Παπαθεοδώρου : «Πήραμε μια νίκη που χρειαζόμασταν»

Παπαθεοδώρου : «Πήραμε μια νίκη που χρειαζόμασταν»

Ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε με την εμφάνιση του, ωστόσο πήρε μια πολύτιμη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα. Ο τεχνικός του δικεφάλου, στάθηκε στην σημασία της νίκης και δήλωσε ευχαριστημένος από την αμυντική παρουσία, τον έλεγχο των ριμπάουντ και τα κλεψίματα. «Αρχικά θέλω να συλλυπηθώ κι εγώ τις οικογένειες των ανθρώπων που έφυγαν το προηγούμενο διάστημα από […]

Ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε με την εμφάνιση του, ωστόσο πήρε μια πολύτιμη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα. Ο τεχνικός του δικεφάλου, στάθηκε στην σημασία της νίκης και δήλωσε ευχαριστημένος από την αμυντική παρουσία, τον έλεγχο των ριμπάουντ και τα κλεψίματα.

«Αρχικά θέλω να συλλυπηθώ κι εγώ τις οικογένειες των ανθρώπων που έφυγαν το προηγούμενο διάστημα από τη ζωή τους. Ο κύριος Αγγελίδης ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και στον ΠΑΟΚ. Η κυρία Γαϊτάνη ήταν πάντα δίπλα μας στο πέταλο και βοηθούσε. Ήταν ένας νέος άνθρωπος σε ηλικία και ο χαμός της ήταν απροσδόκητος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πήραμε μια νίκη που σίγουρα την χρειαζόμασταν. Θεωρώ ότι δεν καταφέραμε να βρούμε καλό ρυθμό σε κανένα σημείο στην επίθεση μας, γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε τον ρυθμό, να πάρουμε μια διαφορά και να παρουσιαστούμε καλύτεροι σήμερα. Είχαμε καλή αμυντική παρουσία, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, είχαμε κλεψίματα, είχαμε πολύ λίγους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά ήμασταν εξαιρετικά άστοχοι στα τρίποντα, ενώ όσο περνούσε η ώρα και τα Τρίκαλα ήταν κοντά στο σκορ, αυτό είχε επιπτώσεις στο πνεύμα μας και την ψυχολογία. Έτσι, δεν καταφέραμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι στο τέλος, ενώ είχαμε τη δυνατότητα, έστω και στα τελευταία τρία λεπτά, παρά το γεγονός ότι είχαμε δικές μας μπάλες για να το τελειώσουμε πιο εύκολα.

Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για την σημερινή τους προσπάθεια και εμφάνιση, για εμάς ήταν δύσκολο να προετοιμαστούμε για τον σημερινό αγώνα, χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις και με αρκετές απουσίες. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να βρούμε τον ρυθμό που είχαμε πριν τη διακοπή, να παίξουμε το μπάσκετ που παίξαμε πριν τη διακοπή για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Για τα πολλά λάθη: «Πράγματι κάναμε αβίαστα λάθη. Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη εξήγηση πέρα από το γεγονός ότι δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό και υποχρεώσεις. Ειδικά στο τέλος, «πουλούσαμε» εύκολα την μπάλα και αυτό δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το παιχνίδι πιο εύκολα».

Για τον ρυθμό της ομάδας μετά τη διακοπή: «Πριν την πρώτη διακοπή, δεν υπήρχε καλός ρυθμός στην ομάδα, ενώ πριν από τη δεύτερη διακοπή είχαμε ένα πολύ καλό ρυθμό, με δημιουργία, σκορ και εκτέλεση, αλλά και καλά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Αυτό είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Εμείς στο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, όπου τα πράγματα θα εξελιχθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Δεν υπάρχει δικαιολογία.

Για το αν είναι πολλά τα 21 τρίποντα: «Δημιουργήσαμε τα σουτ μας, ήταν με πολύ μεγάλο πλεονέκτημα τα περισσότερα από αυτά. Τα Τρίκαλα επέλεξαν να δώσουν τα περισσότερα από αυτά και όταν μια ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να σουτάρουν, θεωρώ ότι το νούμερο είναι πάρα πολύ μικρό. Είχαμε τα διπλάσια δίποντα. Ήμασταν άστοχοι, δεν καταφέραμε να βάλουμε δύο συνεχόμενα σουτ για να βρούμε ψυχολογία.

Για τον Τέραν Πέτεγουεϊ: «Είχε την εικόνα που είχε γενικότερα στην πρώτη εβδομάδα που ήταν μαζί μας. Είναι ένα παιδί με ενθουσιασμό, με ταλέντο και με ενέργεια, ξεκίνησε καλά στις στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο και με την πίεση του παιχνιδιού, ήταν κι αυτός άστοχος, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία του. Έχει διάθεση και θέληση να βοηθήσει την ομάδα».

Για το αν του προκαλεί ανησυχία η εικόνα της ομάδας: «Η εικόνα της ομάδας είναι καλή στα περισσότερα παιχνίδια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Παίζει καλό μπάσκετ η ομάδα. Στην Κύμη χάσαμε ένα παιχνίδι για ιδιαίτερους λόγους, παρά το γεγονός ότι είχαμε καλή δημιουργία και εκτέλεση. Σήμερα ήταν πολύ κακή η εμφάνισή μας, μετά από αρκετό καιρό. Θυμάμαι ότι στο ματς με τη Λάρισα είχαμε μια κακή απόδοση, τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά. Το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται ακριβώς στη θέση που βρισκόταν ακριβώς στην ίδια περίοδο του πρώτου γύρου, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη θέση μας. Σίγουρα όμως, πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ