Προμηθέας: «12άρι» και double-double του Τζέριαν Γκραντ

Προμηθέας: «12άρι» και double-double του Τζέριαν Γκραντ

Πέραν του Κλαβέλ για τον Προμηθέα ξεχώρισε και ο Τζέριαν Γκαρντ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Μπορεί ο Κλαβέλ να έβαλε 45 πόντους και να προκάλεσε αίσθηση με τα κατορθώματά του κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και ο Τζέριαν Γκραντ έβαλε την υπογραφή του στο ματς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Την ώρα που ο Κλαβέλ φόρτωνε το καλάθι της ΑΕΚ με 45 πόντους, ο Τζέριαν Γκραντ με τις 12 ασίστ που μοίρασε, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στην Ελλάδα -είχε 11 στον δεύτερο προημιτελικό των πλέι οφ με το Περιστέρι- και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα που έφτασε τουλάχιστον τρεις φορές σε επίδοση 10+ ασίστ. Αυτό το κατάφερε επτά φορές ο Νίκος Γκίκας.

Ο Τζέριαν Γκραντ συνόδευσε τις 12 ασίστ του με 16 πόντους για να φτάσει για τρίτη φορά σε double-double και δεύτερη με πόντους και ασίστ, μετά το ματς στο Περιστέρι. Το είχε κάνει με πόντους και ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς με το Μεσολόγγι Baxi (18π, 11ρ.). Ο Αμερικανός του Προμηθέα σημείωσε το 8ο φετινό double-double με πόντους και ασίστ.

Ο Γκραντ σημείωσε ένα άτυπο triple-double αφού είχε και 11 κερδισμένα φάουλ με τα οποία ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση. Τόσα είχε κερδίσει και ο Βασίλης Καββαδάς στο εντός έδρας ματς του Ηρακλή με το Μεσολόγγι Baxi για τη 17η αγωνιστική.

Τέλος ο Αμερικανός έχοντας 7/9 βολές, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα σε εύστοχα σουτ από τη γραμμή του φάουλ. Έφτασε τα 107 και ξεπέρασε τον Νίκο Γκίκα που είχε 106 εύστοχες βολές στην τριετία 2016-19.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τον Προμηθέα…

*Ο Τζιάν Κλαβέλ για να φτάσει τους 45 πόντους, είχε 12/20 δίποντα και σημείωσε τη νέα, μεγαλύτερη επίδοση προσπαθειών για δύο πόντους. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 18 που είχαν ο Γιανίκ Μορέιρα στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο Λαύριο για την 9η αγωνιστική και ο Ντομινίκ Άρτις στο παιχνίδι του Κολοσσού H Hotels στο Λαύριο για τα προημιτελικά των πλέι οφ.

*Ο Ντάνι Αγκμπελέσε έγινε ο 8ος ξένος μπλοκέρ στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Με τη μοναδική τάπα του στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τις 124 στο ελληνικό Πρωτάθλημα και ξεπέρασε τους Έρικ Μικ (Ηρακλής, Απόλλων Πάτρας, Μαρούσι, Περιστέρι) και Μέλβιν Τσίτουμ (Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, Περιστέρι) που είχαν από 123.

Ο Αμερικανός σέντερ είναι 28ος στη συνολική λίστα των κορυφαίων μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Παράλληλα με τα πέντε αμυντικά του ριμπάουντ, ξεπέρασε τα 300 σε 81 αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ