θα πρέπει και να διατηρεί τον «κορμό» της. Αυτό έκανε και το Περιστέρι.

Τρεις παίκτες που είχαν κύρια παρουσία φέτος στο σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου, θα συνεχίσουν και από την επόμενη σεζόν να ενισχύουν την προσπάθεια αυτή.

Ο Χρήστος Σαλούστρος, όντας η ήρεμη δύναμη στη θέση του σμολ φόργουορντ συνέχισε να δουλεύει σκληρά ακόμα και τη περίοδο της καραντίνας και δήλωσε πως εάν η ομάδα του μείνει δυνατή μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Τη φετινή σεζόν είχε στο BCL 5.5 πόντους ανά παιχνίδι, μαζεύοντας παράλληλα 3.3 ριμπάουντ.

Ο Γάιος Σκορδίλης παρόλο που δεν ήταν ο βασικός σέντερ των «κιτρίνων», συμφώνησε στην ανανέωση του και θα συνεχίσει να δίνει τις πολύτιμες βοήθειες του από τον πάγκο.

Ενώ η τριάδα των ανανεώσεων ολοκληρώνεται με το «πολυβόλο» Στίβεν Γκρέι.

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Περιστερίου την τελευταία διετία, διαδραματίζοντας κύριο παράγοντα στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Στο BCL ήταν ο δεύτερος σκόρερ για τους Περιστεριώτες πίσω από τον Γιανίκ Μορέιρα, με 11.9 πόντους μέσο όρο και 33% στο τρίποντο.

Η… έμπειρη ελληνοποίηση με Μαυροκεφαλίδη και Αθηναίου

Δύο ιδιαίτερα πολύ σημαντικές κινήσεις είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Γιάννης Αθηναίου.

Ο πρώτος είχε βρεθεί πάλι στο στόχαστρο του Περιστερίου πριν μετακομίσει πέρσι από τον Ιωνικό Νικαίας στον Προμηθέα, ωστόσο τελικά η μεταγραφή του έμελλε να γίνει πράξη πριν από μερικές μέρες.

Ενώ, ο Γιάννης Αθηναίου που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού που είχε (ρήξη χιαστού) στον Παναθηναϊκό, υπέγραψε επίσης στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων.

Οι δυο τους αποτελούν το κατάλληλο «πακέτο». Μπορούν να προσφέρουν εμπειρία, ενώ ποιοτικά είναι στο ιδανικό επίπεδο.

Ο Έλληνας ψηλός μπορεί να παίξει και στο «4» και στο «5» λύνοντας τα χέρια του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Τη σεζόν που διεκόπη λόγω της πανδημίας σκόραρε 14(!) πόντους ανά παιχνίδι στο Eurocup με τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών, ενώ «σκέπαζε» τα αντίπαλα καλάθια με 6.7 ριμπάουντ ανά ματς.

Από την άλλη, ο επιθετικός οίστρος του Γιάννη Αθηναίου είναι γνωστός. Έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, φορώντας τη φανέλα των Αρμάνι Μιλάνο και Ολυμπιακού και ξέρει πως να «τρυπάει» τα διχτάκια, όντας ένας εξαιρετικός σουτέρ.

Παράλληλα, οι πρώτες μεταγραφές ξένων του Περιστερίου χαρακτηρίζονται από το «πάνω ράφι».

Οι Τεράν Πέτεγουέϊ, ο Μάρβιν Τζόουνς και ο Αμπντούλ Γκάντι με βάση το παρελθόν τους είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

Οι δύο πρώτοι ξέρουν καλά το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς έχουν φορέσει τις φανέλες του ΠΑΟΚ και Προμηθέα αντίστοιχα, ενώ ο τρίτος της… παρέας έχει παίξει στις Βίρτους Μπολόνια, Ρίγα και Βίρτζμπουργκ γνωρίζοντας τις απαιτήσεις.

Καθίσταται, αντιληπτό πως το Περιστέρι έχει υλοποιήσει το πλάνο του μεθοδικά και με γνώση των δυσκολιών που έχουν προκύψει (κορωνοϊός, πρόγραμμα BCL) και προσπαθεί να αναδειχθεί και να πρωταγωνιστήσει.

Οι νεοφερμένοι, εκείνοι που ανανέωσαν και εκείνοι που δείχνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν (όπως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος) δείχνουν τον δρόμο…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ