Περιστέρι – Αργύρης Πεδουλάκης : Η απόλυτη σχέση ζωής

Περιστέρι – Αργύρης Πεδουλάκης : Η απόλυτη σχέση ζωής

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι στο Περιστέρι. Ακόμα και τον καιρό που δεν ήταν στην ομάδα.

Είναι από εκείνους τους προπονητές, που γνωρίζει τι σημαίνει κάθε λέξη που λέει. Όταν κατά καιρούς προσπαθεί να… δηλώσει «επαγγελματίας», έχοντας στην μπλούζα, ή στη γραβάτα το σήμα του ΓΣΠ, ο Αργύρης Πεδουλάκης λέει αυτό που έπρεπε να είναι. Στην πραγματικότητα, όμως, λέει ψέματα και στον ίδιο του τον εαυτό, καθώς η σχέση του με το Περιστέρι είναι σχέση ζωής.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1971 κι ο «Άρτζι» ξεκίνησε επισήμως να το υπηρετεί το 1977. Ήταν, όμως, εκεί από πιο πριν, πιτσιρικάς, να τρέχει στο γήπεδο, να ζει και να αναπνέει για τον ΓΣΠ. Από το 1983 έως το 1986 έκανε εξαιρετικά πράγματα με τη φανέλα του συλλόγου και πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Έξι χρόνια μετά επέστρεψε στη γενέτειρα, για να κλείσει την καριέρα του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

Τον ίδιο χρόνο είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα, από τη διπλανή Άμιλλα και με το που κρέμασε τη φανέλα βρέθηκε στο Περιστέρι. Μέχρι το 1997 ήταν βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα κι από εκεί και πέρα πήρε το βάπτισμα του πυρρός ως πρώτος προπονητής, μ’ εξαιρετικά αποτελέσματα, με το Περιστέρι να κάνει αισθητή την παρουσία του εντός κι εκτός Ελλάδας.

Επτά χρόνια έμεινε στον πάγκο του Περιστερίου, πέρασε από διάφορες ομάδες (Μακεδονικό, Πανελλήνιο, Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ, η καταγραφή στην ΑΕΚ είναι τυπική, καθώς οι οπαδοί της ομάδας εναντιώθηκαν), για να επιστρέψει για μια διετία στο Περιστέρι και να το μεγαλώσει ξανά. Ήταν η ώρα να ανοίξει ο Πεδουλάκης τα φτερά του, να βρεθεί στον Παναθηναϊκό, στην Ούνικς Καζάν, να επιστρέψει το 2016 στο «τριφύλλι», να βρει μια χρονιά τα πατήματά του στο Περιστέρι, πριν επιστρέψει στον Παναθηναϊκό (2019) κι από σήμερα να είναι και πάλι κόουτς στους πρίγκιπες της δυτικής όχθης.

Όπου κι αν πάει, το Περιστέρι είναι η δική του Ιθάκη. Όποιος κι αν καθίσει στον πάγκο του Περιστερίου, ο Πεδουλάκης είναι το τοτέμ του συλλόγου, είναι ο άνθρωπος που συνδέει όλες τις εποχές του συλλόγου, το απόλυτο σύμβολο. Ο ίδιος ποτέ δεν ήταν φίλος με τα μεγάλα λόγια, ταπεινός όσο λίγοι, ενδεχομένως θα εκνευριστεί διαβάζοντας όσα καταγράψαμε. Είναι, όμως, η αλήθεια.

Ο Αργύρης ουδέποτε έθεσε το οικονομικό ως πρωτεύουσα συνθήκη εργασίας, ακόμα κι όταν έλεγε «είμαι επαγγελματίας». Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο Περιστέρι, ξέρουν πως ποτέ δεν κυνήγησε το χρήμα. Δεν το έκανε ούτε στον Παναθηναϊκό, η σχέση του με τα χρήματα είναι σχέση αδιαφορίας.

Ούτε τα… γαλόνια τον συγκίνησαν. Αδιάφορος για το αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, για το αν θα… απογειωθεί η καριέρα του, μέσα από τη συγκεκριμένη επιλογή. Όχι σήμερα, διαχρονικά. Εδώ προπονούσε τα τμήματα υποδομής του Περιστερίου, έχοντας θητεύσει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει σχέση ζωής με το Περιστέρι. Για να είμαστε απολύτως σωστοί έχει ζήσει όλη του τη ζωή στο Περιστέρι. Κι αν ρωτάτε τι θα προσφέρει στην ομάδα (πέραν της δεδομένης προπονητικής του αξίας) η απάντηση είναι απλή: Θα μάθει τα παιδιά ιστορία… Την ιστορία του ΓΣΠ, τη δική του ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ