Ντάριλ Μέικον: Ένα επιθετικό «υπερόπλο» για τον Παναθηναϊκό (vids)

Ντάριλ Μέικον: Ένα επιθετικό «υπερόπλο» για τον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Ντάριλ Μέικον πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του Παναθηναϊκού και to10.gr παρουσιάζει τον Αμερικανό γκαρντ που έκανε θραύση με την ΑΕΚ και κάνει... ντεμπούτο στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός μετά τις ανανεώσεις των Ιωάννη Παπαπέτρου και Νεμάνια Νέντοβιτς έχει βάλει μπροστά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο όσον αφορά τους γκαρντ. Οι πράσινοι απέκτησαν τον Κέντρικ Πέρι για αναπληρωματικό γκαρντ, ενώ έκλεισαν και τον σκόρερ που έψαχνε ο Έλληνας τεχνικός για να τοποθετήσει στο πλευρό του Νέντοβιτς.

Ο λόγος για τον Ντάριλ Μέικον, έναν σκόρερ ολκής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όπως έκανε και την περσινή σεζόν με την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο παίκτης που επέλεξε ο Πρίφτης για το «2» μετά την καταπληκτική σεζόν στην Ένωση και to10.gr παρουσιάζει την ίσως πιο ιδιαίτερη κίνηση στη στελέχωση του πράσινου ρόστερ. Ο Μέικον μπορεί να μην έχει την εμπειρία από μια ομάδα του μεγέθους του τριφυλλιού και να κάνει ντεμπούτο στη Euroleague, όμως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Κολέγιο, G-League και… λίγο NBA

Από τα πρώτα του βήματα έδειξε τις μεγάλες του ικανότητες στο Holmes Community College, έχοντας 23 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ κατά μέσο όρο. Από κει τράβηξε τα βλέμματα πιο γνωστών κολεγίων, επιλέγοντας τελικά το γνωστό Άρκανσας. Για 2 χρόνια ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας και 2ος σκόρερ συνολικά, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει μέχρι την φάση των 32 του NCAA Tournament.

Η επόμενη στάση της καριέρας του ήταν φυσικά το draft του 2018, στο οποίο δεν άκουσε όμως το όνομά του να επιλέγεται από κάποια ομάδα. Όντας ελεύθερος στην αγορά, του ερχόντουσαν προτάσεις από την Ευρώπη αλλά και από ομάδες του NBA για να συμμετέχει στα summer camps. Αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο του ΝΒΑ, όπου τελικά επέλεξε να συμμετέχει στο Summer League με τους Μαϊάμι Χιτ.

Στις 30 Ιουλίου υπέγραψε two-way contract με τους Ντάλας Μάβερικς, με τους οποίους όμως στην σεζόν κατέγραψε μόλις 8 συμμετοχές, με 3,6 πόντους κατά μέσο όρο. Εκείνη την χρονιά αναλώθηκε περισσότερο με την ομάδα των Μάβερικς στην G-League, τους Texas Legends. Την σεζόν 2019-2020 έπεισε τους Μαιάμι Χιτ να του δώσουν two-way contract, με την σεζόν να εξελίσσεται παρόμοια με την προηγουμένη. Αυτή την φορά αγωνίστηκε στην G-League με την θυγατρική των Χιτ, τους Sioux Falls Skyforce, έχοντας 17,0 πόντους και 4,7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Το υπερατλαντικό ταξίδι και η καθιέρωση στην Ευρώπη

Ο Μέικον αποφάσισε σε αυτό το σημείο της καριέρας του να μετακομίσει στην Ευρώπη, μία επιλογή που τον δικαιώνει μέχρι σήμερα. Πρώτη του στάση ήταν η Τουρκία και η Γαλατασαράι, εκεί όπου τράβηξε τα βλέμματα της Ευρωπαϊκής μπασκετικής κοινότητας με εκπληκτικούς μέσους όρους στο Τούρκικο πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League. Στα τέλη του Γενάρη εμφανίζεται στον δρόμο του η ΑΕΚ.

Οι κιτρινόμαυροι έψαχναν απεγνωσμένα για γκαρντ, λόγω προβλημάτων τραυματισμών και κρουσμάτων κορωνοϊού, και πέτυχαν το λαχείο με την περίπτωση του Μέικον. Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ήταν εντυπωσιακός, με αποκορύφωμα φυσικά την εμφάνιση του κόντρα στον Προμηθέα, στο 2ο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών, όπου σημείωσε 42 πόντους.

Το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του γράφει Παναθηναϊκός και Ευρωλίγκα. Μένει να δούμε την συνύπαρξή του με τον Νέντοβιτς στην θέση του σούτινγκ γκαρντ, και φυσικά την απόδοσή του στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ