Λυκογιάννης : «Ευχαριστημένος θα είμαι αν… πάρουμε το πρωτάθλημα»

Λυκογιάννης : «Ευχαριστημένος θα είμαι αν… πάρουμε το πρωτάθλημα»

Για τη φετινή σεζόν της ομάδας του μίλησε ο Άρης Λυκογιάννης έπειτα από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας του Άρη χάρη στο εκπληκτικό μπάσκετ που έπαιξε στη τελευταία περίοδο.

Ο Άρης Λυκογιάννης έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, αναλύοντας τις σκέψεις του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση αλλά και για τη φετινή σεζόν.

Προέρχεστε από μία μεγάλη νίκη, επί του Άρη στο «Αλεξάνδρειο». Πώς προετοιμαστήκατε και πώς διαχειριστήκατε την αναμέτρηση;

«Η προετοιμασία μας δεν ήταν διαφορετική σε σχέση με το ότι κάνουμε κάθε εβδομάδα για τον εκάστοτε αντίπαλο. Σίγουρα συζητήσαμε λίγο παραπάνω τονίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα ενός τοπικού ντέρμπι, αλλά και την βαθμολογική σημασία καθώς κάνουμε προσπάθεια για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα playoffs.

Είχαμε μία εβδομάδα που ήταν λίγο προβληματική, καθώς είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Τσαλμπούρη συν κάποια άλλα μικροπροβλήματα. Αλλά πήγαμε με καλή ψυχολογία -παρότι προερχόμασταν από μία ήττα που μας είχε επηρεάσει.

Αναφορικά με το πως «γύρισε» το παιχνίδι, δύο είναι οι βασικοί λόγοι. Αρχικά η άμυνά μας έσφιξε πολύ στην τέταρτη περίοδο. και επίσης βρήκαμε στο πρόσωπο του Τέρνερ κάποιον να βάλει κρίσιμα καλάθια με προσωπικές ενέργειες. Η άμυνα του Άρη εκείνη τη στιγμή ήταν έτσι και χρειαζόμασταν έναν παίκτη να πάει στο «1 εναντίον 1».

– Πώς σας επηρέασε και η απώλεια του Παπαντωνίου που τραυματίστηκε στο ζέσταμα;

«Μας επηρέασε αρκετά, και πιστεύω περισσότερο τον Κονατέ. Θεωρώ πως εγκεφαλικά ήταν εκτός παιχνιδιού, μετά από το συμβάν».

– Έχετε νικήσει στο πρωτάθλημα με εσένα στον πάγκο δύο φορές τον Άρη και μία τον Ηρακλή. Υπάρχει θεωρείς ακόμα ο ξεχωριστός χαρακτήρας που έχει ένα τοπικό ντέρμπι;

«Σίγουρα και ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σε πολύ έντονο βαθμό. Μεγαλύτερο σε σχέση με την Αθήνα. Είναι μια πόλη που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές τις προηγούμενες δεκαετίες και υπάρχει αυτή η αίσθηση του τοπικού ντέρμπι και του κλίματος που δημιουργεί η νίκη επί του αντιπάλου στην πόλη.

Για εμάς, τους παίκτες και το σταφ, ωστόσο δεν νομίζω πως αντιμετωπίζεται κάπως διαφορετικά το παιχνίδι ή η νίκη».

– Έχετε ακόμα πέντε αγώνες μπροστά σας. Ο στόχος σας ποιος είναι;

«Ο αντικειμενικός στόχος για εμάς είναι να μπορέσουμε να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε σε ένα καλό μομέντουμ, από πλευράς και ψυχολογίας και επιθυμίας. Έχουμε σαν ομάδα και προβλήματα και αδυναμίες που τις γνωρίζουμε και προσπαθούμε να τις καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αλλά είναι δεδομένο πως κάποια πράγματα δεν μπορέσουν, όπως έχει στηθεί η ομάδα, να αλλάξουν ως το τέλος της σεζόν. Μας κρατά το ψυχολογικό κομμάτι ως το τέλος. Και επίσης θεωρώ πως έχουμε γίνει πιο σκληροί ως ομάδα, μέσα από την άμυνά μας. Οπότε, όσο περισσότερες νίκες και όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα και βλέπουμε».

– Ο αποκλεισμός από το κύπελλο, άλλαξε τους στόχους σας στο πρωτάθλημα;

«Δεν το νομίζω. Είναι δύο άλλες διοργανώσεις. Και στο κύπελλο βλέπαμε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι, φτάσαμε τον ημιτελικό στην παράταση αλλά δεν καταφέραμε να είμαστε στον τελικό. Το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια και είναι ανταγωνιστική. Υπάρχει πάθος, θέληση και καλή χημεία μεταξύ μας».

– Που θέλετε να βρίσκεστε όταν τελειώσει η σεζόν; Με τι θα είστε ευχαριστημένος;

«Ευχαριστημένος θα είμαι αν… πάρουμε το πρωτάθλημα! Νομίζω πως ήδη αυτή η ομάδα, με τον τρόπο και τον οποίο στήθηκε, έχει κάνει τη δική της μικρή υπέρβαση,. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε διαρκώς πεινασμένοι. Δεν υπάρχει όριο.

Όσο το δυνατόν να φτάσεις πιο κοντά στα όνειρά σου. Πριν από λίγο καιρό λέγαμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή γρήγορα, μετά λέγαμε ενδεχομένως να δούμε τα πλέι οφ, τώρα μιλάμε για εξάδα. Οι στόχοι προσαρμόζονται πάντα με τις συνθήκες».

– Τι ήταν αυτό που προσπάθησες να αλλάξεις στην ομάδα όταν ανέβαλες; Ποια ήταν η φιλοσοφία που ήθελες να περάσεις;

«Κάθε αλλαγή προπονητή βοηθά στην ψυχολογία. Είναι δεδομένο πως ειδικά το πρώτο διάστημα, οι παίκτες από μόνοι τους πάνε πιο δυνατά και αισθάνονται πιο απελευθερωμένοι. Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα βρήκαμε κάποιους καλύτερους ρόλους, για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας στο γήπεδο και το τι μπορούμε να περιμένουμε από εκείνον. Και το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε γίνει πιο σκληροί ως ομάδα. Όταν ανέλαβα ο ΠΑΟΚ ήταν soft στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό το αλλάξαμε και νομίζω εκεί οφείλεται και η μεταμόρφωση μας προς το καλύτερο».

– Πόσο σας έχει επηρεάσει πως παίζεται σε άδεια, χωρίς κόσμο γήπεδα;

«Λίγο πολύ όλες τις ομάδες τις έχει επηρεάσει. Ωστόσο νομίζω πως έχουμε προσαρμοστεί όλοι σε αυτά τα δεδομένα. Επηρεάζει ίσως λίγο παραπάνω τις ομάδες που έχουν περισσότερο κόσμο σε δύο τομείς.

Ο ένας είναι ο οικονομικός, καθώς χάνονται έσοδα. Και ο δεύτερος είναι μια πιθανή μεγαλύτερη ώθηση που θα μπορούσε να δώσει ο κόσμος σε χρονικές στιγμές που η ομάδα είναι καλά. Γιατί πολλές φορές η παρουσία του κόσμου γι αυτές τις ομάδες είναι και λίγο βαρίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ