Γιαννάκης : «Ενωμένοι γιατί εκπροσωπούμε μια μεγάλη ομάδα»

Γιαννάκης : «Ενωμένοι γιατί εκπροσωπούμε μια μεγάλη ομάδα»

Ικανοποίηση του Παναγιώτη Γιαννάκη για την παρουσία των κίτρινων κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Αρης παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο Νίκο Γκάλης, χάνοντας δύσκολα με 73-64 από την ΑΕΚ. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και απέδωσε την ήττα στην κούραση και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

«Τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η ΑΕΚ μας πλήγωσαν πολύ. Μας έβαλαν πολλά καλάθια με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποια από αυτά, είτε παίρνοντας το ριμπάουντ, είτε κάνοντας φάουλ. Δεν έχουμε τόσους πολλούς παίκτες που να μπορούν να παίξουν με ενέργεια δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό μας στοιχίζει πολλές φορές.   Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Τα παιδιά προσπάθησαν, παρότι στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Δημιουργήθηκε μια διαφορά εύκολα για την ΑΕΚ, χωρίς λόγο, αλλά μετά μαζέψαμε τη διαφορά και παίξαμε το παιχνίδι μέχρι το 35’ κοντά. Θα μπορούσαμε αν ήμασταν λίγο πιο έξυπνοι να διεκδικήσουμε κι άλλο το παιχνίδι, αλλά τελικά κέρδισε η ΑΕΚ».

 Για την αλλαγή εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο και τι τους είπε αποδυτήρια σχολίασε: «Είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που έχουμε αποφασίσει. Δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος και ανασφάλεια για το τι θα γίνει στο παιχνίδι. Πολλές φορές οι παίκτες χάνουν την υπομονή τους, αισθανόμενοι αδύναμοι στις καταστάσεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια δύσκολων αποφάσεων και χάνουν τη ψυχραιμία τους. Γυρίσαμε πίσω με ενέργεια, είχαμε υπομονή, διαβάσαμε αδυναμίες που έχει ο αντίπαλος και μπορέσαμε και διεκδικήσαμε το παιχνίδι».

Ρωτήθηκε αν υπάρχει κούραση και απάντησε: «Λογικό είναι να υπάρχει, δεν έχουμε πάρα πολλά παιδιά να παίζουν. Είχαμε και τραυματισμούς, παίκτες μπαίνουν και βγαίνουν. Είναι λιγάκι δύσκολο, προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ενεργούς, όμως δεν είναι εύκολο για μας.

Για το πως κρατάει την ομάδα του ενωμένη είπε: «Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι κάθε μέρα στο γήπεδο πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και γιατί εκπροσωπούν μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και το έχουν δείξει σε κάθε τους προσπάθεια. Αξίζουν τη συμπαράσταση του κόσμου κι αν ο κόσμος συμπαρασταθεί, θα φέρουν τα αποτελέσματα».

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σημείωσε από την πλευρά του: «Μας κρατάει η σχέση μεταξύ των παικτών. Κακά τα ψέματα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, εμείς παίζουμε στα όρια των αντοχών μας και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν πιο όμορφη και ανταγωνιστική ομάδα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και ό,τι παιχνίδι κερδίσουμε είναι κέρδος», είπε.

Σχετικά με το παιχνίδι, σημείωσε; «Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και το αποδείξαμε από το πρώτο έως το 35’ όπου με εξαίρεση κάποια διαστήματα στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε καταπληκτικά. Στο τέλος δεν αντέξαμε, κάναμε λάθη, δεν τελειώσαμε φάσεις που θα έπρεπε να τις είχαμε τελειώσει και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Θεωρώ όμως ότι παίξαμε όσο καλύτερα γινόταν», είπε και συμπλήρωσε: «Γενικά έχουμε πρόβλημα στον τομέα της συγκέντρωσης. Δεν ξέρω γιατί αλλά συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια και μας έχει στοιχίσει. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ