Καμπερίδης : «Δεν αξίζει στην ιστορία και στον κόσμο του Άρη να μην είμαστε στα πλέι οφ»

Καμπερίδης : «Δεν αξίζει στην ιστορία και στον κόσμο του Άρη να μην είμαστε στα πλέι οφ»

Ο Σάββας Καμπερίδης έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν του Άρη και τόνισε πως δεν αξίζει στην ιστορία και στον κόσμο της ομάδας να μην είναι στα πλέι οφ.

Τον απολογισμό της φετινής σεζόν του Άρη έκανε ο Σάββας Καμπερίδης μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας ότι δεν αξίζει στην ιστορία και στον κόσμο της ομάδας να μην είναι οι «κιτρινόμαυροι» στα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Πριν από το παιχνίδι με τον Ιωνικό Hellenic Coin μετρούσατε τέσσερις σερί ήττες. Πώς προετοιμαστήκατε για την αναμέτρηση;

«Η εικόνα στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δείχναμε σημάδια χαλάρωσης. Το επισημάναμε και πλέον είχε να κάνει περισσότερο με τον εγωισμό των παικτών, καθώς οι ίδιοι ήθελαν να το αλλάξουν αυτό και να κλείσουν το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι».

Με αυτή τη νίκη εξασφαλίσατε και μαθηματικά την παραμονή σας στην Stoiximan Basket League, ήταν και ο αρχικός σας στόχος;

«Αυτός ήταν ο ελάχιστος στόχος. Είχαμε μία ομάδα που είχε περιορισμούς λόγω των μπαν και περιπτώσεις τραυματισμών ή σε κάποιες άστοχες επιλογές που μπορεί κάποια ομάδα να έχει, εμείς δεν είχαμε περιθώρια ώστε να τις διορθώσουμε ή να τις καλύψουμε.

Θεωρούσαμε πως πρέπει να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας όσο πιο γρήγορα γίνεται και στη συνέχεια να κάνουμε μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Οπότε αυτό που κατάφερε η ομάδα ήταν να εξασφαλίσει το μίνιμουμ στόχο».

Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί και η παρουσία σας ή όχι στα πλέι οφ, θέλετε να βρεθείτε στην οκτάδα;

«Όπως και να χει η ομάδα έχει μια τετραετία που δεν έχει παίξει στα πλέι οφ. Δεν αξίζει αυτό στην ιστορία και τον κόσμο του Άρη. Οπότε μια παρουσία στα πλέι οφ δεν μας αφήνει αδιάφορους. Αν υπάρξει αυτή η προοπτική θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε».

Ένα από τα κέρδη του Άρη φέτος είναι και η παρουσία των νέων παικτών όπως για παράδειγμα του 18χρονου Όμηρου Νετζήπογλου;

«Με την αξία του. Ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι με τον Ιωνικό Hellenic Coin. Μπήκε χωρίς φόβο , με τη συγκέντρωση που πρέπει. Είναι ένα παιδί, όπως και οι άλλοι νεαροί που έχουμε στην ομάδα, που δουλεύουν σκληρά. Μέσα από τις προπονήσεις φάνηκε πως είχε αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και αυτό κατάφερε να το βγάλει στο γήπεδο. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι με αυτό.

Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξε επτά λεπτά στον Κολοσσό και τώρα με την απουσία του ΝτεΚόζι είχε την ευκαιρία να παίξει βασικός. Και ανταποκρίθηκε στον απόλυτο βαθμό. Μακάρι να έχει την ίδια συνέχεια και αυτός και οι υπόλοιποι νέοι παίκτες».

Ποντάρει στους νεαρούς Έλληνες παίκτες ο Άρης;

«Ο στόχος το καλοκαίρι ήταν να στελεχωθεί όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Δεν κατέστη δυνατό και θέλαμε να έχουμε κι άλλους. Σίγουρα όταν οι Έλληνες παίκτες διακρίνονται είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί θεωρούμε πως έτσι προσφέρουμε κάτι παραπάνω στο ελληνικό μπάσκετ».

Πώς ήταν η φετινή σεζόν για τον Άρη;

«Ήταν πολύ δύσκολη. Από την πρώτη μέρα, από το πρώτο βήμα για τη στελέχωση. ϊσως τώρα είναι οι ήρεμες ημέρες γιατί πετύχαμε το μίνιμουν στόχο και μπορώ να πω πως κάπως ηρεμήσαμε.

Από τη μία ξέρουμε πως ο Άρης βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία του κόσμου του, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Οι υποθέσεις με τα μπαν δυσκόλεψαν την προσπάθεια τόσο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα όσο και για τη στελέχωση του ρόστερ.

Οι τραυματισμοί ήρθαν και σε εμάς ήταν δύσκολος παράγοντας. Γενικά η καθημερινότητα, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά, ήταν δύσκολη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που προσπάθησαν ώστε να αυτή η χρονιά να βγει. Και αναφέρομαι τόσο στους συνεργάτες μου και τους παίκτες όσο και στη διοίκηση που έκανε όλη αυτή την προσπάθεια ώστε να κρατήσει όλους τους παίκτες ως σήμερα».

Το φετινό πρωτάθλημα πώς σας φάνηκε; Με τις ιδιαιτερότητες που έχει η σεζόν στην Stoiximan Basket League.

«Ήταν πολύ περίεργο. Όλες οι ομάδες είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Υπήρχαν ομάδες που είχαν αρκετά περιστατικά covid και έχαναν συνεχώς το ρυθμό τους. Δυστυχώς αυτό επηρέασε την ποιότητα του πρωταθλήματος.

Είναι καλό πως αρκετές ομάδες έδειξαν ανταγωνιστικές και έγιναν νίκες «εκτός προγράμματος» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει το επόμενο πρωτάθλημα να μπορέσει να στηθεί σε γερές βάσεις. πρώτα να έχουμε την υγεία και να έχουμε και πάλι τον κόσμο στα γήπεδα.

Θα είναι ευχής έργο αν οι ομάδες καταφέρουν να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες παίκτες, ώστε να ωφεληθεί το ελληνικό μπάσκετ ακόμα περισσότερο και η Εθνική ομάδα».

Είναι στα συν της φετινής σεζόν το γεγονός πως βλέπουμε νέους Έλληνες παίκτες να πρωταγωνιστούν;

«Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δείχνουν να έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά. Εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες και έδειξαν πως έχουν την ποιότητα να παίξουν σε αυτό το επίπεδο και ενδεχομένως και υψηλότερο.

Βλέπουμε παίδιά για παράδειγμα όπως ο ο Τολιόπουλος, ο Χουγκάζ, ο Μουράτος να ηγούνται των ομάδων τους. Ο Κουζέλογλου έκανε μια εξαιρετική χρονιά και γι αυτό κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Ο Λούντζης που πιστεύω πως έχει εξαιρετικές προοπτικές. Και πολλά άλλα παιδιά, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποιον.

Είναι σημαντικό πως πολλά παιδιά κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικούς ρόλους στην ομάδα τους και κάποιοι να ηγηθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ωφεληθούν και οι ίδιοι αλλά και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ