ΠΑΟΚ – Άρης 75-64: Ασπρόμαυρο το… πρώτο ντέρμπι της ημέρας

ΠΑΟΚ – Άρης 75-64: Ασπρόμαυρο το… πρώτο ντέρμπι της ημέρας

Στο ντεμπούτο του Λυκογιάννη στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε μόνο για ένα δεκάλεπτο απέναντι στον Άρη, αλλά με τον Τσαλμπούρη απόλυτο πρωταγωνιστή επιβλήθηκε άνετα με 75-64.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Σε μια μέρα που ΠΑΟΚ και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη του σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ο δικέφαλος ήταν αυτός που μετέτρεψε το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο και επιβλήθηκε του αντιπάλου του με 75-64 κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκες του δικεφάλου ο Τσαλμπούρης, που σημείωσε 22 πόντους, ήταν αυτός που γύρισε την κατάσταση και σημείωσε καθοριστικά καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το ματς

Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παρκέ, είχε ρυθμό στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα και κατάφερε να προηγηθεί με εφτά πόντους στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, βρήκε λύσεις από τον Τσαμπούρη που άρχισε να… πυροβολεί, ο Μήτρου-Λονγκ με την είσοδό του έφερε ενέργεια στην άμυνα και με ένα 10-0 σερί οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 27-24 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Μέχρι το 15′ ο Τσαλμπούρης είχε φτάσει τους 15 πόντους, παίρνοντας πάνω του επιθετικά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 22-2 με αποτέλεσμα από το -7 που ήταν αν βρεθεί στο συν 13 (39-26) και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, αφού ήταν μπροστά με 12 (47-35).

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προσπαθούσε να τους βάλει ο Άρης, κυρίως με την άμυνα ζώνης και η διαφορά ολοένα και ανέβαινε, φτάνοντας μέχρι και τους 18 πόντους, με τον ΠΑΟΚ να είναι κυρίαρχος. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το 62-46 υπέρ του δικεφάλου, ο οποίος διαχείρίστηκε το σκορ από εκεί και πέρα.

Ο Άρης σε μια τελευταία απόπειρα αντεπίθεσης έφτασε μέχρι το -9 (71-62_, με τον Τσαλμπούρη όμως να αναλαμβάνει ξανά και να του ρίχνει τη… χαριστική βολή με μεγάλο τρίποντο και τη σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος με το τελικό 75-64.

Δεκάλεπτα: 27-24, 47-35, 62-46, 75-64

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ