Γιάννη άκου: Στη φούσκα του ΝΒΑ, δεν έχει non call! (vids)

Γιάννη άκου: Στη φούσκα του ΝΒΑ, δεν έχει non call! (vids)

Στο Ορλάντο οι Μπακς είδαν τον Μπάτλερ σε «νεκρό» χρόνο να κερδίζει φάουλ στην παράταση από τον Αντετοκούνμπο, να πηγαίνει στις βολές και να κρίνει τον δεύτερο ημιτελικό της Ανατολής. Ο Σκούνι Πεν όμως, 13 χρόνια μετά, περιμένει ακόμα το σφύριγμα...

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω. Αρκετά πίσω. Πριν περίπου 13 χρόνια. Ήταν 13 Ιουνίου του 2007 όταν ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό στον τρίτο τελικό της Α1. Σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση υπέρ των Πρασίνων, εξαιτίας μίας φάσης που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Το περίφημο non call του Τάσου Πηλοΐδη στο καθαρό φάουλ του Δημήτρη Διαμαντίδη επάνω στον Σκούνι Πεν, με το σκορ στο 86-85 υπέρ του Τριφυλλιού από το λέι απ του αρχηγού του.

Μία παράβαση που ενστικτωδώς και ο ίδιος παραδέχθηκε στη συγκεκριμένη φάση, όταν με τρία δευτερόλεπτα για τη λήξη της παράτασης, έπεσε άτσαλα επάνω στον Πεν και σήκωσε το χέρι του, δεχόμενος το λάθος του. Βέβαια η ιστορία έγραψε κάτι άλλο.

Το non call που θα μνημονεύεται για χρόνια και τη νίκη του Παναθηναϊκού σε μία βραδιά που ελάχιστοι θα την ξεχάσουν.

Και πάμε στο τώρα. Ή μάλλον στο χτες και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Στο δεύτερο ημιτελικό της Ανατολής ανάμεσα στο Μιλγουόκι και τους Χιτ, με την ομάδα του Μαϊάμι να προηγείται με 1-0 και να διεκδικεί την δεύτερη νίκη της σειράς. Με 4,3 δευτερόλεπτα να απομένουν με το ματς να οδεύει προς παράταση και το σκορ στο 114-114, το συγκρότημα του Σποέλστρα έδωσε την μπάλα στον ηγέτη της, τον Τζίμι Μπάτλερ.

Αυτός είχε ως προσωπικό αντίπαλο τον Γουέσλι Μάθιους, ο οποίος δεν του έδωσε τον διάδρομο, τον μάρκαρε σωστά και τον ανάγκασε με δυσκολία να πάρει το σουτ. Δίπλα του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έδωσε την έξτρα βοήθεια, κάπως άτσαλα όμως, πέφτοντας προς το μέρος του παίκτη των Χιτ.

Η απόφαση των διαιτητών; Σε νεκρό χρόνο και με το βίντεο ως βοηθό, να δώσουν βολές στον Μπάτλερ και να τον στείλουν στην γραμμή της φιλανθρωπίας.

Το λογικό, αφού θεώρησαν πως υπήρχε επαφή, να δώσουν την παράβαση. Ακόμα και αν ο κορυφαίος για δεύτερη συνεχόμενης φορά παίκτης του ΝΒΑ, ο Έλληνας σταρ των Μπακς, δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτήν την απόφαση. Κανένα απολύτως non call σε μία φάση που κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για το αν όντως είναι σωστή απόφαση.

 

Στο ΝΒΑ λοιπόν, που όλα τα φώτα είναι στραμμένα επάνω του και εκατομμύρια κόσμου παρακολουθούν το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, οι διαιτητές ενός ημιτελικού του ΝΒΑ, σφυρίζουν φάση στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ή μάλλον καλύτερα σε νεκρό χρόνο. Στην Ελλάδα και πριν 13 χρόνια, παρόμοια φάση, που έκρινε τελικό και με τον… θύτη να παραδέχεται την πράξη του, είχαμε την περίφημη φράση «non call».

Στο Ορλάντο όμως Γιάννη μου; Εκεί δεν υπάρχει «non call», δεν είναι Ελλάδα…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ