Άρης – Παναθηναϊκός 81-71

Άρης – Παναθηναϊκός 81-71

Ένας Άρης από τα παλιά κέρδισε τον τραγικό Παναθηναϊκό στο Nick Galis Hall με 81-71, ανατρέποντας μια διαφορά 19 πόντων από το πρώτο ημίχρονο. Απίστευτος Ολιβιέ Χάνλαν, με τον Αμερικανό να σημειώνει 35 πόντους στο παιχνίδι.

Δεν έχει άδικα το προσωνύμιο του Αυτοκράτορα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει μείνει μακριά από τις επιτυχίες, αλλά σήμερα (3/10) θύμισε τις παλιές καλές εποχές του.

Ο Άρης ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό, ανατρέποντας διαφορά 19 πόντων (24-43) και φτάνοντας στη νίκη με 81-71. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη μπήκαν μεταμορφωμένοι στο παρκέ του Nick Galis Hall από το 20΄ και έπειτα, μην δείχνοντας καμία λύπηση στους πράσινους, οι οποίοι ήταν το λιγότερο τραγικοί για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ολιβιέ Χάνλαν με 35 πόντους, που δεν σταμάτησε να σκοράρει με κάθε τρόπο στο αντίπαλο καλάθι. Τον Καναδό στήριξαν οι Νετζίπογλου και Τζούστον, με τον Καουάν να τελειώνει το παιχνίδι με 9 ασίστ.

Για τον Παναθηναϊκό, που δείχνει να «ψάχνεται» αρκετά στην αρχή της σεζόν, οι Ουάιτ και Πέρι ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 12, σε ένα γενικά άστοχο βράδυ, σουτάροντας με 25% στα τρίποντα.

Ο αγώνας

Νευρικές και άστοχες οι δύο ομάδες στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, με το σκορ να είναι μόλις 6-5 υπέρ του Άρη.

Οι κιτρινόμαυροι σούταραν με 3/7 εντός πεδιάς, με τον Παναθηναϊκό να έχει 2/8.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με έξι πόντους στο 4΄ (13-7), αλλά οι πράσινοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και με σερί 13-2 μέχρι το τέλος της περιόδου, πήραν το προβάδισμα με 15-20 (10΄).

Ο Οκάρο Ουάιτ είχε σπάσει προηγουμένως την αστοχία πίσω από την γραμμή του τριπόντου μετά από εννέα ανεπιτυχείς προσπάθειες, με τον Νέντοβιτς να παίρνει το «όπλο» του και με δύο σερί, έδωσε διψήφια διαφορά στον Παναθηναϊκό (17-28, 13΄).

Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις, φτάνοντας στο +19, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο (23-42).

Το ημίχρονο έκλεισε με αυτή τη διαφορά (24-43), με τον Άρη να πετυχαίνει μόλις εννέα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, σουτάροντας με 10/27 εντός πεδιάς και τον Χάνλαν να βάζει τους 13 από τους 24.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η κατάσταση αντιστράφηκε εντελώς, Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με τρομερή ενέργεια στο παρκέ και ξεκίνησαν να μειώνουν αργά αλλά σταθερά τη διαφορά.

Στο 25΄, αυτή έπεσε για πρώτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό (41-50), ενώ δύο λεπτά μετά η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μόλις πέντε πόντοι (47-52). Ο Χάνλαν δεν σταματούσε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι, με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζεται αγνώριστος σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο.

Λάθη, αστοχία και έλλειψη καθαρού μυαλού χαρακτήριζαν τους πράσινους, με το δεκάλεπτο να τους βρίσκει μπροστά με δύο πόντους (55-57).

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Άρης ισοφάρισε σε 57-57, ενώ 5:28΄ πριν τη λήξη πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 64-62. Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν είδε ποτέ ξανά πίσω, με τη διαφορά να φτάσει σε διψήφιο νούμερο υπέρ του 1:06΄ πριν το τέλος.

Στο διάστημα που απέμενε δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι, με το τελικό 81-71 να σφραγίζει μια απίστευτη ανατροπή από τον Άρη, ο οποίος είχε επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο 57-28.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-43, 55-57, 81-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ