Εφτασε τις 400 συμμετοχές ο Βασιλόπουλος

Εφτασε τις 400 συμμετοχές ο Βασιλόπουλος

Το κοντέρ του Βασιλόπουλου γράφει «400» πλέον στην Basket League και άρχισε να μετράει πριν από 19 χρόνια.

Το σπουδαίο επίτευγμα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα από τον ΕΣΑΚΕ για το παιχνίδι του Ηρακλή με το Περιστέρι.

Αναλυτικά:

«Το σημερινό παιχνίδι του Περιστερίου κόντρα στον Ηρακλή δεν ήταν σαν όλα τα άλλα για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Ήταν το 400ό του στη Stoiximan Basket League στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν 19 χρόνια! Ήταν 3 Νοεμβρίου 2001 όταν πάτησε για πρώτη φορά στα παρκέ της κατηγορίας, ως παίκτης του ΠΑΟΚ σε ματς κόντρα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο πολύπειρος φόργουορντ έγινε ο 13ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που γίνεται «400άρης» ενώ παράλληλα ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Νίκο Χατζηβρέττα που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με 399 συμμετοχές Πρωταθλήματος.

Μέσα από αυτό το ξεχωριστό παιχνίδι, ο Βασιλόπουλος έφτασε σε κάποια ακόμη ατομικά επιτεύγματα…

*Με τους οχτώ πόντους του, έφτασε τους 2.511, ξεπέρασε τον Ντράγκαν Τάρλατς που είχε 2.503 και έγινε ο 45ος της λίστας των σκόρερ της Stoiximan Basket League.

*Παράλληλα έγινε ο 21ος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου στην κατηγορία, που ξεπέρασε τους 500 πόντους.

*Με τα επτά ριμπάουντ που είχε στο παιχνίδι του Ιβανωφείου, έφτασε στη 13η θέση της λίστας των ριμπάουντερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Γιάννη Γιαννούλη στα 1.529.

 

Γκρέι ο «200άρης»

Ο Στίβεν Γκρέι ήταν το αντίδοτο του Περιστερίου στο πρόβλημα του μακρινού σουτ. Είχε 6/11 τρίποντα ενώ οι συμπαίκτες του είχαν 2/26! Ευστοχώντας έξι φορές πίσω από τη γραμμή, ο Αμερικανός σημείωσε και νέο ρεκόρ περιόδου για τη Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν τα πέντε που είχαν σημειώσει ο Ντεβόντε Γκριν του Μεσολογγίου Baxi στη 2η αγωνιστική και ο Γιάννης Αθηναίου του Περιστερίου στην 4η αγωνιστική.

Με αυτά τα έξι τρίποντα, ο «μπόμπερ» τoυ Περιστερίου ξεπέρασε τα 200 εύστοχα στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Έχει 202/429 (47,08%) σε 90 εμφανίσεις στην κατηγορία.

Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 26 πόντους με τους οποίους έφτασε τους 779 με τη φανέλα του Περιστερίου και έγινε ο 11ος σκόρερ του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ξεπέρασε σήμερα τον Μάρλον Μάξεϊ που είχε 764 πόντους στις σεζόν 1996-97, 1998-99 και τον Λάρι Στιούαρτ που είχε 776 πόντους στη διετία 2002-04.

Κατά τα άλλα…

*Με το πλεονέκτημα ασφαλώς του επιπλέον πενταλέπτου που είχε ο αγώνας, το Περιστέρι σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου στα ριμπάουντ. Είχε 47, τέσσερα περισσότερα από εκείνα του Ηρακλή στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

*15 από αυτά τα 47 ριμπάουντ καταγράφηκαν στη στατιστική του Μάρβιν Τζόουνς που πέραν από ατομικό ρεκόρ στην Ελλάδα, «έγραψε» νέο ρεκόρ περιόδου στη Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 14 που είχε ο Βασίλης Καββαδάς στο ματς του Ηρακλή κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη ο Αμερικανός έχοντας 3/5 δίποντα, ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει 102/171 (59,64%) σε 29 εμφανίσεις.

*Ο μοναδικός πόντος του στο παιχνίδι ήταν αρκετός για τον Γάιο Σκορδίλη προκειμένου να φτάσει τους 800 σε 188 αγώνες.

*Οι «κυανοκίτρινοι» πάντως, επιστρέφουν στην Αθήνα και με ένα αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Έμειναν στα δύο κλεψίματα ενώ το προηγούμενο ήταν εκείνο των τριών που είχαν ο Ηρακλής στην 1η, ο Ιωνικός Hellenic Coin στη 2η και χθες τόσο το Μεσολόγγι Baxi όσο και η ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι.

 

Ο Καββαδάς «συνάντησε» τον Μικ

Δύο σουτ αντιπάλων του σταμάτησε στο σημερινό παιχνίδι ο Βασίλης Καββαδάς που φτάνοντας στις 27 τάπες με τη φανέλα του Ηρακλή, «έπιασε» στη 12η θέση της λίστας των μπλοκέρ των «κυανόλευκων» στη Stoiximan Basket League τον περσινό συμπαίκτη του Άλεξ Ντέιβις και τον Έρικ Μικ που έπαιξε στο Ιβανώφειο στις σεζόν 1996-97 και 2001-02.

Ακόμη…

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε κόντρα στο Περιστέρι, ο Σταύρος Σχίζας ξεπέρασε τα 200 σε 147 εμφανίσεις στην κατηγορία.

*Για τον Ηρακλή σχεδόν καταδικαστική, παρότι το παιχνίδι πήγε στην παράταση, ήταν η τέταρτη περίοδο στη διάρκεια της οποίας σημείωσε επτά πόντους. Πρόκειται για τη μικρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των οχτώ που είχε ο ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με τον Ηρακλή στην πρεμιέρα και το Λαύριο Megabolt στην τέταρτη περίοδο του αγώνα στη Ρόδο με τον Κολοσσό H Hotels».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ