Παναθηναϊκός – Λαύριο 74-61 – Έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά είχε Ουάιτ

Παναθηναϊκός – Λαύριο 74-61 – Έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά είχε Ουάιτ

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Super Cup, επικρατώντας του αξιόμαχου Λαυρίου με 74-61, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οκάρο Ουάιτ με 23 πόντους.

Ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε την απόφαση να αφήσει εκτός ενεργού ρόστερ για τις ελληνικές διοργανώσεις τον Τζέρεμι Έβανς για να δώσει την ευκαιρία στον Οκάρο Ουάιτ να βρει τον καλό του ρυθμό και ο Αμερικανός φρόντισε να εξαργυρώσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έχασε διαφορά 20 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο (53-33), είδε το Λαύριο να την κατεβάζει στους τρεις (53-50), αλλά ο Ουάιτ πήρε το… όπλο του και καθάρισε στο τέλος για τους πράσινους, οι οποίοι επικράτησαν με 74-61 και θα δώσουν το παρών στον τελικό του Super Cup, αντιμετωπίζοντας τον νικητή του δεύτερου ζευγαριού, ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έδειξε τα στοιχεία που τον διακρίνουν, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους (11 ριμπάουντ, 9/11 2π, 1/5 3π), με τον Πέρι να τον ακολουθεί με 12.

Για το Λαύριο που δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε στο -20, ξεχώρισαν οι Γκοίνς με 14 πόντους και Σμιθ με 17.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό για τις δύο ομάδες στην επίθεση, με τα ποσοστά ευστοχίας να είναι ανεβασμένα.

Το Λαύριο με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Γκόινς (9 πόντοι με τρία τρίποντα), είχε το προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο με 16-13.

Ωστόσο, το αντίπαλο «δέος» του Γκόινς στον Παναθηναϊκό ήταν ο Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος σκόραρε 10 πόντους στην πρώτη περίοδο, με τους πράσινους να την κλείνουν με σερί 5-0 και να έχουν τα ηνία με δύο πόντους (23-21, 10΄).

Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, το σερί διευρύνθηκε στο 10-0 με τρίποντο του Νέντοβιτς (28-21) και πάρα τη μείωση στους τρεις από τον Λιούις (28-25), η διαφορά συνεχώς αυξανόταν.

Με «όπλο» την άμυνά τους, οι πράσινοι απέκτησαν διψήφιο προβάδισμα, 3:37 πριν τη λήξη (39-27), το οποίο έφτασε μέχρι τους 17 (46-29), σκορ που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ (27-11), με τον Οκάρο Ουάιτ να ολοκληρώνει τα πρώτα 20 λεπτά με 15 πόντους (5/5 2π., 1/4 3π.).

Από την άλλη το Λαύριο υπέπεσε σε αρκετά λάθη που έδωσαν εύκολα καλάθια στο τριφύλλι, ενώ φτωχή ήταν και η συγκομιδή του από τα 6,75, καθώς μέτρησε 0/7 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 23΄ για πρώτη φορά με προβάδισμα 20 πόντων (53-33), αλλά αν και θα μπορούσε να τελειώσει εκεί το παιχνίδι, είδε το Λαύριο να κάνει μια τρομερή αντεπίθεση και να φτάνει τη διαφορά στους εφτά, με τη λήξη του δεκαλέπτου (53-46, 30΄).

Το τελευταίο καλάθι των πρασίνων στην περίοδο ήρθε 4:48 πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με τους παίκτες του Σερέλη να ανεβάζουν την πίεση στην άμυνα και να δυσκολεύουν αφάνταστα τους πράσινους.

Στην επίθεση στηρίχθηκαν στους Γκόινς και Σμιθ, οι οποίο βρήκαν στόχο από το τρίποντο και έβαλαν ξανά ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η τελευταία περίοδος θα έκρινε τον νικητή, με το Λαύριο να έχει το μομέντουμ και τον Παναθηναϊκό τον… Σαντ Ρος. Ο Κουβανός είχε πετύχει τους εφτά από τους οχτώ πόντους του τριφυλλιού στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου.

Το Λαύριο έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους τρεις (53-50), αλλά οι πράσινοι με τρίποντο του Πέρι και καλάθι του Ουάιτ πήραν εκ νέου διψήφιο προβάδισμα (68-58, 38΄), φτάνοντας στο τέλος στη νίκη και την πρόκριση με 74-61.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ