Επίσημη η «βόμβα» – Στον Κολοσσό Ρόδου ο Τιλί

Επίσημη η «βόμβα» – Στον Κολοσσό Ρόδου ο Τιλί

Ο Κολοσσός Ρόδου ανακοίνωσε και επίσημα το «μπαμ» με την απόκτηση του Κιμ Τιλί, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Κολοσσός Ρόδου επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Κιμ Τιλί, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Γάλλου φόργουορντ-σέντερ ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Οι Ροδίτες προχώρησαν σε μια πολύ σημαντική κίνηση με την απόκτηση του πρώην ερυθρόλευκου, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην Ιαπωνία με τους Ryukyu Golden Kings ενώ έχει 95 συμμετοχές στην EuroLeague με τους Πειραιώτες και την Μπασκόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Κολοσσός:

«Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κιμ Τιλί.

Ο Κιμ Τιλί είναι γεννημένος στις 5 Ιουλίου του 1988 στη Γαλλία. Έχει ύψος 2,11μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Διαθέτει τεράστια εμπειρία από την Ευρωλίγκα, ενώ έχει πανηγυρίσει διακρίσεις και με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2010 στη Βιλερμπάν. Έπειτα από δύο χρόνια μετακόμισε στην Ισπανία, όπου αρχικά φόρεσε τη φανέλα της Μούρθια μέχρι το 2014, ενώ την επόμενη τριετία αγωνίστηκε στην Μπασκόνια. Τη σεζόν 2017/18 μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τη σεζόν 2018/19 επέστρεψε στην Ισπανία για την Γκραν Κανάρια, ενώ την επόμενη γύρισε στη Γαλλία για τη Μονακό.

Τον Φεβρουάριο του 2020 υπέγραψε στην Μπουντούτσνοστ και το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήγε στην Ιαπωνία, περνώντας όλη τη σεζόν στους Ryukyu Golden Kings. Σε 45 αγώνες στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας είχε κατά μέσο όρο 6,1 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ