Προσοχή, σκληρές εικόνες στο Παναθηναϊκός-Προμηθέας: Ο Μπέντιλ έκανε έξι (6) βήματα, το καλάθι μέτρησε (Vid)

Προσοχή, σκληρές εικόνες στο Παναθηναϊκός-Προμηθέας: Ο Μπέντιλ έκανε έξι (6) βήματα, το καλάθι μέτρησε (Vid)

Τι να είδαν οι διαιτητές; Το βίντεο από το καλάθι που πετυχαίνει ο Μπέντιλ στο Παναθηναϊκός-Προμηθέας, κάνοντας 6 βήματα, είναι η φάση-καθρέφτης του ελληνικού μπάσκετ.

Το ελληνικό μπάσκετ στα… καλύτερά του. Ή στα χειρότερά του. Από όποια πλευρά και με όποια διάθεση κι αν το δει κανείς, αυτό που συνέβη στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Προμηθέας, είναι μία από τις μεγαλύτερες διαιτητικές ανοησίες, που έχουν γίνει ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ενα «λάθος», από εκείνα που αδυνατείς να καταλάβεις, πώς έγινε! Πώς γίνεται ένας παίκτης να κάνει 6 βήματα χωρίς ντρίμπλα, να σκοράρει κι όμως το καλάθι να κατακυρώνεται; Κι όμως, στην Ελλάδα, γίνεται.

Στο 8.55» του αγώνα Παναθηναϊκός-Προμηθέας, λοιπόν, ο Φόστερ κλέβει την μπάλα από τους Πατρινούς. Πασάρι στον Μπέντιλ, που έχει φύγει μόνος του στον αιφνιδιασμό. Κι όμως, ο παίκτης του Παναθηναϊκού, αντί να κάνει μια ντρίμπλα, για να πλησιάσει στο καλάθι, πιάνει την μπάλα και κάνει συνολικά έξι βήματα από το κέντρο έως το κάρφωμα! Εξι (6) βήματα. Μπροστά στα μάτια των διαιτητών.

Βήματα, λοιπόν και η μπάλα στον Προμηθέα. Αμ δε! Οι διαιτητές του αγώνα (ειρήσθω εν παρόδω επρόκειτο για τους Σχινά, Μαγκλογιάννη, Κάρδαρη), μέτρησαν κανονικά το καλάθι. Τι κι αν ο Γιατράς και οι συνεργάτες του ούρλιαζαν ότι έγινε παράβαση. Ποιος ασχολείται μαζί τους!

Η περιγραφή της φάσης ωχριά μπροστά στην εικόνα. Δείτε το βίντεο και τα λέμε παρακάτω!

Όπως γίνεται αντιληπτό, όταν μια τέτοια φάση, δεν υποδεικνύεται, για ποια ελληνική διαιτησία να μιλήσουμε. Για ποια βελτίωση; Και ποια «νέα πνοή»; Εδώ πρόκειται για μία φάση, που εάν δεν την έχει δει ο διαιτητής, είναι για να πηγαίνει σπίτι του, μόνιμα. Ή εάν την έχει δει, είναι να πηγαίνει σπίτι του, αλλά και να καλείται για άλλου τύπου εξηγήσεις.

Αυτή η φάση, είναι ο καθρέφτης του ελληνικού μπάσκετ. Είναι αυτό που συμβαίνει χωρίς φίλτρα. Είναι μια φάση που αντιπροσωπεύει όσα συμβαίνουν στο σπορ που κατ’ εξοχήν αντιπροσωπεύει τον Ελληνα. Και το έχει κάνει πιο περήφανο και χαρούμενο από κάθε άλλο.

Και αυτό κόντρα στην ομορφιά του αποτελέσματος του αγώνα. Μια αναμέτρηση-διαφήμιση του μπάσκετ, με τον Προμηθέα να κάνει ένα αναπενάληπτο σερί 9-0 σε 60 δευτερόλεπτα, μετατρέποντας το 78-71 στο τελικό 78-80 και παίρνοντας μια τεράστια νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ