Ρέθυμνο – Ολυμπιακός 66-86

Ρέθυμνο – Ολυμπιακός 66-86

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το «Μελίνα Μερκούρη», έφθασε τις 21 συνεχόμενες νίκες επί του Ρεθύμνου και με αναπτερωμένο ηθικό, στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς της Πέμπτης με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Με ανοιχτό ροτέισον, όρεξη να τελειώσει το ματς από νωρίς, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα για να συνεχίσει το σερί του απέναντι στο Ρέθυμνο και να επικρατήσει στο «Μελίνα Μερκούρη» με σκορ 86-66. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 21 συνεχόμενες νίκες επι των Κρητικών και πάνε με αναπτερωμένο ηθικό για το ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την προσεχή Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός είχε σε φοβερή κατάσταση τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος πέτυχε 15 πόντους ενώ μοίρασε και 8 ασίστ. Πολύ καλός και πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 16 πόντους, ενώ ξεχώρισε ο Μπόμπι Μπράουν με την επιθετικότητά του, αφού είχε 14 πόντους με 4/9 τρίποντα.

Για τους ηττημένους που άντεξαν μόνο 14 λεπτά, ξεχώρισαν οι Γκούντγουιν και Μούντι που είχαν από 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.

ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΑΠΛΑ…ΧΑΝΟΤΑΝ

Ο Ολυμπιακός από νωρίς μπήκε καλά στο «Μελίνα Μερκούρη» και έδειξε ότι έχει όρεξη για να τελειώσει γρήγορα το ματς. Με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με 6 πόντους και 2 ασίστ ήταν ο παίκτης πρωταγωνίστησε στην αρχή της αναμέτρησης με το σκορ να φτάνει στο 4-14. Η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα και με διποντο του Παπαπέτρου το σκορ έγινε 10-19. Η πρώτη περίοδος έληξε στο 12-19 με τον Ολυμπιακό να πατάει καλύτερα στο παρκέ.

Η συνέχεια άνηκε στον Άρμστεντ. Ο γκαρντ του Νίκου Βετούλα ήταν ο λόγος που η διαφορά μειώθηκε από τους Κρητικούς και γρήγορα το Ρέθυμνο με γκολ φάουλ του Αμερικανού πραγματοποίησε το 21-21.

Οι Πειραιώτες βρήκαν σκορ από τον Στρέλνιεκς, με τον Λετονό να σκοράρει από το τρίποντο αλλά και με μία βολή για το 23-28. Με 4 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του ημιχρόνου, ο Κιμ Τιλί «σάρωσε» στους… αιθέρες, μάζεψε το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9 πόντους (23-32) έπειτα από κάρφωμα του Μιλουτίνοφ.

Τότε ήταν η σειρά του Ρόμπερτς, αφού ο Αμερικανός γκαρντ με δύο καλές άμυνες και ισάριθμα λέι απ έκανε το 23-39. Ο Μούντι με τρίποντο απάντησε για να κλείσει το ημίχρονο στο 28-40, με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να έχουν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους.

ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΠΡΑΟΥΝ-ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε μία δοκιμή. Δίδυμο Μπράουν-Σπανούλη στο 1-2. Το αποτέλεσμα; «Καυτή» η επίθεση του Ολυμπιακού, με τον Αμερικανό γκαρντ και τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να… πυροβολούν από παντού και να στέλνουν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 πόντους (32-52). Μάλιστα έσιφιξε η άμυνα και από την τάπα του Μιλουτίνοφ, οι Πειραιώτες έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και ο Παπαπέτρου με κάρφωμα διαμόρφωσε το 32-54. Ο Σπανούλης συνέχισε να είναι… καυτός και με τρίποντο διαμόρφωσε το 32-57, για να τον ακολουθήσει ο Μπράουν, ο οποίος με ντράιβ σκόραρε για το 34-59.

Η διαφορά έφτασε στους 27 πόντους για τους Πειραιώτες έπειτα από κάρφωμα του Πρίντεζη (34-61) αλλά το Ρέθυμνο έτρεξε ένα 7-0 σερί και μείωσε σε 41-61. Το δεκάλεπτο έληξε 41-64 με τον Ολυμπιακό ουσιαστιά να έχει κάνει διαδικαστική την τέταρτη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 46-72 το σκορ έπειτα από τρίποντο του Μάντζαρη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος άνοιξε το ροτέισον με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να ροκανίζει τη διαφορά. Παρά το 53-77 του Τιλί, ο Γκούντγουιν έφθειρε την άμυνα του Ολυμπιακού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο 61-79. Το παιχνίδι τελείωσε 86-66 και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφονται στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ