Άρης – Να γυρίσει σελίδα (pics+vids)

Άρης – Να γυρίσει σελίδα (pics+vids)

Ο Άρης μετά από ένα καλοκαίρι πολλών διεργασιών θέλει να δείξει πως ξεπερνά τις δυσκολίες, ξεμπλέκοντας νωρίς από άγχη παραμονή και, στοχεύοντας τα playoffs.

Τα τελευταία χρόνια ο Άρης δυσκολεύτηκε πολύ στο πρωτάθλημα, φτάνοντας κοντά στον υποβιβασμό το 2020, με τη σεζόν να διακόπτεται λόγω του κορωνοϊού.

Φέτος κατάφερε να άρει όλα τα ban της FIBA και ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά με προσοχή και αισιοδοξία, έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσει και ποινή 3 ως 5 βαθμών στο ξεκίνημα, λόγω μη έγκρισης του φακέλου του από την ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

Με οδηγό την περσινή χρονιά, της οποίας την αβεβαιότητα θέλει να αφήσει πίσω, προσδοκά βήμα βήμα να εισέλθει σε μια εποχή σταθερότητας, κάνοντας την αρχή με το ξεκίνημα της περιόδου, το Σαββατοκύριακο.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Η ομάδα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μπει σε σενάρια παραμονής και έκανε εκτενή ανασχηματισμό του ρόστερ, φέρνοντας συνολικά 11 νέους παίκτες, αν προσθέσει κανείς και τον πιτσιρικά που προωθήθηκε από το εφηβικό τμήμα.

Σχίζας, Πουλιανίτης, Κώττας, Κάουαν, Τζούστον, Λόκετ, Γουίλιαμς, Καραγιάννης Χάνλαν, Πετανίδης, και Λαμπρόπουλος (που ήρθε από τις ακαδημίες) είναι τα νέα «γρανάζια στη μηχανή» των Θεσσαλονικέων.
Στον αντίποδα, Μιλόσεβιτς, Λιτλ, Τσάλμερς, Κουζέλογλου, Φλιώνης, Σλαφτσάκης, ΝτεΚοζί, Χαριτόπουλος, Καλαϊτζίδης, Γεωργάκης, Σούλερ, και Σταμάτης άλλαξαν προορισμούς.

Ήρθαν έξι φόργουορντ κι έφυγαν τρεις, ενώ ο Θωμάς Κώττας είναι πλέον ο μόνος καθαρός σέντερ

Tο ρόστερ

Γκαρντ: Κάουαν, Λόκετ, Πουλιανίτης, Σχίζας, Χάνλαν, Λαμπρόπουλος, Νεζήπογλου, Σιδηροηλίας

Φόργουορντ: Τζούστον, Πετανίδης, Γουίλιαμς, Καραγιάννης

Σέντερ: Κώττας

Προπονητής

Ο Γιάννης Καστρίτης είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Σάββα Καμπερίδη, στη δεύτερη του θητεία στο σύλλογο μετά τη σεζόν 2018-2019 έχοντας τότε αναλάβει στη θέση του Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο ίδιος έδειξε αμέσως τις προθέσεις του, ξεκαθαρίζοντας από νωρίς τους στόχους του, οι οποίοι είναι σαφώς υψηλότεροι της παραμονής, θέτοντας ως κύριους άξονες της φετινής σεζόν το κίνητρο και τη δίψα για διάκριση.

Το «κλειδί» θα είναι η ομαλή ένταξη των ξένων στο σύνολο, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη χημεία, αλλά και να διακριθούν οι ρόλοι το συντομότερο δυνατό. Το περιβάλλον είναι γνώριμο, πολλά στελέχη του ρόστερ είναι προσωπικές επιλογές, η όρεξη δεδομένα υπάρχει από πλευράς του κι απομένει όλα αυτά να φανούν στο γήπεδο.

Το αστέρι

 

Ο Άρης απέκτησε το καλοκαίρι πολλούς ξένους, στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς, όμως τη διαφορά αναμένεται να κάνει ένας Καναδός, ο Ολιβιέ Χάνλαν. Ήρθε από τον Ηρακλή έχοντας 15.1 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ μέσο όρο, σουτάροντας με 33.6% από τη γραμμή των 6.75.

Σουτάρει διεισδύει, πασάρει και κινείται καλά χωρίς την μπάλα βρίσκοντας ανοικτούς χώρους, ενώ βρίσκει γρήγορα ρυθμό καθώς χρειάζεται μόνο λίγα σουτ, για να «ζεσταθεί».

Με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι ο παίκτης που θα παίρνει τις κρίσμες επιθέσεις, αλλά και να «ξεκολλά» την ομάδα από περιόδους «αφλογιστίας» προκειμένου να μένει στη διεκδίκηση των παιχνιδιών.

Που μπορεί να φτάσει

Κακά τα ψέματα το υλικό που έχει ο Άρης είναι πολύ καλό για να μπλεχτεί σε περιπέτειες παραμονής. Με προσοχή, χωρίς να υποτιμήσει τους αντιπάλους του, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι κάποιοι ίσως τον θεωρήσουν για ακόμα μια φορά ένα εύκολο αντίπαλο στο πρόγραμμα και αξιοποιώντας τη δύναμη της έδρας του, μπορεί να φτάσει στα playoffs, που είναι ο πρώτος και βασικός στόοχος του «Αυτοκράτορα».

Έχει μπροστά του μια ευκαιρία να γυρίσει σελίδα, χτίζοντας κάτι καλό για το μέλλον, με τα θεμέλεια να μπαίνουν το 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ