Κάτας : «Θέλω να μείνουν και οι τέσσερις»

Κάτας : «Θέλω να μείνουν και οι τέσσερις»

Ο Ισραηλινός προπονητής του Παναθηναϊκού ευχήθηκα να ανανεώσουν οι Παπαπέτρου, Μήτογλου, Νέντοβιτς και Χεζόνια.

To ρόστερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη νέα περίοδο είναι μία δύσκολη εξίσωση που θα επηρεαστεί σίγουρα από το μπάτζετ. Για αυτό ο Όντεντ Κάτας επισήμανε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί με τους Παπαπέτρου, Μήτογλου, Νέντοβιτς και Χεζόνια, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι.

Οι δηλώσεις του Κάτας στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ:

Για το γεγονός ότι άλλαξε ομάδα μεσούσης της σεζόν: «Ποτέ δεν περιμένεις να φύγεις μέσα στη σεζόν. Ήρθα όμως στον Παναθηναϊκό που το περιβάλλον μου ήταν πολύ οικείο, αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από . Πραγματικά έχω την ομάδα και την Αθήνα μέσα στην καρδιά μου. Μπασκετικά υπάρχουν δυσκολίες και με αρκετά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει και θα υπάρξουν και στο μέλλον».

Για την πιο δυνατή του ανάμνηση ως παίκτης του Παναθηναϊκού: «Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από το Ισραήλ. Ο Ομπράντοβιτς, ο Ιτούδης, το σταφ, όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα. Κυριαρχήσαμε στην Ευρωλίγκα, πήραμε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη, πήραμε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Το βασικό είναι όμως ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε σταθερές φιλίες με τους ανθρώπους αυτούς».

Για το δέσιμό του με τον Παναθηναϊκό από την σεζόν που φόρεσε τα πράσινα: «Είναι απίστευτο το πώς κατάφερα να δεθώ με κάποιους ανθρώπους μέσα σε μία μόλις σεζόν. Μερικά πράγματα στη ζωή δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Όταν ήρθα στην Αθήνα ένιωθα σαν να είχα ήδη 10 χρόνια στην Ελλάδα. Αυτή η σύνδεση ήταν πραγματικά εκπληκτική».

Για τους χαρακτήρες: «Οι χαρακτήρες είναι σημαντικοί σε μία ομάδα. Αυτό το σκέφτομαι πάντα και προσπαθώ να το υλοποιήσω. Έχουμε καλούς χαρακτήρες στα αποδυτήρια, όμως μας λείπει η εμπειρία. Αυτή είναι η διαφορά μας με τη σεζόν 1999-2000. Έχουμε καλούς χαρακτήρες όμως στα αποδυτήρια φέτος και είναι μία βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε για την επόμενη σεζόν».

Για το θέμα του πόιντ γκαρντ στον Παναθηναϊκό: «Ο κόσμος ξέρει μπάσκετ και αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Δεν έχουμε τον κλασικό πλέι-μέικερ. Έχουμε παίκτες στον άσο, αλλά δεν είναι όμως στο επίπεδο των άλλων ομάδων στην Ευρωλίγκα. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε άλλους παίκτες σ’ αυτή τη θέση και στην επίθεση και στην άμυνα. Εμένα πάντα μου άρεσε να παίζω με τρεις δημιουργούς. Πήραμε τον Μπρέι, αλλά είχε την ατυχία με τον τραυματισμό».

Για το ότι σταμάτησε την καριέρα του ως αθλητής νωρίς: «Θα μπορούσα να σας πω ότι το έχω ξεπεράσει και ότι μπορώ να ζω με αυτό. Πράγματι μπορώ να ζω, αλλά κάτι καίει μέσα μου, υπάρχει αυτή η φλόγα και όταν καίει αυτή η φλόγα σημαίνει ότι κάτι το αγαπάς. Το στερήθηκα νωρίς, αλλά θα προσπαθήσω τα επόμενα χρόνια μέσα από την προπονητική να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου».

Για το ποια προπονητική σχολή προτιμά: «Είμαι αρκετά ευλογημένος, γιατί έχω συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές όπως είναι ο Ομπράντοβιτς και ο Γκέρσον. Εμένα μου αρέσει περισσότερο η Ευρωλίγκα από το NBA, χωρίς διάθεση να μειώσω πρόσωπα και καταστάσεις. Με εξιτάρει περισσότερο να παρακολουθώ το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το γεγονός ότι δεν φαίνεται να χαμογελάει: «Μπορεί να μην χαμογελάω τόσο πολύ, όμως γελάω με τα αστεία. Όσοι με γνωρίζουν, μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ίσως να μην το έχω εξασκήσει τόσο πολύ στο πρόσωπό μου, ωστόσο είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος».

Για τα συμβόλαια που λήγουν: «Πάντα, κάθε καλοκαίρι είναι δύσκολο μεταγραφικά. Εμείς θα θέλαμε να έχουμε και τους τέσσερις (Χεζόνια, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Μήτογλου), αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση να σας δώσω τώρα. Παίζει ρόλο το μπάτζετ. Φέτος είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε κάποιους παίκτες, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν αμειβόταν καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ