Λάρισα – Να δείξει πως πήρε το μάθημά της (pics+vids)

Λάρισα – Να δείξει πως πήρε το μάθημά της (pics+vids)

Η Λάρισα αφήνει πίσω την περασμένη σεζόν, δεν την ξεχνά όμως κι ελπίζει να πως πήρε το μάθημά της και θα προσέξει περισσότερο, σε μια χρονιά που η παραμονή θα είναι δύσκολη.

Πέρυσι η Λάρισα «φλέρταρε» όλη τη χρονιά με τον υποβιβασμό και τελικά κατάφερε να τον αποφύγει την τελευταία αγωνιστική, τερματίζοντας μια θέση πάνω από το τελευταίο Μεσολόγγι.

Η φετινή σεζόν είναι ακόμα δυσκολότερη, καθώς κι άλλες ομάδες που ζορίστηκαν το 2021, ενισχύθηκαν σημαντικά για να ανταπεξέλθουν ευκολότερα και η μάχη της ουράς αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Όταν χρειάζεται κάτι να γίνει πιο αποδοτικό, μια καλή λύση είναι συνήθως η αλλαγή.

Η Λάρισα παρακολουθώντας τους αντιπάλους της να πραγματοποιούν προσθαφαιρέσεις δεν έμεινε άπραγη και αποφάσισε να κάνει κι αυτή το ίδιο, κοιτώντας και την ελληνική αγορά για πρόσωπα με εμπειρίες στην Α1.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Θοδωρής Ζάρας είναι δύο περιπτώσεις που γνωρίζουν καλά την πίεση και τις απαιτήσεις της Basket League και θα δώσουν βοήθεια σε άμυνα και περιφερειακό σουτ αντίστοιχα.

Βησσαρίου, Σαχπατζίδης και Καράμπελας συμπληρώνουν το παζλ των ελληνικών αφίξεων, με τον τελευταίο να αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Θριτ, Φόρτσουν, Χάντσον, Γιαν Σπαν και Κρουμπάλι είναι οι επιλογές από το εξωτερικό.

Οι πολλές αφίξεις σημαίνουν και πολλές αποχωρήσεις. Κώττας, Καμπερίδης, Μούρτος, Ρας, Γουάσμπουρν, Μπράουν, Παπαδάκης, Γκόρντον και Χάγκινς έφυγαν από τους «Βυσσινί».

Τα μόνα πρόσωπα που συνεχίζουν συγκριτικά με πέρυσι είναι ο κόουτς Νίκος Παπανικολόπουλος και οι γκαρντ Γουάσινγκτον και Σπυρόπουλος, σε ένα καλοκαίρι με μεγάλη κινητικότητα.

Το ρόστερ

Γκαρντ: Γουάσινγκτον, Σπυρόπουλος, Χάντσον, Σπαν, Καράμπελας, Φορτσουν, Ζάρας

Φοργουόρντ: Βησσαρίου, Τσαϊρέλης, Σαχπατζίδης

Σέντερ: Κρουμπάλι

Προπονητής

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και με τον Γουάσινγκτον, τον οποίο ξέρει καλά από πέρυσι, αλλά και τους νέους θα προσπαθήσει για μια λιγότερο επεισοδιακή παραμονή, εμπιστευόμενος το υλικό που έχει στα χέρια του.

Το αστέρι

Ο ΝτεΒόν Γουάσινγκτον είναι σκόρερ και καλείται να το αποδείξει ξανά, έχοντας πλέον περισσότερο χώρο μετά τη φυγή του Μπράντον Ρας.

Η άφιξη του Καράμπελα αναμένεται να τον βοηθήσει διττώς, αφού θα έχει πλέον δίπλα του έναν παίκτη που θέλει να σκοράρει, αλλά δεν αμελεί το δημιουργικό κομμάτι, οπότε θα βρίσκεται στη σωστή θέση, ενώ θα βρει και περισσότερους χώρους, λόγω αμυντικών προσαρμογών , μιας και ο συμπαίκτης του τραβά παίκτες πάνω του.

Που μπορεί να φτάσει

Ο στόχος είναι ένας και δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, η παραμονή. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν καθαροί σέντερ, πέραν του Κρουμπάλι, από τη μια αφήνει χώρο για πιο ευέλικτα σχήματα, από την άλλη αφήνει «γυμνή» τη ρακέτα.

Εάν η Λάρισα θέλει να κερδίσει μόνο από την επίθεση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και λιγότερο βιαστική για να τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ