Μπουρούσης : «Έχω σχέση αγάπης με την Εθνική – Αν μου κάνουν πρόταση να επιστρέψω, θα τη δεχτώ»

Μπουρούσης : «Έχω σχέση αγάπης με την Εθνική – Αν μου κάνουν πρόταση να επιστρέψω, θα τη δεχτώ»

O Γιάννης Μπουρούσης παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση αγάπης που έχει με την Εθνική, τονίζοντας ότι θα δεχόταν να επιστρέψει αν δεχτεί πρόταση, ενώ θυμήθηκε και τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες των Κινέζων.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει επιστρέψει εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Περιστερίου.

Ο έμπειρος Έλληνας σέντερ μίλησε σε συνέντευξή του για τη σχέση αγάπης που έχει με την Εθνική, τονίζοντας ότι θα δεχόταν να επιστρέψει αν δεχτεί κάποια πρόταση, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες των Κινέζων.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Happy Day»:

Από μικρός ήθελες να ασχοληθείς με το μπάσκετ;
«Όχι! Καθόλου! Εμένα μου άρεσε το ποδόσφαιρο… Επί έναν χρόνο, λοιπόν έλεγα ψέματα στον μπαμπά μου ότι πήγαινα στο μπάσκετ. Δεν πήγαινα, πήγαινα στο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής τότε, ο Σπύρος Παππάς έτυχε να δει τον πατέρα μου κάπου στην πλατεία και του είπε: «ο γιος σου δεν έρχεται»! Ο μπαμπάς μου νόμιζε ότι πήγαινα σε… κακά πράγματα και έφαγα ένα καλό ξύλο! Έτσι άρχισα να παίζω μπάσκετ».

Είσαι από τους αθλητές που έχουν περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας τους στο εξωτερικό…
«Έχω κλείσει κοντά στα 10 χρόνια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζήσεις στην Κίνα. Οι Κινέζοι είναι χαρακτήρες και άνθρωποι δύσκολοι. Δεν τα πήγαινα καλά με το φαγητό! Έτυχε μερικές φορές να πάω να γευματίσω με την ομάδα, έτρωγαν κροκόδειλους και σκύλους. Έφυγα κατευθείαν, πήγα και παρήγγειλα πίτσα».

Κομμάτι Εθνική…
«Η σχέση μου με την Εθνική Ελλάδας είναι σχέση αγάπης. Από κει και πέρα τώρα, αν θα με ξαναδείτε… Αν έλθει ο προπονητής, όποιος και αν είναι και μου πει: «Γιάννη, εγώ σε θέλω», τότε ναι. Αλλά να πω εγώ «πάρτε με», όχι δεν θα το κάνω. Αν μου κάνουν πρόταση να παίξω ξανά, θα το δεχτώ».

Πως ήταν η μετάβαση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό;
«Για χρόνια που έπαιζα στον Ολυμπιακό είχε δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γύρω από το όνομά μου, όταν είχα κόντρα με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν εύκολο. Υπήρξαν οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν με ήθελαν. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, δικαιωθήκαμε και για αυτό έφυγα κύριος».

Έχεις σκεφτεί την επόμενη μέρα;
«Θεωρώ ότι είμαι δύσκολος χαρακτήρας, δεν είμαι ακόμα έτοιμος να γίνω προπονητής».

Για το περιστατικό με τον Νέναντ Κρστιτς και την… καρέκλα στον αγώνα της Εθνικής με τη Σερβία: «Ήμουν πολύ τυχερός όταν ο Κρστιτς μου πέταξε την καρέκλα. Θα μπορούσε να μου είχε συμβεί κάτι πολύ κακό. Θεωρώ ότι είμαι δύσκολος χαρακτήρας και δεν είμαι ακόμα έτοιμος να γίνω προπονητής. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τον τουρισμό και την εστίαση».

Όσον αφορά την οικογένειά του και τη σχέση με τον Μάκη Ψωμιάδη: «Ζω σε ένα σπίτι με επτά γυναίκες. Γυναίκα, τρεις κόρες, μάνα, πεθερά και μια κοπέλα… Η σχέση μου με τον πεθερό μου ήταν άριστη, άριστη όσο δεν φαντάζεσαι. Δεν τον έζησα πάρα πολύ, αλλά όσο τον έζησα, τον έζησα καλά κα τον έχω στο μυαλό μου έτσι όπως θέλω. Είμαι ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ