Με αυτή την ομάδα θα γουστ-Άρης ξανά (pics+vids)

Με αυτή την ομάδα θα γουστ-Άρης ξανά (pics+vids)

Ο Άρης έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα της Basket League, με το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη να δείχνει ικανό για μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν.

Ο Άρης θύμισε κάτι από τα παλιά στον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ «σόκαρε» τους πρωταθλητές της Basket League, κάνοντας μια απίστευτη ανατροπή από το -19 (24-43) και φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη με 81-71.

Ο Γιάννης Καστρίτης καθοδήγησε μαεστρικά τους παίκτες του, οι οποίοι βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και «μάσησαν» σίδερα στην άμυνα, βρίσκοντας παράλληλα ρυθμό και στην επίθεση, με το επιμέρους σκορ (57-28) να τα λέει όλα.

Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν πως η φετινή χρονιά θα διαφέρει από τις προηγούμενες, οι οποίες κύλησαν βασανιστικά για τον Άρη, φτάνοντας πολύ κοντά στον υποβιβασμό. Ωστόσο, όσα έγιναν ανήκουν στο παρελθόν, με τον κόσμο της ομάδας να έχει αρκετούς λόγους, τόσο αγωνιστικούς, όσο και εξωαγωνιστικούς για να ελπίζει βάσιμα σε κάτι καλό.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα σοβαρό δείγμα γραφής, με την εικόνα που έβγαλαν οι Θεσσαλονικείς και την αντίδραση ειδικά που είχαν, να αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον.

Είναι πλέον… ελεύθερος

Τα καλά νέα για τον Άρη προέκυψαν αρχικά από την άρση των ban που ταλάνιζαν την ομάδα. Οι κιτρινόμαυροι είχαν δικαίωμα να αποκτήσουν μόνο παίκτες που αγωνίστηκαν την προηγούμενη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα, συνθήκη που τους περιόριζε αρκετά στις μεταγραφικές του κινήσεις.

Ωστόσο, η απαγόρευση αποτελεί παρελθόν, με τη διοίκηση να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να… ελευθερώσει την ομάδα από τα δεσμά που την εγκλώβιζαν.

Μια ομάδα γεμάτη νιάτα

Ο Γιάννης Καστρίτης επέστρεψε στον πάγκο του Άρη μετά από τη σεζόν 2018-19, όταν και την είχε κοουτσάρει για 18 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η φιλοσοφία και η στόχευση του Έλληνα τεχνικού ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Μια ομάδα που θα τρέχει και θα πιέζει ασταμάτητα τον αντίπαλο. Για να συμβεί αυτό, χρειάζονταν και οι κατάλληλοι παίκτες. Ο Άρης τα προηγούμενα χρόνια είχε σημαντικό έλλειμμα αθλητικότητας σε όλες τις θέσεις, παίζοντας πολλές φορές αναχρονιστικό μπάσκετ.

Αυτό πλέον ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τον Καστρίτη να δημιουργεί ένα σύνολο που εφάπτεται στο σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού.

Οι μοναδικοί που έμειναν από την περσινή ομάδα ήταν οι Σιδηροηλίας (21 ετών) και Νετζήπογλου (20 ετών), με τον τελευταίο να δείχνει απέναντι στον Παναθηναϊκό, πως αν μεινει προσγειωμένος και συνεχίσει να δουλεύει, έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Τζούστον (26 ετών), Κάουαν (25 ετών), Φίνκε (26 ετών), Λόκετ (26 ετών) και Γουίλιαμς (25 ετών) πρόσθεσαν ταχύτητα και «σπιρτάδα» στον Άρη.

Ο Πουλιανίτης (26 ετών) μαζί με τον Κώττα (26 ετών) έφεραν την πρότερη εμπειρία τους από το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Σταύρο Σχίζα (32 ετών) να αποτελεί τον μοναδικό παίκτη του ρόστερ που είναι άνω των 30 ετών.

Σύνολο με σημείο αναφοράς

Από την παραπάνω εξίσωση λείπει ο παίκτης που έδειξε με το… καλημέρα πως βρίσκεται εκεί για να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο και να οδηγήσει και τους υπόλοιπους.

Ο λόγος φυσικά για την καναδική «καλαθομηχανή», τον Ολιβιέ Χάνλαν (29 ετών), ο οποίος δεν ήταν άγνωστος στο ελληνικό κοινό, έχοντας ήδη μια διετή θητεία στον Ηρακλή, αλλά όσα έκανε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν τα έκανε ποτέ με την κυανόλευκη φανέλα.

Ο Χάνλαν τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους (9/11 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μόλις ένα λάθος σε σχεδόν 38΄ συμμετοχής.

17,5 χρόνια είχε να δει ο Άρης παίκτη του να σκοράρει τόσους πόντους, με τον Τόμι Μπέιλι να σημειώνει 37 στις 5 Μαΐου 2004 σε έναν αγώνα playoff του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ.

Αν ο Καναδός συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, ο Γιάννης Καστρίτης θα έχει βρει τον παίκτη που θα στηρίξει τις ελπίδες του για να πετύχουν οι κιτρινόμαυροι κάτι κάλο τη φετινή σεζόν.

Μια «παρέα» που θέλει να κάνει… πανικό

Οι υποχρεώσεις του Άρη στη Basket League μπορεί να ξεκίνησαν ονειρικά, αλλά ο πρώτος επίσημος αγώνας της χρονιάς δεν είχε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν με βολές του Θριτ σε νεκρό χρόνο από τη Λάρισα με 68-67 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του κυπέλλου.

Ωστόσο, ο Γιάννης Καστρίτης έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους παίκτες του και να δημιουργήσει ένα όμορφο κλίμα στα αποδυτήρια. Αυτό φάνηκε και μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο να γίνεται ένα με τους θριαμβευτές, σε ένα άκρως πανηγυρικό κλίμα.

Ο Άρης μοιάζει έτοιμος για μεγάλα πράγματα τη φετινή χρονιά και με οδηγό την εμφάνιση απέναντι στους πράσινους, θέλει να χτίσει ένα καλό σερί και να θυμίσει λίγο από τις παλιές καλές εποχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ