Άρης – Περιστέρι 71-84 : Περίπατος στη Θεσσαλονίκη για το Περιστέρι

Άρης – Περιστέρι 71-84 : Περίπατος στη Θεσσαλονίκη για το Περιστέρι

Το Περιστέρι πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, επικρατώντας με 71-84

Το Περιστέρι πέρασε σαν σίφουνας από το Nick Galis Hall επικρατώντας του Άρη με 84-71, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από πολύ νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμη και με 26 πόντους, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο παραλίγο να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Ο Σάββας Καμπερίδης γύρισε την άμυνα σε ζώνη και παραλίγο να κάνει ο Άρης μία επική ανατροπή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει με τους φιλοξενούμενους εντέλει να φεύγουν με ένα μεγάλο διπλό από τη Θεσσαλονίκη. Μετά το θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League, η ομάδα του Αργύρη Πεδούλακη έφτασε το (7-4), ενώ από την άλλη οι «κιτρινόμαυρο» έπεσαν στο (3-7).

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Περιστερίου στην αναμέτρηση και γρήγορα πήρε τα ηνία στο σκορ (0-8). Αντίθετα, ο Άρης ήταν κάκιστος σε άμυνα και επίθεση και δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τον τρόπο για να σκοράρει. O Πέτεγουεϊ ήταν «καυτός» και με 2/2 τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 10 για πρώτη φορά (0-11). Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν 5,30′ περίπου για να σκοράρουν και τα κατάφεραν με τον Κουζέλογλου, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (3-11).

Η απάντηση βέβαια ήταν άμεση, καθώς ο Γκρέι πήρε το όπλο του και έκανε το 14-3! Ο Άρης έδειξε σημάδια ζωής και με ένα μικρό σερί 5-0 έριξε τη διαφορά στους 6 (8-14). Το Περιστέρι δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περεταίρω και η διαφορά γρήγορα ανέβηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (10-20). Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους (10-23).

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί 5-0 μείωσε τη διαφορά, αλλά και πάλι το Περιστέρι είχε την απάντηση και διεύρυνε το προβάδισμα του (16-27). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο ματς, αλλά οι παίκτες του κόουτς Καμπερίδη βρήκαν ψυχικά αποθέματα και με σερί 8-0 πλησίασαν στους εννιά πόντους (26-35). Η αντεπίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν συνεχίστηκε και οι Περιστεριώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους 46-35.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν ακριβώς την ίδια εικόνα με του πρώτου. Το Περιστέρι έκανε ότι ήθελε έτρεξε σερί 9-0 και εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (55-35). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και τους 26 πόντους (35-61). Ο Άρης χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να βρει σκορ και το έκανε με σουτ τριών πόντων (38-61). Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα μικρό σερί 8-0, αλλά και πάλι δεν είχε συνέχεια η προσπάθεια για αντεπίθεση τους (45-65).

Ο Σάββας Καμπερίδης αποφάσισε να γυρίσει την άμυνα σε ζώνη και αυτό έφερε αποτέλεσμα. Το Περιστέρι κόλλησε στο σκορ, καθώς μέτρησε 0/6 σουτ, και ο Άρης «αναστήθηκε». Με συνεχόμενα τρίποντα η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στο ματς και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου την βρήκε πίσω στο σκορ με 10 πόντους (57-67).

H κίνηση του Έλληνα τεχνικού να αλλάξει την άμυνα του σε ζώνη αποδείχθηκε κίνηση ματ. Το Περιστέρι δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα και ο Άρης πλησίασε στους έξι πόντους. Ο Ζώης Καράμπελας, όμως, έκανε πράγματα και θαύματα στο ματς και με συνεχόμενα καλάθια έδινε μεγάλη ανάσα στους φιλοξενουμένους (69-78). Ο Μιλόσεβιτς ήταν κάκιστος στο ματς, πήρε συνεχόμενα τρίποντα, τα οποία ήταν άστοχα κι έτσι ο Άρης έχασε την ευκαιρία να μειώσει και το Περιστέρι ανέβασε τη διαφορά στους 11 ξανά (69-80).

Ο Άρης έδειξε ότι έμεινε από… βενζίνη, καθώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντεπίθεση του. Το Περιστέρι άντεξε στην πίεση και τελικά πήρε τη νίκη με 84-71.

Τα δεκάλεπτα: 10-23, 35-46, 57-67, 71-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ