Τελικά, το #mexritelous δεν αφορούσε τον Ολυμπιακό…

Τελικά, το #mexritelous δεν αφορούσε τον Ολυμπιακό…

Η Basket League αδυνατεί να βρει ομάδες να αγωνιστούν, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή ψάχνουν έσοδα και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός εξηγεί, γιατί το δικό του #mexritelous, είναι το τέλος του ελληνικού μπάσκετ, όσο το ζοφερό περιβάλλον δεν αλλάζει.

Tο πρόβλημα βιωσιμότητας που θα αντιμετωπίσει συνολικά το ελληνικό μπάσκετ, εάν δεν βρεθεί τρόπος να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Basket League, θα είναι τεράστιο. Και όταν λέμε «τρόπο», εννοούμε να πειστούν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ότι ο λόγος της αποχώρησής τους, έπαψε να υφίσταται και όλα θα είναι «πενηνταρίσια».

Προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει είναι η αδυναμία του ΕΣΑΚΕ να συμπληρώσει…16άδα στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Basket League της νέας σεζόν, αλλά και η επιθετική κίνηση της ΕΟΚ, να απαγορεύσει τις μεταγραφές ξένων στην Α2, που έκανε τους Πειραιώτες να κινηθούν νομικά εναντίον της απόφασης.

Πιο σημαντικό από τις νομικές ενέργειες, ωστόσο, είναι ότι η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, επί της ουσίας επιβεβαιώνει την άποψη των Πειραιωτών ότι «τίποτε δεν έχει αλλάξει». Και άρα, δεν έχουν λόγο να αλλάξουν στάση και να ακυρώσουν το «#mexritelous». Το αντίθετο. Κερδίζουν ακόμη περισσότερους συμπαραστάτες στην απόφασή τους.

Ωστόσο, επειδή τα πράγματα, πλέον, είναι πολύ οριακά για τις ομάδες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι εάν, εν τέλει, δεν βρεθεί φόρμουλα για να πειστεί ο Ολυμπιακός να παίξει στην Α1, τη νέα σεζόν θα υπάρξουν ομάδες που θα καταρρεύσουν στη διάρκεια της χρονιάς. Ή θα δούμε νέα… θαύματα, σε σκορ, διαφορές και άλλες τέτοιες «ομορφιές»…

Επί της ουσίας; Όλα αυτά είναι στη θεωρεία. Οι «13-1» συνεχίζουν να ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αναζητούν τρόπους να χρηματοδοτήσουν τις ομάδες τους και να αντέξουν έστω να κατέβουν στο πρωτάθλημα, με ελάχιστα σοβαρά «μαγαζιά» να είναι σε θέση να πείσουν ότι θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ετοιμάζει το ρόστερ της Ευρωλίγκας, αλλά και της… Α2. Διότι, επαναλαμβάνουμε, δεν έχει κανέναν λόγο να γυρίσει σε περιβάλλον «Βασιλακόπουλου». Και δεν θα το κάνει, όσο αυτό υφίσταται. Μάλιστα, είναι αρκετά διασκεδαστικό να παρακολουθείς τους θιασώτες του «13-1» να δημιουργούν μια σειρά από Fake News, όπως εκείνο το αλησμόνητο, περί πιέσεων από τον Ολυμπιακό, για να γυρίσει στην Basket League ή τα περί «λευκής πετσέτας». Αποδείχθηκε τόσο μεγάλη η πίεση και τόσο «σίγουρη» η… παραίτηση των Αγγελόπουλων, που ακόμη και το «τραυματισμένο» γόνατο του Σλούκα (κατά τους ειδικούς «επιστήμονες» των media), διαμαρτυρήθηκε για τη μεταγραφή του στον Πειραιά…

Κλείνοντας, και αφήνοντας στην άκρη τους διάφορους γραφικούς και εμπαθείς, αυτό που θα έπρεπε να αφορά άπαντες, είναι να μπορέσει το ελληνικό μπάσκετ να πατήσει ξανά στα πόδια του. Να γίνει ένα υγειές περιβάλλον, όπου ο καλύτερος θα κερδίζει, όπως γίνεται 9/10 φορές στο συγκεκριμένο σπορ, όταν δεν υπάρχουν… παρεμβολές τρίτων. Οσο οι υπεύθυνοι δεν ασχολούνται σοβαρά και δεν παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει τον μοναδικό του δρόμο.

Αλλά αυτό σε ό,τι έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα. Διότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι Πειραιώτες έχουν χαράξει μια τελείως διαφορετική πορεία. Και έχουν μπει μπροστά στη νέα εποχή του μπάσκετ. Με τις ζυμώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μέλλον του σπορ, να τον έχουν θέσει σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ