Γόντικας : «Ήρθα σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα»

Γόντικας : «Ήρθα σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα»

Ο Κωστής Γόντικας μίλησε για το άλμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, εκφράζοντας την επιθυμία να κατακτήσει όλα τα τρόπαια με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων».

Ο Κωστής Γόντικας αποτελεί εδώ και λίγες μέρες επισήμως παίκτη της ΑΕΚ. Ο 26χρονος σέντερ μίλησε για πρώτη φορά για τη μεταγραφή του στους «κιτρινόμαυρους», δείχνοντας απολύτως συνειδητοποιημένος για την επιλογή του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους στόχους και τις προσδοκίες του για τη νέα σεζόν, τονίζοντας ότι θέλει να κατακτήσει όλα τα τρόπαια με τη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Προφανώς μ’ αυτή την εξέλιξη κάνω βήματα παραπάνω στην καριέρα μου. Είναι μεγάλη μου τιμή αυτό, που συνέβη. Ήρθα σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα. Αυτονόητες οι υψηλές απαιτήσεις και οι υψηλοί στόχοι μίας ομάδας, που κερδίζει ξανά τα τελευταία χρόνια τρόπαια. Ξέρω καλά για την πίεση, που θα υπάρξει για το «όλο νίκες», για να πηγαίνουμε όλο και πιο ψηλά.

Έτσι συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες. Η πίεση αυτή κάποιους παίκτες τούς βελτιώνει, κάποιους όχι. Εμένα πάντως με χαροποιεί το γεγονός. Μ’ εξιτάρει η πίεση. Και θέλω να βελτιωθώ, και θέλω να προσφέρω, μαζί με τους συμπαίκτες μου, ώστε να κατακτήσουμε όσο περισσότερους στόχους».

Επώνυμο «βαρύ» για τον Κωστή Γόντικα, αφού ο πατέρας του Δημήτρης, νομικός, διετέλεσε εκ των κορυφαίων διεθνών βολεϊμπολιστών, ενώ προέρχεται από οικογένεια με πολιτικές ρίζες ετών. Όπως είπε ο Κωστής όμως: «Ουδέποτε επηρεάστηκα απ’ αυτά. Προσπαθώ από την αρχή της καριέρας μου να περπατήσω μόνος και να διαγράψω τη δική μου διαδρομή. Σπούδασα στις ΗΠΑ Διοίκηση Αθλητικών Επιχειρήσεων, έπαιξα και μπάσκετ.

Επέστρεψα με την αποφοίτησή μου στην Ελλάδα και εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο στο άθλημα, που αγαπώ. Βεβαίως, ο πατέρας μου μού μίλησε μετά τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Μου είπε, ότι η ΑΕΚ έχει υψηλές απαιτήσεις κι ότι θα υποστώ πίεση κι ότι πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να γίνω «κομμάτι» αυτής της μεγάλης οικογένειας.

Δεν είναι, όμως, παρεμβατικός ως γονιός. Οι συμβουλές του εντάσσονται σ’ αυτό το πλαίσιο, που σας είπα. Δεν έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό μέρος».

Για το «φλερτ» με την ΑΕΚ: «Πάει καιρός, που ξέρω, ότι υπήρξε ένα ενδιαφέρον. Όμως, το τελευταίο διάστημα είχα την πρώτη μου επαφή με την ΑΕΚ και φυσικά και με τον Κόουτς, τον κ. Παπαθεοδώρου».

Για τους στόχους και τον πήχη προσδοκιών του: «Για έναν αθλητή οι στόχοι πρέπει να είναι συνυφασμένοι με τους στόχους της ομάδας. Θέλω, λοιπόν, να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Να πάμε όσο πιο ψηλά.

Γιατί όχι, να κατακτήσουμε και όλα τα τρόπαια, που… έχουμε βάλει στο μάτι! Όταν κερδίζει η ομάδα, κερδίζουμε όλοι. Θέλω να γίνω καλύτερος και να προσπαθήσω να πείσω, ότι αξίζω να μείνω περισσότερα χρόνια στην ΑΕΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ