ΠΑΟΚ – Να γίνει ο τρίτος «πόλος» (pics+vids)

ΠΑΟΚ – Να γίνει ο τρίτος «πόλος» (pics+vids)

O ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν της Basket League, προσδοκώντας να γίνει η τρίτη δύναμη του πρωταθλήματος, δίνοντας έμφαση στην άμυνα.

Το 2021 ήταν μια μέτρια χρονιά για τον ΠΑΟΚ, καθώς ναι μεν δεν αγχώθηκε με μπλεξίματα παραμονής, όμως έχασε στον πρώτο γύρο των playoffs από την ΑΕΚ.

Η ήττα μπορεί να θεωρείται δικαιολογημένη ως ένα σημείο, καθώς τότε η «Ένωση» είχε φορμαριστεί με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε αργήσει να έρθει στο επίπεδο που θέλει ο κόουτς Λυκογιάννης.

Αυτή η ήττα όμως σηματοδότησε ευθύς αμέσως την έναρξη του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου, η οποία πλέον δεν αργεί και όλοι ελπίζουν πως θα βρεθούν καλύτερα προετοιμασμένοι και διαβασμένοι.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι δεν ήταν κακός, αλλά ασταθής. Είχε καλό υλικό, από το οποίο κράτησε τις καλύτερες περιπτώσεις, έχοντας συνδετικούς κρίκους με το 2022 και από κει και πέρα επέλεξε να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.

Καμπερίδης, Τζόουνς, Καμαριανός, Χριστοδούλου, ΝτιΛέο, Γιάνκοβιτς Τολιόπουλος και Ογκμπέιντε ήρθαν.

Μαργαρίτης, Κονάτε, Τσαλμπούρης, Σαγκμπάμπα, Μήτρου-Λονγκ, Κακλαμανάκης και Παπαντωνίου αποχώρησαν.

Σε σχέση με πέρυσι παρέμειναν οι Γκρίφιν, Λοβ, Κάρτερ, Καμπερίδης, (ο Γιώργος, γιατί ο Μιχάλης ήρθε τώρα) και ο Άρης Λυκογιάννης στην τεχνική ηγεσία.

Πλέον υπάρχει ένας σέντερ λιγότερος (2 αντί 3) και 7 φόργουορντ, έναντι 4 πέρυσι, με τον ΠΑΟΚ να στρέφεται πιο πολύ στην περιφερεια, αντί της ρακέτας.

Το ρόστερ

Γκαρντ: Γκρίφιν, Λοβ, Τολιόπουλος

Φόργουορντ: Καμπερίδης (Γιώργος), Γιάνκοβιτς, Χριστοδούλου, Καμπερίδης (Μιχάλης) ΝτιΛέο, Κάρτερ, Καμαριανός

Σέντερ: Ογκμπέιντε, Τζόουνς

Προπονητής

Ο κόουτς Λυκογιάννης ήρθε πέρυσι στις αρχές Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και «μπήκε κατευθείαν στα βαθιά». Η ομάδα άρχιζε να αλλάζει και να βελτιώνεται σταδιακά, φτάνοντας τη διοίκηση σε σημείο να «αναγκαστεί» να του προσφέρει επέκταση συμβολαίου, ύστερα από μόλις 3 μήνες.

Ο ίδιος βέβαια, όντας πολύ απαιτητικός ως άνθρωπος, αναγνώριζε μεν τη βελτίωση, όμως συνεχώς σε δηλώσεις του τόνιζε ότι υπήρχε χώρος για ακόμα περισσότερη, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

Ζόρικος αλλά δίκαιος προπονητής, πάντα θέτει σε προτεραιότητα την άμυνα, επιδιώκοντας μέσω αυτής να δημιουργήσει τις συνθήκες για ευκολότερα καλάθια στην επίθεση.

Αν με κάτι έχει εμμονή είναι η κατανόηση κι εκτέλεση όσων ζητά, καθώς όσοι δρουν αντίθετα από τις εντολές του, υποπίπτουν σε ανόητα λάθη, ή είναι ράθυμοι, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για… «γκάζια».

Οι Γκρίφιν Λοβ Κάρτερ και Καμπερίδης θα πρέπει να βάλουν γρήγορα τους υπόλοιπους στο κλίμα.

Το αστέρι


Ο Μάλκολμ Γκρίφιν είναι η μεγαλύτερη σταθερά επιθετικά. Με 13.4 πόντους, 4.3 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ την περσινή σεζόν, δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη παρουσία.

Ικανός χειριστής, με καλή ντρίμπλα και εκρηκτικότητα στο πρώτο βήμα, μπορεί να τελειώσει τις φάσεις κοντά στο καλάθι.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το δυνατό του σημείο, καθώς μπορεί να σουτάρει εξαιρετικά είτε σε στατικά τρίποντα, είτε μετά από ντρίμπλα, δημιουργώντας ο ίδιος χώρο για το δικό του σουτ.

Αμυντικά δεν είναι το ίδιο δυνατός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σταθερός στο κομμάτι αυτό, με καλές βοήθειες σε παγίδες, ταχύτητα για άμυνα με αλλαγές, πίεση στην μπάλα και καλά πλάγια βήματα.

Που μπορεί να φτάσει

Οι βάσεις υπάρχουν από πέρυσι και αυτή τη φορά υπάρχει περισσότερος χρόνος να αφομοιωθεί η φιλοσοφία του προπονητή, ενώ θα υπάρχει και ο κόσμος που θα είναι ο «έκτος» παίκτης της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ακόμα να φτάσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στη μάχη της τρίτης θέσης, μαζί με ΑΕΚ και Προμηθέα, με την παρουσία στους ημιτελικούς να είναι ρεαλιστικός στόχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ