Καμπερίδης : «Δεν στοχεύουμε απλά στο να σωθούμε»

Καμπερίδης : «Δεν στοχεύουμε απλά στο να σωθούμε»

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν ενώ μίλησε και για την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στον σύλλογο.

Ο Σάββας Καμπερίδης μίλησε στο πλαίσιο της σημερινής (23/09) Media Day, αναφέροντας τους στόχους που έχουν οι «κίτρινοι» ενόψει της νέας σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η παραμονή στην Basket League, δεν είναι ο βασικός στόχος του συλλόγου ενώ μίλησε και για τον Μάριο Τσάλμερς.

Αναλυτικά είπε: «Ήταν αρκετά δύσκολο καλοκαίρι. Οι συνθήκες στην ομάδα και την κοινωνία ήταν ιδιαίτερες αλλά νομίζω ότι έγινε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα υπερέβαλε εαυτό σε πολλές περιπτώσεις και κατάφερε να έχει αυτό το ρόστερ. Προφανώς στόχος της ομάδας δεν περιορίζεται  στο να σωθεί. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά, βασικά κομμάτια ήρθαν αργά στην προετοιμασία αλλά πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα αφομοιώσουμε αυτά που ζητάμε η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αγώνα».

Για τη φιλοσοφία του σε επίπεδο επιλογών απάντησε: «Ξέρουμε ότι οι επιλογές ήταν περιορισμένες σε ότι αφορά τους παίκτες. Μπορεί να είναι μεγάλες ηλικίες, αλλά υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ οι οποίες επίσης επέλεξαν παίκτες μεγάλης ηλικίας παρότι μάλιστα δεν θα έχουν έναν αγώνα την εβδομάδα όπως εμείς. Οι παίκτες που φέραμε είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και χαρακτήρες.

Έχουμε εξαιρετικό σταφ σε ότι αφορά κομμάτι της αποκατάστασης και της εκγύμνασης και βασιζόμαστε σ’ αυτό. Λόγω των περιορισμένων επιλογών θα έπρεπε να κάνουμε εφαρμογές στη φιλοσοφία μας. Γνωρίζετε ότι είχαμε κι άλλες επιλογές στο μυαλό μας και αναφέρομαι σε  Έλληνες παίκτες. Η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά και πήρε παίκτες κοντά σ’ αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε γήπεδο».

Για τον Μάριο Τσάλμερς, τόνισε: «Το σημαντικό είναι ότι δεν συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής ΝΒΑ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε λειτουργεί σαν ένα απλό κομμάτι της ομάδας. Είναι πολύ δεκτικός σε κάθε πληροφορία και παρατήρηση και δίνει το παράδειγμα σε όλη την ομάδα. Τον ξεχωρίζει ο τρόπος λήψης των αποφάσεων. Παίρνει σε μικρό χρόνο αποφάσεις οι οποίες μάλιστα δεν είναι εύκολες. Μπορεί να κάνει δύσκολες πάσες να διαβάσει μια φάση σε μικρό χρόνο και δείχνει ότι έχει παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο».

Για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχει ρόστερ 16 παικτών, είπε: «Καταρχάς είμαστε μια ομάδα η οποία προς το παρόν δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις οπότε θα έπρεπε να λειτουργήσουμε με τρόπο ώστε να είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση τραυματισμού. Δεύτερον, πολλά παιδιά είναι νεαρής ηλικίας τα οποία μέσα από τον τρόπο λειτουργίας και προπόνησης της ομάδας θα βγουν κερδισμένα». Σχετικά με το στοιχείο που τον ικανοποίησε περισσότερο από τα φιλικά παιχνίδια απάντησε… «το ομαδικό πνεύμα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τελευταίοι παίκτες ποτ ενσωματώθηκαν στην ομάδα είναι ο πλέι μέικερ και ο σέντερ, στοιχείο που έχει τη σημασία του. Στόχος μας είναι να μπορούμε κυκλοφορούμε την μπάλα να βρίσκουμε επιλογές είτε μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας είτε μέσα από τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Προφανώς έχουμε παίκτες οι οποίοι θα είναι σημείο αναφοράς στη επίθεσή μας και θα ορίζουν μεγάλο μέρος της επιθετικής λειτουργίας μας».

Κατέληξε για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ιωνικό: «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ο Ιωνικός είναι ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα, έμπειρο προπονητή κι έχει φτιάξει ένα ρόστερ με ικανότητα στο μακρινό σουτ και στο ένας εναντίον ενός. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να προετοιμάσουμε για να κερδίσουμε»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ