Ιωνικός – Να παραμείνει στα ψηλά (pics+vids)

Ιωνικός – Να παραμείνει στα ψηλά (pics+vids)

Ο Ιωνικός για άλλη μια χρονιά ψάχνει την είσοδο του στα playoff της Basket League και φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Την περσινή χρονιά ο Ιωνικός νίκησε τον Κολοσσό την τελευταία αγωνιστική και κατέκτησε την 8η θέση που οδηγούσε στα playoff της Basket League.

Εκεί αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ο οποίος τον κέρδισε δύο φορές και τον άφησε εκτός συνέχειας, ωστόσο αυτό αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για την ομάδα της Νίκαιας.

Φέτος έχει ως στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία και να κάνει κάτι καλύτερο συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Ο Ιωνικός αυτή τη στιγμή έχει τους περισσότερους παίκτες στο ρόστερ του από κάθε άλλη ομάδα στην Basket League, καθώς διαθέτει 17.

Ο θεσμός του κυπέλλου έχει ήδη ξεκινήσει με τον Ιωνικό να κερδίζει την Λάρισα και πλέον θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του θεσμού.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Αρκετές αλλαγές έγιναν στο ρόστερ της ομάδας και την φετινή χρονιά καθώς προστέθηκαν αρκετοί νέοι παίκτες. Τρεις από την περσινή ομάδα ανανέωσαν, ενώ αρκετές ήταν και οι αποχωρήσεις από την ομάδα της Νίκαιας.

Ο Νίκος Χουγκάζ ο οποίος αναδείχθηκε και καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι πράσινοι τον άφησαν στον Ιωνικό ώστε να πάρει παιχνίδια.

Έτσι μαζί με τον Χουγκάζ από την περσινή ομάδα, παρέμειναν και οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Μουγιαμίν Μουσταφά.

Στο ρόστερ την φετινή χρονιά θα βρίσκονται οι Γιουτζίν Τζέρμαν, Γιάννης Αθηναίου, Νίκος Λιακόπουλος, Κωστής Γόντικας, Νίκος Αρσενόπουλος, Μόουζες Κίνγκσλεϊ, Γιώργος Γκιουζέλης , Ιωσήφ Κολοβέρος, Τζος Όουενς και Σπύρος Μούρτος.

Αντίθετα αποχώρησαν οι Σαγίντ Πρίτζετ, Αντώνης Κόνιαρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Τζέρεμι Χόλογουελ, Άνταμ Σμιθ, Ανδρέας Πετρόπουλος, Μάκλ Χόλιφιλντ και Μάριος Γιώτης.

Το ρόστερ:

Γκαρντ: Τζέρμαν, Αθηναίου, Χατζηκυριάκος, Λιακόπουλος, Κολοβέρος

Φόργουορντ: Άρτις, Μούρτος, Αρσενόπουλος, Χουγκάζ, Κίνγκσλεϊ, Μουχαϊμίν

Σέντερ: Όουενς, Μαυροκεφαλίδης, Γόντικας, Γκιουζέλης

Προπονητής

Στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς στον πάγκο του Ιωνικού βρισκόταν ο Στέργιος Κουφός, ωστόσο μετά από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών η ομάδα της Νίκαιας προχώρησε στην αλλαγή προπονητή.

Στην θέση του Κουφού ήρθε ο πολύ έμπειρος Έλληνας τεχνικός Βαγγέλης Αγγέλου ο οποίος έμεινε στον πάγκο του Ιωνικού μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Το καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν με τον Ισπανό τεχνικό Κούρο Σεγκούρα, ο οποίος έχει περάσει από αρκετές ομάδες της ιβηρικής χώρας είτε ως πρώτος προπονητής είτε ως βοηθός.

Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός έχει βρεθεί και ως βοηθός προπονητή στην ομάδα της Μπασκόνιας την σεζόν 2017-2018.

Το αστέρι

Ο Ιωνικός την φετινή μεταγραφική περίοδο απέκτησε αρκετούς νέους και ποιοτικούς παίκτες.

Σίγουρα ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας της Νίκαιας που αποκτήθηκε φέτος είναι ο Γιάννης Αθηναίου ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Την περσινή χρονιά ο Αθηναίου ξεκίνησε να αγωνίζεται με την ομάδα του Περιστερίου ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ και στη συνέχεια βρέθηκε στην Πάτρα για λογαριασμό του Προμηθέα.

Βέβαια ούτε στην Πάτρα παρέμεινε για αρκετό καιρό καθώς είχε πρόταση από την Ισπανία και την Μπιλμπάο και έτσι αποχώρησε από τον Προμηθέα για να μεταβεί στην Ισπανία και την ομάσα της Βασκονίας όπου εκεί ολοκλήρωσε την σεζόν.

Που μπορεί να φτάσει

 

Ο Ιωνικός θέλει σίγουρα και την φετινή χρονιά να καταφέρει να μπει στην οκτάδα, όμως όχι όπως πέρσι την τελευταία αγωνιστική αλλά να έχει εξασφαλίσει αρκετά νωρίς στην είσοδο του στα playoff της Basket League.

Σίγουρα βέβαια θα ήθελε να βρεθεί πιο πάνω από την 8η θέση ώστε να μην αντιμετωπίσει τον πρώτο της βαθμολογίας και να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεχίσει στα play off της Basket League και όχι να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ