Ζιάγκος : «Έχουμε ψυχή καρδιά και στιβαρή πλάτη»

Ζιάγκος : «Έχουμε ψυχή καρδιά και στιβαρή πλάτη»

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Πανιωνίου έπειτα από την ευρεία νίκη των κυανέρυθρων επί του Ρεθύμνου.

Ο Πανιώνιος συνέτριψε με 96-64 το Ρέθυμνο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League. O προπονητής τω κυανέρυθρων, Βαγγέλης Ζιάγκος δήλωσε μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Ρεθύμνου:

«Ευχαριστώ τον κόουτς για τα συγχαρητήρια του. Πράγματι ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Αγωνιστικά υπήρχαν τρεις συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα που αρέσκεται σε παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου και υψηλού ρυθμού και εκφράζεται στο οργανωμένο παιχνίδι από καταστάσεις «ένας εναντίον ενός», θέλαμε πρώτα να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, να πάμε σε παιχνίδι μικρών κατοχών, να επιβραδύνουμε τις ταχύτητες του Ρεθύμνου.

Θέλαμε, επίσης, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ απέναντι σε μια πολύ αθλητική φροντ λάιν και να αναχαιτίσουμε το παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» των δύο βασικών επιθετικών εκφραστών του Ρεθύμνου, του Μούντι και του Άρμστεντ».

Ύστερα ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην μαχητικότητα των παικτών του και την δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις ώστε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία «Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος οι τρεις αυτές κατευθύνσεις υλοποιήθηκαν. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που διαχειρίζονται ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό και αγωνιστικό «φορτίο».

Ψυχολογικό γιατί καλούνται να πάρουν στην πλάτη τους την σωτηρία, μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας και αγωνιστικά γιατί βλέπουμε ότι παρά, τον αγώνα, την μαχητικότητα και την προσπάθεια τους βλέπουν την ομάδα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παρόλα αυτά δεν έχουν κάνει καμία έκπτωση στην μαχητικότητα και στον τρόπο που δουλεύουν, στην ποιότητα της δουλείας στο γήπεδο, παρά τα συνεχόμενα «χαστούκια» και τα αγωνιστικά αποτελέσματα. Αυτό δείχνει πολύ μεγάλη ψυχή και καρδιά και πολύ στιβαρή πλάτη. Σε αυτά πάνω θα «πατήσουμε», σε αυτά έχουμε «επενδύσει» και συνεχίζουμε για τον επόμενο «τελικό» μας».

Τέλος, για την ενίσχυση της ομάδας και την προσπάθεια της διοίκησης σε αυτό τον τομέα ανέφερε «Εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν προσθήκες και αλλαγές. Και για τον απλό λόγο ότι παίζουμε με έναν ξένο λιγότερο και γιατί η ομάδα χρειάζεται αγωνιστική ενίσχυση.

Η διοίκηση ήταν από την αρχή πρόθυμη να βοηθήσει την ομάδα στο βαθμό που μπορεί και ξεπερνώντας μερικές φορές τις δυνατότητες της για να μείνει ο Πανιώνιος στην κατηγορία. Είμαστε σε αναζήτηση. Υπάρχει πλάνο, υπάρχει συνοχή. Θα ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις με γνώμονα το καλό της ομάδας, την «χημεία» της και να μην αλλοιωθεί το αγωνιστικό προφίλ της. Να μην χαθούν οι ρόλοι εντός των τειχών της ομάδας».

Μυκονιάτης: Καλύτερος ο Πανιώνιος

Ο βοηθός προπονητή του Ρεθύμνου, Σταύρος Μυκονιάτης, δήλωσε μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στην συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο. Δεν έχουμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι από την δική μας μεριά. Σαφώς ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς από το πρώτο λεπτό. Η ενέργεια του ήταν πολύ μεγάλη, η θέληση το ίδιο, όπως και ο ζήλος».

Για το Ρέθυμνο ο Μυκονιάτης τόνισε πως «εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Γνωρίζαμε πως ο Πανιώνιος θα μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, γιατί για εκείνον τα πράγματα είναι δύσκολα και διεκδικεί όλα τους εντός έδρας αγώνες με μεγάλη ένταση. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη του αγώνα και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε».

Ο Νίκος Βετούλας ήταν εκνευρισμένος από την εικόνα της ομάδας του και δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ