Γκος : «Αγαπάω τον ΠΑΟΚ»

Γκος : «Αγαπάω τον ΠΑΟΚ»

Ο Φιλ Γκος μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ ως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το γεγονός πως είναι καταλυτικός ο ρόλος του στον δικέφαλο του βορρά, ενώ ξεκαθάρισε πως αγαπάει την ομάδα.

Ο Φιλ Γκος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει στον ΠΑΟΚ, αποθέωσε τον προπονητή του Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ εξέφρασε την αγάπη του για τον δικέφαλο του βορρά παρά το γεγονός πως βρίσκεται λίγους μήνες στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκος:

Για τη νίκη επί της Νεπτούνας και αν αυτή ήρθε ευκολότερα από το αναμενόμενο: «Ξέραμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουμε για να προκριθούμε στους 16. Για μένα, δεν είχε σημασία η διαφορά, αλλά μόνο η νίκη. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όλα».

Για τον τρόπο που το έκανε ο ΠΑΟΚ τόσο εύκολο: «Μιλώντας για τον εαυτό μου, πήρα ότι μου έδωσε η άμυνα. Κάθε φορά που έβγαινα από το πικ εν ρολ, ο ψηλός τους ήταν συνήθως μέσα στη ρακέτα, οπότε, ουσιαστικά μου έδιναν την ευκαιρία να σουτάρω ελεύθερος. Οι συμπαίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά, έστησαν πολύ καλά σκριν για να είμαι ελεύθερος και μετά, έχει να κάνει με μένα, το αν θα βάλω το σουτ. Παίζω αυτό το παιχνίδι πολύ καιρό, ξέρω ποιες είναι οι καλές μου θέσεις στο παρκέ. Ο προπονητής, κάνει καλή δουλειά, μου δίνει την ευκαιρία να βάλω τα σουτ μου».

Για το αν το παιχνίδι με τη Νεπτούνας ήταν το καλύτερο του από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα, ήταν αυτό στο οποίο σκόραρα τους περισσότερους πόντους. Δε στέκομαι πολύ σε αυτό όμως. Δίνουμε το 110% σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση και όταν βάζεις έτσι τα σουτ, το παιχνίδι γίνεται πιο διασκεδαστικό. Πραγματικά, το απόλαυσα. Το πιο σημαντικό, ήταν ότι κερδίσαμε, γιατί είχαν προηγηθεί και κάποιοι αγώνες που χάσαμε, οπότε ήταν καλό που γυρίσαμε στην έδρα μας και κερδίσαμε».

Για τις δηλώσεις του προπονητή που τον αποκάλεσε παράδειγμα για όλη την ομάδα: «Αγαπάω αυτήν την ομάδα! Είναι μια καλή εμπειρία ως τώρα. Οι νεότεροι παίκτες το ξέρουν. Έχω μεγάλη εμπειρία. Προσπαθώ να τους λέω την αλήθεια και νομίζω ότι το αντιλαμβάνονται αυτό. Είναι πολύ ωραία μέχρι τώρα και ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω να τους βοηθάω, ως το τέλος του δρόμου, γιατί θα τους χρειαστούμε όλους στη συνέχεια. Ήμουν αρχηγός σε δύο ομάδες στο παρελθόν και νομίζω ότι βοηθάει και αυτό. Στη Ρόμα και στη Βενέτσια, δύο επιτυχημένες ομάδες στην Ιταλία. Είμαι ηγέτης. Δεν ήθελα απλά να έρθω εδώ και να μιλάω για αυτό. Έπρεπε να δουλέψω με τον τρόπο μου και να δείξω ότι είμαι ηγέτης. Η μόνη απόδειξη για το ότι είσαι ηγέτης, είναι η σκληρή δουλειά, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Να είσαι επαγγελματίας. Ελπίζω ότι κερδίζω το σεβασμό από την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, γιατί αυτό είναι σημαντικό για μένα. Θα συνεχίσω να τους μιλάω και να προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα, όσο μπορώ περισσότερο».

Για τη δική του εξήγηση για το διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας εντός κι εκτός έδρας: «Δεν είναι ότι είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες. Η πνευματική μας προσέγγιση πρέπει να γίνει καλύτερη. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας. Δε μπορείς να περιμένεις ότι θα υπάρχει κάτι εύκολο, όταν παίζεις μακριά από το γήπεδο σου. Πρέπει να παίζεις πιο δυνατά. Τα πάντα είναι εμπειρία. Ελπίζω να μάθαμε από τα λάθη μας και να μη συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη εκτός έδρας. Όπως είπατε, είμαστε διαφορετική ομάδα. Στο γήπεδο μας, παίζουμε με μεγαλύτερη ενέργεια και πιο ελεύθερα. Ελπίζω αυτή η νίκη να μας έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση, για να πάμε στο επόμενο εκτός έδρας και να προσπαθήσουμε να είμαστε μια σκληρή ομάδα».

Για το αν η νίκη με τη Νεπτούνας και ο τρόπος που ήρθε είναι μια βάση για την ομάδα ενόψει Παναθηναϊκού: «Σίγουρα η νίκη αυτή μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε καλή ομάδα. Έχουμε κερδίσει τον Ολυμπιακό στην έδρα μας, αλλά είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Έχουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή και θα το σκεφτούμε τώρα αυτό. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να μας κερδίσει εδώ. Αν έχουμε και τους οπαδούς μας και μας στηρίζουν, νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστικό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ