ΑΕΚ : Ρεκόρ καριέρας για τον Λάνγκφορντ

ΑΕΚ : Ρεκόρ καριέρας για τον Λάνγκφορντ

Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε 6 ασίστ στο χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και έκανε ρεκόρ καριέρας στην Basket League.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού εκτός από τους πόντους που πέτυχε, έδωσε και έξι ασίστ στους συμπαίκτες του. Ενας αριθμός, που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό στην Basket League. Στο παρελθόν είχε φτάσει τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό κι άλλες τρεις με την ΑΕΚ στις πέντε ασίστ.

Αναλυτικά το θέμα του ΕΣΑΚΕ:

Με την κορυφαία επίδοση των 43 εμφανίσεων του στο ελληνικό Πρωτάθλημα στις ασίστ, ολοκλήρωσε το χθεσινό παιχνίδι ο Κιθ Λάνφκφορντ έχοντας έξι τελικές πάσες. Στις προηγούμενες 42 έφτασε τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ κι άλλες τρεις με την ΑΕΚ στις πέντε ασίστ.

*Ο Αμερικανός είχε 10/11 και σημείωσε νέα ρεκόρ περιόδου τόσο στις εύστοχες -εννιά είχε ο Στίβεν Γκρέι στο ματς του Περιστερίου με τον Ιωνικό Hellenic Coin- όσο και στις εκτελεσμένες -από 10 είχαν Καντέρ στην 1η, Γκρέι στη 2η, Γιάννης Αγραβάνης στην 3η και Δημήτρης Αγραβάνης στην 5η αγωνιστική.

*Ακόμη ο Λάνγκφορντ με τους 17 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 600 σε 43 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.

*Ο Γιόνας Ματσιούλις είχε καθοριστική συμβολή στην τελική έκβαση του παιχνιδιού των δύο Δικεφάλων με τα δύο διαδοχικά τρίποντα του στο τέλος του ντέρμπι. Ο Λιθουανός είχε 6/8 τρίποντα και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο για τη φετινή σεζόν, αφού έξι είχε και ο Στίβεν Γκρέι στο ματς του Περιστερίου με τον Ηρακλή.

*Παράλληλα ο Λιθουανός φόργουορντ μπήκε στην πρώτη 10άδα των μεγαλύτερων επιδόσεων εύστοχων τριπόντων από παίκτη της ΑΕΚ με τα έξι που είχε χθες. Κορυφαία πάντως παραμένει εκείνη των εννιά τριπόντων που είχε ο Άντι Τούλσον στο εκτός έδρας παιχνίδι της περιόδου 1995-96 κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.

*Ο Ματσιούλις μετράει αντίστροφα για να φτάσεις τους 1.000 πόντους στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 18 χθες και με αυτούς ξεπέρασε τους 900 σε 108 εμφανίσεις.

Σημαντικά ατομικά επιτεύγματα σημείωσε και ο Δημήτρης Μαυροειδής.

*Με το μοναδικό επιθετικό του ριμπάουντ, έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τα 600.

*Έγινε ο 8ος παίκτης σε συμμετοχές Πρωταθλήματος (από το 1992-93) με την ΑΕΚ. Έφτασε τις 106 και ξεπέρασε τον Φώτη Κατσικάρη.

*Έχοντας συνολικά έξι ριμπάουντ, έφτασε τα 480 με τη φανέλα της ΑΕΚ και έγινε ο 9ος ριμπάουντερ της από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Ντούσαν Σάκοτα (474).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ