Παναθηναϊκός: Με νέο ρόλο θέλει τον Χεζόνια ο Πρίφτης

Παναθηναϊκός: Με νέο ρόλο θέλει τον Χεζόνια ο Πρίφτης

Οι σκέψεις του τεχνικού του Παναθηναϊκού για το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Κροάτη φέρνoυν διαφοροποιήσεις στον πράσινο σχεδιασμό

Έχοντας κλείσει μια σειρά από σημαντικές υποθέσεις ο Παναθηναϊκός εισέρχεται στο τελικό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο του σχεδιασμού του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανανέωσε το συμβόλαιό του, ο εξαιρετικός με την ΑΕΚ Ντάρυλ Μέικον αποκτήθηκε για να πλαισιώσει κυρίως τον Νέντοβιτς που επίσης έμεινε, ο Κέντρικ Πέρυ θα αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι του playmaking και ο Φλόυντ θα συνθέσει το βασικό δίδυμο των σέντερ μαζί με τον Παπαγιάννη.

Οι πράσινοι θέλουν να αποκτήσουν έναν ακόμα πόιντ γκαρντ και φυσικά να γεμίσουν το μεγάλο κενό που δημιούργησε στη θέση «4» η αποχώρηση των Μήτογλου, Μπέντιλ και Γουάιτ. Φυσικά η μεγάλη τους προτεραιότητα είναι η παραμονή του Μάριο Χεζόνια, του σούπερ σταρ της ομάδας, ο οποίος εκτός της μπασκετικής του αξίας και των όσων μπορεί να προσφέρει στο παρκέ, αποτελεί και τον μεγάλο πόλο έλξης για τους φίλους του τριφυλλιού. Από τη στιγμή που ο Κροάτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να μείνει και δεδομένης της σπάνιας σχέσης που έχει δημιουργήσει με τον κόσμο, η διοίκηση δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει.

Από την άλλη πλευρά το μπάτζετ του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει υπερβολές και μεγάλα ανοίγματα κι όπως καταλαβαίνει κανείς η παραμονή του Χεζόνια θα… δοκιμάσει τα όρια του, κατά συνέπεια οι υπόλοιπες επιλογές τους πρέπει να είναι μετρημένες, προσεκτικές και συνετές. Κάτι που προφανώς γνωρίζει ο Δημήτρης Πρίφτης ο οποίος προσανατολίζεται στο να δώσει ένα νέο ρόλο στον Κροάτη και ταυτόχρονα να μειώσει κατά μία της προσθήκες που θα ακολουθήσουν.

Στο μυαλό του 52χρονου προπονητή, λοιπόν, είναι να τοποθετήσει τον Χεζόνια κυρίως στη θέση «4». Πρόκειται για μια θέση που γνωρίζει ο παίκτης, καθώς συχνά πυκνά έπαιζε σε αυτή στο ΝΒΑ, ενώ διαθέτει και τα σωματικά προσόντα για να την υποστηρίξει. Οπως είχε δηλώσει άλλωστε και ο προπονητής του στο Ορλάντο Φρανκ Βόγκελ «η θέση που του ταιριάζει είναι το «4».

Ταυτόχρονα, δεν θα τρακάρει με δύο επίσης σημαντικές μονάδες του Παναθηναϊκού, τους Παπαπέτρου και Νέντοβιτς, με τους οποίους θα μπορεί παίζοντας ως τεσσάρι να συνυπάρχει για πολύ περισσότερη ώρα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε μετά και την απόκτηση του Μέικον ο Πρίφτης έχει ουσιαστικά γεμίσει τη θέση του σούτινγκ γκαρντ και οι μεγάλες του ανάγκες βρίσκονται εκεί ακριβώς όπου προορίζει τον σούπερ Μάριο.

Με αυτό τον τρόπο οι πράσινοι θα έχουν ένα ακόμα κέρδος, καθώς θα βγουν στην αγορά μόνο για έναν πάουερ φόργουορντ και όχι για δύο όπως έλεγαν οι μέχρι τώρα πληροφορίες. Ο Χεζόνια θα βρίσκει φυσικά και χρόνο στο «3» όταν δεν θα παίζει ο Παπαπέτρου, όμως η ιδέα να αγωνίζεται κυρίως στο «4» ίσως είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ