ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 85-84 : Ηταν ντέρμπι και το… καθάρισε ο Ματσιούλις

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 85-84 : Ηταν ντέρμπι και το… καθάρισε ο Ματσιούλις

Ματσάρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν (85-84) του ΠΑΟΚ, διατηρώντας το αήττητό τους στο εφετινό πρωτάθλημα. Ματσιούλις, Λάνγκφορντ και Μαυροειδής οι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους.

Πολύ ωραίο ματς στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να τα δίνουν όλα για τη νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δραματικό το φινάλε, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν τη νίκη (85-84), παραμένοντας αήττητοι (5-0) στο εφετινό πρωτάθλημα. Στο 1-4 οι «ασπρόμαυροι» μετά και τη νέα ήττα που γνώρισαν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι Δικεφάλων ο Γιόνας Ματσιούλις, που με δυο… βόμβες από τα 6.75 στα τελευταία λεπτά, χάρισε το ροζ φύλλο του αγώνα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το διπλό στα τελευταία δραματικά λεπτά, η ΑΕΚ πήγε να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά το ματς βάφτηκε… κιτρινόμαυρο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο τέλος, όταν ο Λαβ σημείωσε τρομερό τρίποντο, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ζητούν και φάουλ. Οι διαιτητές δεν έδωσαν κάποια παράβαση στον Ζήση, με το 85-84 να είναι το τελικό σκορ.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στους φιλοξενούμενους, που είχαν σε on fire κατάσταση τον Κακλαμανάκη. Γκίκας με τρίποντο και Γιάνκοβιτς με κάρφωμα έδωσαν προβάδισμα 5 πόντων στην ΑΕΚ (14-9) στο 5.25, με τον Κακλαμανάκη να αναλαμβάνει δράση για τους ασπρόμαυρους.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ χτυπούσε συνεχώς στην άμυνα τον Μορέιρα, κάνοντας πάρτι κάτω από την «κιτρινόμαυρη» ρακέτα. Έτσι, με συνεχόμενα καλάθια του Έλληνα σέντερ, η ομάδα του Μέξα πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (17-21). Ο Κονατέ έκανε το 19-25, με την ΑΕΚ να απαντάει με τον Κατσίβελη και τον Ζήση για την ισοφάριση (24-24).

Ωστόσο, το πρώτο δεκάλεπτο τέλειωσε, με τους φιλοξενούμενους να είναι δύο πόντους μπροστά (24-26). 13 πόντους από τον Κακλαμανάκη στην πρώτη περίοδο που ήταν και ο παίκτης-σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδαμε και πάλι ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, με τις ομάδες να σκοράρουν κατά ριπάς. Ο Γιόνας Ματσιούλις πήρε το… όπλο του και σημειώνοντας τρία διαδοχικά τρίποντα (!), έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (35-33).

Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τους Μαυροειδή, Γκρίφιν και Καρυπίδη να σκοράρουν. Ο Τέρνερ έκανε το 39-40 για τους φιλοξενούμενους με μια εύστοχη βολή, με την Βασίλισσα να πατάει το… γκάζι σε εκείνη τη στιγμή.

Μαυροειδής, Ζήσης και Λάνγκφορντ έδωσαν αέρα 7 πόντων στην ΑΕΚ (47-40). Με τον Γκρίφιν να σταματά το «κιτρινόμαυρο» σερί. Το ημίχρονο, έκλεισε με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει το προβάδισμα (52-45).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες ήταν πιο άστοχες, με την ΑΕΚ όμως να διατηρεί συνεχώς το προβάδισμα. Λάνγκφορντ και Μορέιρα έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +6 (67-61).

Το τελευταίο μέρος ήταν δραματικό, με τον Γκρίφιν να δίνει το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους» (75-76) 2.20 πριν το φινάλε. Σε εκείνο το σημείο, πήρε το όπλο του ο Ματσιούλις που με δυο τρίποντες βόμβες, έβαλε ξανά μπροστά την Ένωση (81-76).

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο με τρίποντο του Ζερμέιν Λαβ στα 2» -σε μία φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ από τον Νίκο Ζήση στον γκαρντ τους. Οι διαιτητές δεν σφύριξαν κάποια παράβαση, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 52-45, 67-61, 85-84.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Λάνγκφορντ 17 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Γιάνκοβιτς 10 (6 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 2 (1/5 σουτ), Γκίκας 3 (1/5 τρίποντα), Μαυροειδής 11 (6 ριμπάουντ), Μορέιρα 7 (11 ριμπάουντ), Ματσιούλις 18 (6/8 τρίποντα), Κατσίβελης 4 (1), Ζήσης 10 (1), Γόντικας, Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος 3.

ΠΑΟΚ (Μέξας): Μπιτς 3 (1), Λαβ 9 (1), Γκρίφιν 16 (6/14 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 6 ασίστ, 3 λάθη, 3 κλεψίματα), Τσαλμπούρης, Κακλαμανάκης 15 (4 ριμπάουντ), Κονατέ 12 (6 ριμπάουντ), Μαργαρίτης 7, Καμπερίδης 6 (1), Τέρνερ 7 (1/9 σουτ), Μήτρου – Λονγκ 9 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ