ΑΕΚ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΑΕΚ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μια πλήρως αποτυχημένη -σε όλα τα επίπεδα- σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ που έχει να ανέβει ένα... βουνό μέχρι το ξεκίνημα της επόμενης. Από το αγωνιστικό μέχρι το οικονομικό κομμάτι.

Το βράδυ της Τετάρτης (9/6) μπήκε για την ΑΕΚ ο επίλογος στη χειρότερη σεζόν επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου, από όλες τις απόψεις. Από το αγωνιστικό όπου δεν επετεύχθη κανένας από τους πέντε στόχους που είχαν τεθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη, μέχρι το οικονομικό που η ομάδα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει από το 2014 κι έπειτα.

Ενδιάμεσα υπάρχει και το νέο γήπεδο στο οποίο υπολογιζόταν να μπει η Ένωση κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν αλλά ούτε αυτό κατάφερε. Για όλες αυτές τις αποτυχίες υπάρχουν δικαιολογίες, με κυριότερη την πανδημία που έπαιξε το ρόλο της σε όλα αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν και τα όσα έχει η ΑΕΚ πλέον μπροστά της, μέχρι να φτάσει στη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι εκείνα που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία.

Χτίσιμο από το μηδέν

Ξεκινώντας από το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα που είδαν όσοι παρακολούθησαν το τελευταίο ματς με τον Προμηθέα, πιθανότατα να μην υπάρχει του χρόνου σε συντριπτικό ποσοστό. Ο Ματσιούλις το δήλωσε μετά το ματς ότι αποχωρεί, ο Ζήσης πιθανότατα θα σταματήσει το μπάσκετ, όπως και ο Μαυροειδής. Ο Σλότερ δεν θα συνεχίσει όπως και ο Λάνγκφορντ αν και έχει οψιόν για ακόμη έναν χρόνο.

Από εκεί και πέρα, οι Δημήτρης Μωραΐτης και Λίνος Χρυσικόπουλος είναι οι μόνοι από ολόκληρο το ρόστερ που έχουν δεδομένα συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2022. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ουσιαστικά ελεύθεροι με την Ένωση να έχει δείξει διάθεση να κρατήσει στο ρόστερ της τους Μορέιρα, Μόουζες και Μέικον κάτι που για τον τελευταίο ειδικά θα είναι δύσκολο αφού αν και έχει εμφανιστεί θετικός για παραμονή, θα ψαχτεί στην αγορά για προτάσεις μετά και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τα «κιτρινόμαυρα».

Θυμίζουμε επίσης ότι ήδη έχει αποχωρήσει ο Ματ Λοτζέσκι ενώ εκτός ομάδας εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει τεθεί ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια ανοιχτό είναι και το θέμα του προπονητή με τον Βαγγέλη Αγγέλου να μην γνωρίζει ακόμη αν θα συνεχίσει ή όχι στο τιμόνι της ομάδας.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια διάλυση του ρόστερ και χτίσιμο από την αρχή καθώς δεν αποκλείεται αυτοί που θα παραμείνουν για τη νέα σεζόν να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Για να φτάσει όμως η ΑΕΚ στο να δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης σεζόν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσει πολλά εμπόδια.

Η άδεια και τα ban

Για αρχή, ημερομηνία σταθμός θα έλεγε κανείς πως είναι η 15η του Ιούνη. Τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να καταθέσει τον φάκελο συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα και για να πάρει άδεια από την επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάσει ένα έγγραφο όπου όλοι οι παίκτες θα υπογράφουν ότι έχουν εξοφληθεί ή έστω διακανονισθεί οι οφειλές προς το πρόσωπό τους.

Φυσικά αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι με το μπαλάκι να πέφτει στον Μάκη Αγγελόπουλο ο οποίος έχει επίσης να αντιμετωπίσει και τον βραχνά με τα ban από τη FIBA. Ήδη η ΑΕΚ μετράει οκτώ και θα πρέπει να βρει λύση και στο συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί διαφορετικά δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές. Ίσως αυτό να είναι και το ευκολότερο κομμάτι όμως σε σχέση με το προηγούμενο.

Το φετινό καλοκαίρι είναι το πιο κρίσιμο για την ΑΕΚ από την επιστροφή της στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και μεγάλα με τον Μάκη Αγγελόπουλο που δήλωσε «παρών» στα τέλη του προηγούμενου μήνα μέσω επίσημης τοποθέτησης προς τον κόσμο της ΑΕΚ να καλείται να τη βάλει και πάλι στον ίσιο δρόμο με πράξεις, όπως στο παρελθόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ