Αγγελόπουλος: «Υποχρεωμένοι να περπατήσουμε στο δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Σπανούδης» (pic)

Αγγελόπουλος: «Υποχρεωμένοι να περπατήσουμε στο δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Σπανούδης» (pic)

Το μήνυμα του Μάκη Αγγελόπουλου για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου κι εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ, Κωνσταντίνου Σπανούδη.

Συμπληρώνονται 80 χρόνια σήμερα από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου της ΑΕΚ, Κωνσταντίνου Σπανούδη, με αρκετούς φίλους της ομάδας να τελούν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, τρισάγιο στη μνήμη του ιστορικού παράγοντα του συλλόγου.

Με μήνυμά του ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, τίμησε με τη σειρά του τον Κωνσταντίνο Σπανούδη τονίζοντας την υποχρέωση που έχουν όλοι στην ΑΕΚ να ακολουθήσουν τον δρόμο που εκείνος χάραξε.

Το μήνυμα του Αγγελόπουλου:

«H ανάδειξη των Άξιων της Ιστορίας μας αποτελεί καθήκον όλων όσοι συμμετέχουν με οιονδήποτε τρόπο στα κοινά της ΑΕΚ.

Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, υπήρξε εμβληματικός πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, πολιτικός, δημοσιογράφος και διανοητής. Μεταλαμπαδευτής και σκαπανέας της «κιτρινόμαυρης» Ιδέας. Αξίζει «εις τους αιώνας των αιώνων» την πανενωσίτικη ευγνωμοσύνη. Βαριά η παρακαταθήκη, που κληροδότησε σε όλους εμάς, που είχαμε-έχουμε την τύχη και την τιμή να διακονούμε τα ιερά και όσια από το δικό μας μετερίζι, στο οποίο όπως καλά γνωρίζουν όλοι, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας στην ΚΑΕ, προσπαθούμε με ταπεινότητα, αλλά και με υπερηφάνεια να υποστηρίξουμε. Με αποκορύφωμα τη δημιουργία της ταινίας «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, όπου ο (κινηματογραφικός) Κωνσταντίνος Σπανούδης, κατέχει εξέχουσα θέση, ενώ η φράση του «Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας… Όταν παίζουμε θα λέμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας», απέσπασε δικαίως τα εύσημα και συνιστά σύμβολο αγώνα και διεκδικήσεων διαρκείας.

Ο Κωνσταντινουπολίτης παράγοντας, αλλά και οι συνοδοιπόροι – συνιδρυτές της ΑΕΚ, μάς οδηγούν. Με το όραμα που εμπνεύστηκαν, με την υλοποίηση του σκοπού με βάση το πρώτο καταστατικό της «Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως», και με την πίστη στις αξίες, που κλήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της να υπηρετήσουν. Ανεκτίμητη συμβολή στην «κιτρινόμαυρη» βιβλιογραφία το παρόν έργο του καθηγητή-συγγραφέα Κυριάκου Χήνα, o οποίος γνωρίζει να προβάλλει διαχρονικά τις προσωπικότητες, που ανέδειξαν και σέβονται τους αξιακούς κώδικες της 97χρονης Ιστορίας μας.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στον Κωνσταντίνο Σπανούδη.

Υποχρεωμένοι να περπατήσουμε στο δρόμο, που χάραξε. Για το μεγαλείο του Συλλόγου μας. Για το «δικέφαλο αετό». Για τα βυζαντινά χρώματα της γέννησής μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ