
Οι «ερυθρόλευκοι» με επιστολή τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού αλλα και τον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, ζήτησαν να γίνει παρέμβει η πολιτεία σε ΚΕΔ/ΕΟΚ.
Σας είχαμε υπερτονίσει μέσα από το 10.gr πως στον Ολυμπιακό είναι έξαλλοι από όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα είχαμε πει ότι αναμένεται να λάβουν δραστικά μέτρα.
Η ένταση στην ΚΕΔ την Τετάρτη ήταν απλά η αρχή καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν για τα καλά στην… αντεπίθεση.
Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μέσω επιστολής τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη, τον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, ζήτησαν να γίνει παρέμβει η πολιτεία σε ΚΕΔ/ΕΟΚ.
Παρακάτω τα κυριότερα σημεία της επιστολής των «ερυθρόλευκων»: «Με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, δικαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς κρίθηκε ως μη νόμιμη η παράλειψη των ΕΟΚ/ΚΕΔ να ορίσουν τους διεθνείς διαιτητές Γκόντα, Παπαπέτρου Φούφη Κορομηλά στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, όπως και τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.
Επίσης καταγγέλθηκε το γεγονός της μη νόμιμης συγκρότησης της ΚΕΔ και της απόλυτης ακυρότητας των αποφάσεών της, καθόσον, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2725/1999, δεν είναι όλα τα μέλη αυτής διεθνείς διαιτητές».
Τέλος, δεδομένου ότι «η μη νόμιμη συμπεριφορά των ΕΟΚ/ΚΕΔ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα αγωνιστικά και οικονομικά συμφέροντα της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός» η ομάδα ζήτησε αρχικά την άμεση παρέμβαση των κ.κ. Υφυπουργού Αθλητισμού, Αθλητικού Εισαγγελέα και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.
Επίσης αξίωσε τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο της μη νόμιμης συμπεριφορά της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ, όπως και τη συμμόρφωσή τους με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ».