Ηρακλής – Παναθηναϊκός 66-100: Πέρασε εύκολα από το «Ιβανώφειο» ο Παναθηναϊκός

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 66-100: Πέρασε εύκολα από το «Ιβανώφειο» ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο «Ιβανώφειο», επικρατώντας του Ηρακλή με σκορ 100-66.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο, επικρατώντας εύκολα του Ηρακλή στο «Ιβανώφειο» με σκορ 100-66, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι Πράσινοι αγχώθηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο «γηραιός» τους έβαλε δύσκολα, όμως στις επόμενες τρεις περιόδους, βελτίωσαν την εικόνα τους και με οδηγό την εξαιρετική τους άμυνα έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση.

Κορυφαίος για το σύνολο του Όντεντ Κάτας ήταν ο Μάριο Χεζόνια που είχε 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Μπεν Μπέντιλ που είχαν από 15 έκαστος. Στην αντίπερα όχθη, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Όλιβερ Χάνλαν με 17 πόντους και Ντέιβιντ Έμπακς με 15.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς*

Το παιχνίδι ξεκίνησε όντας εξαιρετικά αμφίρροπο με τον Ηρακλή να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τις απαραίτητες λύσεις ώστε να επιβάλλει τον ρυθμό του, με τον γηραιό να επικρατεί στην πρώτη περίοδο με επιμέρους σκορ 24-22. Η συνέχεια όμως ήτα εντελώς διαφορετική, καθώς οι Πράσινοι έσφιξαν κατά πολύ την άμυνα τους, ενώ βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν σωστά τη μπάλα και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους στον επιθετικό τομέα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 26-50 υπέρ του «τριφυλλιού».

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ταχύτητα παρά τη διαφορά που είχε χτίσει, συνεχίζοντας να αυξάνει το προβάδισμα του, παίζοντας καλό μπάσκετ, και έχοντας φυσικά ως οδηγό την πάρα πολύ σκληρή του άμυνα, που «τσάκιζε κόκαλα», καθώς οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν είχαν απαντήσεις στα προβλήματα που τους είχε βάλει το σύνολο του Όντεντ Κάτας.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Πράσινους πάντως να μην σηκώνουν το… πόδι από το γκάζι και να ανεβάζουν τη διαφορά όσο περνούσε η ώρα. Ο Ηρακλής δεν μπορούσε να ακολουθήσει και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Δείτε το box score του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ