ΕΣΑΚΕ : Ένας θα υποβιβαστεί, δύο θα προβιβαστούν στην Basket League 2021/22

ΕΣΑΚΕ : Ένας θα υποβιβαστεί, δύο θα προβιβαστούν στην Basket League 2021/22

Οι παράγοντες των ΚΑΕ της Basket League, αποφάσισαν στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ να υποβιβαστεί μία ομάδα από το επόμενο πρωτάθλημα και να ανέβουν δύο σύλλογοι για τη σεζόν 2021/22. Σούπερ Καπ με τη μορφή Final-4 πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/7) πάρθηκαν δύο σημαντικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.

Καταρχάς, οι παράγοντες των ΚΑΕ της Basket League αποφάσισαν ότι από το επόμενο πρωτάθλημα (σεζόν 2020-21) θα πρέπει να υποβιβαστεί μόλις μία ομάδα και να ανέβουν δύο σύλλογοι από την Α2 στην Basket League της σεζόν 2021-22.

Βέβαια, ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στην Basket League του 2020-21. Ήφαιστος Λήμνου και Ρέθυμνο αποχώρησαν. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, που κατετάγη 2ος στην Α2, παραχώρησε τη θέση του στη μεγάλη κατηγορία στον Ιωνικό Νικαίας. Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είτε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, είτε λόγω συσσωρευμένων χρεών των τελευταίων ετών.

Η διορία για την κατάθεση των φακέλων συμμετοχής λήγει… σήμερα, 30 Ιουλίου. Ενώ πρώτα έληγε 30 Ιουνίου, αλλά πήρε έναν μήνα παράταση. Ωστόσο, όπως φαίνεται, θα δοθεί νέα παράταση στις ομάδες.

Η έναρξη της σεζόν αναμένεται να γίνει στις 10 Οκτωβρίου, ενώ πρώτα θα διεξαχθεί Σούπερ Καπ Ελλάδας σε μορφή Final 4 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Προμηθέα Πάτρας και Περιστέρι. Αυτό το τουρνουά θα είναι κάτι σαν προετοιμασίας για τους συγκεκριμένους συλλόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ