Ανάσα για τον Άρη: Αναβολής στις αιτήσεις κατάπτωσης της εγγυητικής

Ανάσα για τον Άρη: Αναβολής στις αιτήσεις κατάπτωσης της εγγυητικής

Θετική εξέλιξη για την ΚΑΕ Άρης, καθώς αναβλήθηκαν επ αορίστως οι αιτήσεις κατάπτωσης της εγγυητικής της εταιρείας από τον πρώην παίκτες της ομάδας, Γιάνκοβιτς, Σκορδίλη, Σίμτσακ και Κούνουπα.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη είχαμε την Πέμπτη (8/2) στο ζήτημα των αιτήσεων κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Άρης, από πρώην παίκτες και μάνατζερ. Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας, Σπύρος Χριστοφορίδης.

Θυμίζουμε ότι τις αιτήσεις στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού κατέθεσαν οι Σκορδίλης, Σίμτσακ, Κούνουπας και Γιάνκοβιτς, με τον τελευταίο να αξιώνει το ποσό των 130.000 ευρώ.

Η πλευρά των παικτών και του μάνατζερ, δέχθηκε το αίτημα του Άρη και έτσι οι αιτήσεις αναβλήθηκαν αορίστως. Έτσι η ΚΑΕ κέρδισε χρόνο, ωστόσο θα πρέπει πλέον οι άνθρωποι των κίτρινων να έρθουν σε επαφή με τους τέσσερις αυτούς αθλητές, ώστε να διακανονίσουν τα οφειλόμενα.

Βεβαίως δεν θα πρέπει απλώς να επιτευχθούν διακανονισμοί, αλλά και βεβαίως να τηρηθούν. Ειδάλλως, οι αντίδικοι θα έχουν την δυνατότητα να επαναφέρουν τις αιτήσεις για κατάπτωση τη εγγυητικής.

Ξανά το χέρι στην τσέπη ο Πλιάκης
Για μία ακόμη φορά, ο Θανάσης Πλιάκης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να βοηθήσει την ΚΑΕ. Για την ακρίβεια ο γνωστός φίλος του αυτοκράτορα πλήρωσε το 50% της οφειλής που υπάρχει προς τον Γάιο Σκορδίλη. Αυτή η κίνηση συνέβαλε καθοριστικά ώστε η πλευρά του παίκτη ν’ αναβάλει αορίστως την αίτηση για κατάπτωση της εγγυητικής της ΚΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλιάκης υπέγραψε τρία γραμμάτια, τα οποία θα πληρώσει ο ίδιος για να εξοφληθεί το ποσό στον πρώην σέντερ της ομάδας.

Χριστοφορίδης: «Ο Άρης έχει μπροστά του έναν μήνα να τηρήσει τις συμφωνίες»

Λίγο μετά, ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης φιλοξενήθηκε στον Libero 107,4 και μίλησε για τα όσα έγιναν στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ, όπου πήραν αναβολή αορίστως οι αιτήσεις κατάπτωσης της εγγυητικής των Γιάνκοβιτς, Σίμτσακ, Κούνουπα και Σκορδίλη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ:
«Κάποιος έπρεπε να πάει, από την στιγμή που δεν πήγαινε κανείς. Ενημέρωσα και την Τρίτη τους φορείς ότι αν δεν πάει κανείς, θα πάω εγώ».

Τι σημαίνει πρακτικά αναβολή αορίστως:
«Ένα μήνας, περίπου, και με πρωτοβουλία όχι του δικαστηρίου, αλλά των αντιδίκων μας. Αν προχωρήσουν οι συμφωνίες έτσι όπως πρέπει, μπορεί να πάει και παραπάνω από μήνα. Σίγουρα δεν είναι η επόμενη δικάσιμος».

Ποιες είναι οι οφειλές:
«Συνολικά 50.000 χιλιάρικα. Αναβίωσε και το παλιό BAN από την εποχή Δαμιανίδη. Ο Σίμτσακ ζητάει δεδουλευμένα, όπως και ο Γιάνκοβιτς. Όλα επιδικασμένα, με αποφάσεις που η ΚΑΕ δεν παρέστη».

Για το γεγονός ότι η ΚΑΕ δεν εκπροσωπούνταν στις δικαστικές υποθέσεις που προέκυψαν:
«Δεν γίνεται να μην έχει νομικό εκπρόσωπο ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ. Το χειρότερο είναι ότι με εντολή του μεγαλομετόχου, σταμάτησε η ενημέρωση προς τους νομικούς για τα δικαστήρια. Και προς εμένα και προς τον Γιώργο Σφυρή. Θεωρώ ότι αν γνωρίζαμε για τα δικαστήρια του Γιάνκοβιτς, θεωρώ ότι θα επιδικάζονταν λιγότερα χρήματα. Όπως και για τα BAN. Είναι δυνατόν ο Τζένκινς που μπορούσε να φύγει με 10-15 χιλιάρικα να ζητάει 300;»

Αν υπάρχει νομικός τρόπος ν’ απεμπλακεί η ΚΑΕ από τον Λάσκαρη:
«Τρόπος απεμπλοκής από την διοίκηση της ΚΑΕ υπάρχει. Τα βάζεις σε ένα δικόγραφο του άλλου μετόχου και ορίζεις διοίκηση πρωτοδικείου. Νομίζω ότι χάνουμε χρόνο, ήδη θα έπρεπε να γίνει αυτό. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να πληρώσει την εγγύηση, είναι δυνατόν ν’ αναλάβει τα χρέη του Αρη; Προσωπικά έχω προτείνει τι πρέπει να γίνει. Δεν έχει νόημα ν’ ανακυκλώνουμε τις ίδιες κουβέντες. Χρειάζονται επιθετικές δράσεις, είτε είναι ποινικά δικαστήρια, είτε διοίκηση πρωτοδικείου.

Στα δύσκολα, αποδείχθηκε ότι ο Αρειανός συσπειρώνεται. Ο κ. Πλιάκης, ο κ. Νικολός, ακόμα και ο κ. Σφυρής. Κάθε μέρα που περνάει και ο Λάσκαρης έχει τις μετοχές, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Πρέπει να γίνουν επιθετικές λύσεις και αυτές γίνονται στα δικαστήρια.

Φυσικά, και απαιτούν χρηματοροή. Υπό καθεστώς πίεσης έμαθα ότι και άλλες υποθέσεις εκδικάστηκαν ερήμην όπως του Ξανθόπουλου και του Γιάνκοβιτς. Αυτή είναι μια δέσμευση της επιτροπής, αλλά δεν τους δεσμεύει κανένας νόμος. Αν σε ένα μήνα πάμε να ζητήσουμε ξανά αναβολή τότε ξευτιλιζόμαστε σαν οντότητες».

Για τον κ. Πλιάκη που έδωσε χρήματα για την περίπτωση του Γάιου Σκορδίλη:
«Την υπόθεση του Σκορδίλη την καθάρισε μόνος του!»

Ένα σχόλιο για την επιστολή του Λάσκαρη:
«Λένε στην Κρήτη «όποιου του μέλει να σωθεί, ποτέ του δεν πεθαίνει». Πώς να την μεταφράσω; Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι ο κ. Λάσκαρης δεν έβαλε λεφτά. Ηρθε σε στιγμή δύσκολη και έβαλε λεφτά και την πρώτη του χρονιά η χρήση ήταν και κερδοφόρα. Επειδή έγινε έλεγχος, δεν είχε δικαστική διαμάχη στην Ελλάδα. Δεν έχει πλέον την πνευματική διαύγεια για ν’ ασχοληθεί με τον Αρη».

Αν υπάρχει περίπτωση επανεμφάνισης ενδιαφερόμενου επενδυτή:
«Δεν θα πω ότι δεν υπάρχει. Φυσικά και υπάρχει. Αυτό που είπα και την προηγούμενη Τρίτη στην συνάντηση, αυτή την στιγμή κανείς δεν έχει το λογιστήριο. Δεν έχουμε εικόνα του τι χρωστάμε. Είναι θέμα αρχής. Δεν είναι θέμα αν χρωστάς 5 ή 3,2 εκατομμύρια. Όταν ανέλαβε ο Λάσκαρης, έγινε ενδελεχής έλεγχος και είχε πλήρη εικόνα. Δεν μπορεί να συζητήσει ένας επιχειρηματίας όταν δεν έχει πλήρη εικόνα των λογιστικών. Αν δε σου παραδώσει κάποιος στοιχεία με υπογραφή, δεν μπορείς να προσελκύσεις επενδυτή. Φανταστείτε κάτι, του Μαρμπλ την υπόθεση που την χειρίστηκα εγώ στο μεγαλύτερο κομμάτι της, αν είχαμε 15 χιλιάδες ως ΚΑΕ και πηγαίναμε στο εφετείο, θα είχαμε άλλη κατάληξη. Δεν γίνεται σαν ΚΑΕ να μην έχεις χρήματα, να πληρώσεις το εισιτήριο να πας στην Ελβετία να παραστείς στο δικαστήριο».

Αν κανείς από την πλευρά Λάσκαρη επικοινώνησε μαζί του:
«Είχα ένα ευχαριστήριο τηλεφώνημα από την πλευρά του Μάνου Λάσκαρη, μετά την χορήγηση της αναβολής. Μην τον αδικούμε τον συγκεκριμένο, γιατί λειτουργεί σαν ανακρουστήρας των όσων συμβαίνουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ