Παναθηναϊκός – Κύμη 87-64

Παναθηναϊκός – Κύμη 87-64

Με επιμέρους σκορ 27-14 στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη 19η νίκη του σε ισάριθμα ματς στην Basket League.

Ο Παναθηναϊκός «πάτησε γκάζι» στο τέλος του αγώνα με την Κύμη και έφτασε στην επικράτηση με 87-64 στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στην Α1.

Με τη νίκη τους αυτή οι «πράσινοι» παρέμειναν αήττητοι κάνοντας το 19/19, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ευβοιώτες ήταν ανταγωνιστικοί για περίπου τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέλος δεν άντεξαν.

Το παιχνίδι έγινε χθες επειδή την Κυριακή είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το ντέρμπι ΑΕΚ- Παναθηναϊκός για τη Σουπερλίγκα στο ΟΑΚΑ και δεν έπρεπε να είναι σε απόσταση λίγων μέτρων οι οπαδοί των δυο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με συγκέντρωση και διάθεση να παίξει καλή άμυνα, ώστε να μην έχει προβλήματα στη συνέχεια.

Με τον Ογκαστ να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι ορεξάτος, τον Αντετοκούνμπο να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση και τον Καλάθη να οργανώνει σωστά προηγήθηκε με 20-8 στο 9’, ενώ έφτασε τη διαφορά και στους 21 πόντους (35-14 στο 15’) και έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Οι Ευβοιώτες μέχρι τότε είχαν πολλά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους με συνέπεια να κάνουν κακές επιθέσεις και να μην έχουν ισορροπία στην άμυνά τους.

Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Οι πράσινοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους, έκαναν επιθέσεις βεβιασμένες και έδωσαν την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βγάλουν κάποιους αιφνιδιασμούς, αλλά και εύκολα καλάθια. Έτσι με επιμέρους σκορ 16-5 μείωσαν στους δέκα πόντους τη διαφορά (40-30) σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κύμη ήταν ανταγωνιστική με πολύ δυνατή άμυνα, σωστές αντιδράσεις και «μυαλωμένο» παιχνίδι στην επίθεση μείωσε στους έξι πόντους (46-40 στο 25’) με τον ΜακΦάντεν και τον Σμιθ να δίνουν λύσεις.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, χωρίς ρυθμό, με πολλές λάθος επιλογές, άσχημες επιθέσεις και αργές αντιδράσεις στην άμυνα προβληματίζοντας.

Στο 26’ μάλιστα ο Τζέιμς Γκιστ ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του και αποχώρησε από το παρκέ για τα αποδυτήρια και εγκατέλειψε περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Έτσι το παιχνίδι έληξε με το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με σκορ 60-50.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι με τον Καλάθη, αλλά και τον Αντετοκούνμπο ξανά στην πεντάδα, ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα και βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο καλάθι. Έτσι στο 33’ προηγήθηκαν με 75-52 στο 34’ και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τον τρόπο να κάνουν νέα προσπάθεια ανατροπής και να μειώσουν, μια και οι «πράσινοι» είχαν βρει ρυθμό φτάνοντας στην επικράτηση με το τελικό 87-64.

Από τον Παναθηναϊκό οι Ογκαστ (22π, 9ριμπ), Λεκαβίτσιους (10π.) και Καλάθης (9π, 6ας) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από την Κύμη οι ΜακΦάντεν (13π.) και Σμιθ διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-30, 60-50, 87-64

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ