Τι δίνει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό (vid)

Τι δίνει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό (vid)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία σπουδαία μεταγραφή συμφωνώντας σε όλα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και to10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που θα προσφέρει στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ζητήσει εδώ και καιρό την απόκτηση ενός βασικού σούτινγκ γκαρντ, με το επιτελείο του και την διοίκηση των ερυθρολεύκων να χτενίζουν την αγορά, εξετάζοντας πολλές περιπτώσεις. Τελικά κατέληξαν στον Ελληνοαμερικανό γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ, η απόκτηση του οποίου έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Ο ομογενής combo guard είχε ξεκαθαρίσει πως βασικό του μέλημα αυτό το καλοκαίρι μετά την επιτυχημένη διετία του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ήταν η επιστροφή του στο ΝΒΑ και σε ομάδα που θα του έδινε ρόλο και χρόνο στο rotation της, κάτι που όμως τελικά δεν επετεύχθη και τελικά ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα τον έπεισε να φορέσει τη κόκκινη φανέλα.

Ο Ντόρσεϊ έρχεται στο λιμάνι για να λύσει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, προσθέτοντας μία επιπλέον λύση στην ερυθρόλευκη περιφερειακή γραμμή και δίνοντας στον Ολυμπιακό στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι του τις προηγούμενες χρονιές.

Ο σουτέρ και αμυντικός Τάιλερ Ντόρσεϊ

Το γεγονός ότι ο Ντόρσεϊ είναι κάτοχος Ελληνικού διαβατηρίου είναι ένας από τους πολλούς λόγους που ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του Ελληνοαμερικανού γκαρντ. Τα αγωνιστικά στοιχεία όμως του παίκτη ήταν αυτά που τράβηξαν κατευθείαν τα βλέμματα του Έλληνα προπονητή. Η σταθερότητα του στο μακρινό σουτ, η ικανότητά του να αγωνιστεί και στις 3 θέσεις της περιφέρειας – ακόμα και σε ρόλο οργανωτή – αλλά και το γεγονός πως αποτελεί έναν two-way player, με μεγάλη ικανότητα στην άμυνα, είναι τα στοιχεία για τα οποία ο Ολυμπιακός έκανε υπομονή και εν τέλει απέκτησε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόρσεϊ δίπλα στους Σλούκα και Ουόκαπ, που θα είναι οι βασικοί δημιουργοί και “άσσοι” του νέου Ολυμπιακού, θα προσφέρει σταθερό μακρινό σουτ του 40%, δίνοντας παράλληλα 11,2 πόντους κατά μέσο όρο, απειλή στο σκοράρισμα και με άλλους τρόπους (διεισδύσεις, σουτ μέσης απόστασης), ενώ θα μπορεί να φθείρει την αντίπαλη άμυνα κερδίζοντας φάουλ, φθείροντας τις αντίπαλες άμυνες, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθάει και στο κατέβασμα της μπάλας.

Ο Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει εξαιρετική άμυνα είτε σε κοντό είτε σε ψηλό αντίπαλο, πιέζει καλά τη μπάλα, ενώ παρότι γκαρντ έχει έφεση στο ριμπάουντ. Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι πρόκειται για έναν πολυδιάστατο παίκτη που μπορεί να συνεισφέρει και στις 2 πλευρές του παρκέ.

Γενικά μπορεί να μην είναι ένας τρομερός δημιουργός, αλλά όποτε του ζητηθεί θα αποκομιστεί και αυτό τον ρόλο. Για παράδειγμα στη Μακάμπι είχε τους Ουίλμπεκιν – Μπράιαντ και στον Ολυμπιακό θα έχει τους Σλούκα – Ουόκαπ για το καθήκον της δημιουργίας.

Η απόκτηση του Ντόρσεϊ δυναμώνει ακόμα περισσότερο την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού, η οποία είναι η πιο δυνατή της τελευταίας 5ετίας. Παίκτες οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνουν τον άλλον, καλύπτοντας παράλληλα ο ένας τα μειονεκτήματα του άλλου, προσδίδουν αισιοδοξία πως οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν στην 8άδα της Euroleague, μετά από 4 χρόνια.

Όσα αναφέρουμε βέβαια είναι καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο. Τα πάντα θα φανούν στο παρκέ και στη χημεία που θα αποκτήσει με τους συμπαίκτες του. Σημαντικό ρόλο στην αξιολόγησή του θα παίξει στο πως θα αποδώσει στις απαιτήσεις του συλλόγου και του προπονητικού τιμ, όμως σίγουρα και μονάχα η έλευση του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό κάνει τον κόσμο των ερυθρολεύκων να αισιοδοξεί για μία καλύτερη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ